Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kolejny poranek ;)
Był czas taki w Irlandii, jak rano wstałeś to na 100% słonko miałeś ;)
Tylko ile tak wstawać, aż żona zaczęła mówić gdzie idziesz znowu w nocy :p
1.Czekanie na światełko :/
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
2.Ze światełkiem w tle :D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/03/5502998760_bddb3f44db_b-1.jpg
źródło (http://farm6.static.flickr.com/5173/5502998760_bddb3f44db_b.jpg)
Pozdrawiam.
Rafal.
krzysztofz24
09-03-2011, 18:38
1 niczego sobie. Ale to 2 gra tu pierwsze skrzypce. Ma bardziej dopracowany, wciagajacy kadr i naprawde piekne kolory. Ladnie sie dzieje tam na niebie.
Takze ja stawiam na 2.
Tak - dwójka pięknie "pokolorowana", mam tylko wrażenie że latarnia wali się na lewą stronę.
Quakerek
09-03-2011, 21:27
1 niczego sobie. Ale to 2 gra tu pierwsze skrzypce. Ma bardziej dopracowany, wciagajacy kadr i naprawde piekne kolory. Ladnie sie dzieje tam na niebie.
Takze ja stawiam na 2.
Podpisze się pod tym, dwójka jest bardzo fajna tak kadrowo jak i kolorowo :)
Bartekkw
09-03-2011, 21:51
Dla mnie żadne - 1-ka wygląda na fote prosto z puszki, 2-ka ma mz za ciężki dół i krzywą latarnie - w kwadracie wygląda lepiej
maniak666
09-03-2011, 21:57
Dla mnie żadne - 1-ka wygląda na fote prosto z puszki, 2-ka ma mz za ciężki dół i krzywą latarnie - w kwadracie wygląda lepiej
Co do jedynki aż tak daleko idących wniosków bym nie wysunął. Co do dwójki-pełna zgoda.
ja jednak za Bartekkw :(.
pozdr.
Dziękuje za komentarze :)
Co do jedynki ze blado, tak było naprawdę!
Światełko mdłe i nijakie!
Co do nr.2
Po wyprostowaniu horyzontu, latarnia wciąż leciała :/ bez głębszej zabawy w PS się chyba nie obejdzie :/
Pozdrawiam.
1. przysłoniłem sobie góre tak by nie widzieć tej latarni która w głębi wyszła obrzydliwie, kamienie fajnie i woda również, także połowa zdjęcia mi się podoba, takie 6x6.
2. wali się w lewo jak wszyscy zauważyli, czasami są takie przypadłości których nie da się już uratować na zdjęciu, mi przeszkadza ża to inny fakt, to kadr, tak strasznie brakuję mi tej drogi po prawej stronie, że az mi głowa leci! jak dla mnie za bardzo uciąłeś, temat dobrze podjęty, ale zabrakło niestety jak dla mnie ;) pozdrawiam
Na 2 za dużo dołu, przytłacza całą resztę, latarenka wygląda jak zabawka tam. Wiadomo co chciałeś uzyskać, można to poprawić i lepiej dobrać proporcje.
j/w choc znajac ciut klimaty pogodowe irl. wiem jak to jest czekac na magiczna godzine. Kazde nie szare dzielo jest gitara, no prawie kazde...
tormentol
10-03-2011, 11:44
Warto jeszcze raz mz zabrać się za zdjęcie nr 2. Jest niezłe tylko brakuje mu szlifu. Spróbowałem je wyprostować i rozjaśnić górę. Teraz wydaje się być lepsze. Kadr zyskuje, latarnia wychodzi z cienia i droga jej tak nie przytłacza. Przy okazji tych operacji zmasakrowałem jakość :) Tutaj link do podglądu http://farm6.static.flickr.com/5220/5513989393_0b8c3e1989_b.jpg
Chyba najlepiej było by zrobić jeszcze raz ;)
Dzięki wielkie.