Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] staw w Cieplicach (IR)
Rafał_Sz
07-03-2011, 21:32
Wspomnienie z zeszłego lata. Staw w parku w Cieplicach. Fotografia w podczerwieni.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img820.imageshack.us/img820/6212/stawir.jpg)
lubię kolor niebieski. podoba mi się
imho uzyskał byś ideał gdyby było więcej nieba :)
rsz mozna wiedziec jakiego filterka uzywasz? zdjecie jest piekne, wlasnie kupilem filtr IR i jak tylko beda warnuki bede walczyl :)
Cudne.
Właśnie, że mniej nieba - kwadrat bez górnych czterech centymetrów.
Co ja gadam, jest niesamowite.
Grzegorz
Karbulot
07-03-2011, 22:21
Podoba się :) .
Mnie też bardzo się podoba
To nie są Cieplice tylko ... Narnia :)
Rafał_Sz
08-03-2011, 08:06
Dziękuje wszystkim za odwiedziny! :)
rsz mozna wiedziec jakiego filterka uzywasz? zdjecie jest piekne, wlasnie kupilem filtr IR i jak tylko beda warnuki bede walczyl :)
Do zdjęć IR używam przerobionego przez siebie D50 (zdjęty filtr AA z matrycy, a założony "hand made").
evilseed
08-03-2011, 09:03
Świetne! Też się bawiłem IR, bardzo fajna sprawa
lemur126
08-03-2011, 09:09
Gratulacje !!!
Pomimo tego że lubię IR to jest dla mnie trochę za niebiesko, trochę bym przykręcił :)
Ale ogólnie jest nieźle :)
krzysztofz24
10-03-2011, 11:52
Bardzo ladnie z bajkowym klimatem. Az chcialo by sie wiecej. Masz moze jakies szersze ujecie bez tego obramowania z galezi? Czyli nadal bajkowo, ale z wieksza iloscia przestrzeni:-).
Pomimo tego że lubię IR to jest dla mnie trochę za niebiesko, trochę bym przykręcił :)
podpiszę sie pod tą opinią :)
Rafał_Sz
10-03-2011, 15:22
podpiszę sie pod tą opinią :smile:
Nie ukrywam, że zrobiłem to z premedytacją. Lubię czasami takie niebieskie klimaty. :)
Bardzo ladnie z bajkowym klimatem. Az chcialo by sie wiecej. Masz moze jakies szersze ujecie bez tego obramowania z galezi? Czyli nadal bajkowo, ale z wieksza iloscia przestrzeni:-).
Mam takie. Tylko ostatnio robiłem porządek na dyskach i trochę mi zajmie znalezienie tego. :)
Ale jak znajdę, to wkleję dla porównania.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za odwiedziny. :)
Romano H.
10-03-2011, 15:49
ciekawa IR