PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Połonina Caryńska ze znakiem zapytania

Paablitos
07-03-2011, 21:14
Trochę nietypowy widok na Połoninę Caryńską. Ciekaw jestem Waszych opinii.
Zapraszam.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img838.imageshack.us/img838/6476/dsc4009resizer800q97f03.jpg)

Jacenty Z.
07-03-2011, 22:21
Jeśli mogę być szczery... nie przepadam za górami, natomiast podoba mi się ta nitka wijącej się mokrej szosy w dole, z nadającymi rytm słupkami i drzewami, jak muzyka na pięciolinii prawie :) - sama w sobie ciekawy materiał na zdjęcie.

believer
07-03-2011, 23:58
moim zdaniem świetne miejsce do fotografowania.Podoba mi się to zdjęcie,ale nie wiem,coś mi tu jednak do końca nie pasuje...niebo troche jasne i zabrakło kontrastu na górach w tle.takie moje odczucie.
p.s.
mi też by się przydał filtr polaryzacyjny ;)

Sebastianito
08-03-2011, 01:19
Ladnie naturalnie przedstawione... z kontrastem racji troche jest ale niekoniecznie... moze zostac tak jak jest.

Paablitos
08-03-2011, 10:28
... podoba mi się ta nitka wijącej się mokrej szosy w dole, z nadającymi rytm słupkami i drzewami, jak muzyka na pięciolinii prawie :) - sama w sobie ciekawy materiał na zdjęcie.
Mam też i kadr z samą drogą... jednak nie wydał mi się na tyle ciekawy, by go pokazać.

P.S.
Ten kadr (sądząc po małej obfitości komentarzy) nie wzbudził w Was emocji... więc sama droga myślę tym bardziej:D.

guti
08-03-2011, 12:33
Mam też i kadr z samą drogą... jednak nie wydał mi się na tyle ciekawy, by go pokazać.

P.S.
Ten kadr (sądząc po małej obfitości komentarzy) nie wzbudził w Was emocji... więc sama droga myślę tym bardziej:D.

Hmmm... Mi też motyw drogi wydaje się bardziej interesujący, bo połoninka coś szara i smutna.

Reed
08-03-2011, 16:39
To z okolic tego parkingu co sie idzie na Wetlinska?
Szalu nie ma, moze gdyby zwiekszyc przyslone to sama Polonina bylaby ostrzejsza?

PeterWolf
08-03-2011, 21:02
Podobnie jak poprzednicy - bardziej widzi mi się dół, ale zdjęcie przyjemne. Drzewa na stokach połoniny można by trochę wyostrzyć. Na górze jakby czegoś brakowało. MZ to jest trudne miejsce na pionowe kadry, dlatego że drogę w pionie łatwo jest zamknąć, ale połączyć to z górą już znacznie trudniej, ponieważ połonina jest szeroka i pozostaje wrażenie że została nienaturalnie (lub przypadkowo) obcięta bo tak wyszło z kadrowania dołu.

Paablitos
08-03-2011, 23:59
To z okolic tego parkingu co sie idzie na Wetlinska?
Szalu nie ma, moze gdyby zwiekszyc przyslone to sama Polonina bylaby ostrzejsza?

Niezupelnie... to z serpentyn polozonych dalej w kierunku Ustrzyk Gornych. Przeslona niewiele by tu zmienila... powietrze bylo 'miekkie'... a odleglosci spore.. stad tez taki miekki widok.

Podobnie jak poprzednicy - bardziej widzi mi się dół, ale zdjęcie przyjemne. Drzewa na stokach połoniny można by trochę wyostrzyć. Na górze jakby czegoś brakowało. MZ to jest trudne miejsce na pionowe kadry, dlatego że drogę w pionie łatwo jest zamknąć, ale połączyć to z górą już znacznie trudniej, ponieważ połonina jest szeroka i pozostaje wrażenie że została nienaturalnie (lub przypadkowo) obcięta bo tak wyszło z kadrowania dołu.
W rzeczy samej masz racje... Njaprawdopodobniej zatem moja proba okazala sie nieudana.
Ilez to widzielismy zdjec z Polonin... cala mase. Ja chcialem Bieszczady odrobine inaczej, tam tez w krajobrazie sa drogi... malowniczo sie wplatujace w krajobraz i cala masa innych spojrzen na Bieszczady (nie tylko te samograje z folderow, pocztowek).