PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak

Stoks486
05-03-2011, 10:18
Witam. Szukam propozycji dobrych jakościowo i niekoniecznie wielkich plecaków na sprzęt fotograficzny. Musi się zmieścić aparat D90+ mała stałka i zoom, lampa, dodatkowe baterie itd. Najlepiej żeby był jak najmniejszych wymiarów. Chodzi o to żeby był jak najmniej odczówalny podczas noszenia na wycieczkach, zwiedzaniu jaskiń itd.
Szukam czegoś do ok. 200zł Pozdrawiam i czekam na porady.

pipol
05-03-2011, 10:52
Lowepro Micro Trekker 200
lub jeszcze mniejszy
Lowepro Micro Trekker 100

wist
05-03-2011, 15:51
Polecam Ci plecak 2 komorowy http://allegro.pl/apollo-dual-trekker-plecak-2-kol-tani-plecak-foto-i1476227838.html
Mam go, przy niewielkiej ilości sprzętu tak jak piszesz, wszystko mieści się w dolnej komorze, a górna część na dodatkowe akcesoria wycieczkowe (cienka kurtka, wałówka, napoje). Wykonany dosyć solidnie, cena przystępna, przejechał ze mną już kilka dobrych wypadów i spisywał się b.dobrze.

wosik
05-03-2011, 19:04
ten co pokazałeś to krowa do jaskiń, osobiście chodziłem po paru jaskiniach i pi razy drzwi wiem jak wygląda tam miejsce. mam plecak Hi Mountain. Body wrzucam w czapke zimową, żeby się nie porysowało, obiektywy w pokrowce, lampe w pokrowiec itp. itd. do plecaka wejdzie wtedy jeszcze termos, jedzenie, kurtka, i jakieś drobiazgi z tymi rzeczami wybijaliśmy do jaskiń, plecak był ciorany i się trochę poniszczył ale wytrzymał, wątpię, żeby fotograficzne wytrzymały cioranie o skały zawsze się coś popruje itp. poza tym w zwykłym plecaku to Ty ustalasz gdzie jest co ułożone i nie ograniczają Cie przegródki czy inne badziewia z materiału wiec jest plus nie znalazłem jeszcze idealnego plecaka wycieczkowego w góry i jaskinie a najlepsze kompozycja foto+wycieczka to był plecak który wymieniłem i newswear ze szkłami ale pas z sakwami sprzedałem i trochę żałuję przyznam szczerze