Zobacz pełną wersję : iTTL bez Pocket Wizard
Witam. Pewnie ten post juz gdzies jest, ale za nic nie moge sie go doszukac.
Czy ktos orientuje sie, czy sa na rynku wyzwalacze przenoszace informacje TTL radiowo? Cos w stylu PocketWizarda, ale za osiagalna cene.
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
PS - najlepiej sprawdzony, działający... Bo na pewno jakies chinszczyzny sa, ale ile sa warte? Mam phottixa i jest duzy problem z zasiegiem tego urzadzonka.
kakersik
04-03-2011, 18:07
Poza PW jest (był) jeszcze Pixel Tr 331. Z tego co wiem to też przenosi TTL.
http://radiopopper.com/
ale nie jest tańszy niż PW, nie jest też lepszy
Dzieki. Doszukalem sie go na necie, ale zastanawialem sie, czy sa jeszcze jakies alternatywy. A uzywales go moze?
Nie nie mialem go w rękach. Na 99% jestem pewien że to jedyne opcje.
Edit
Zapomniałem o Qflash, ale to cały system i wymaga lamp Quantuma
dzieki raz jeszcze ramzey. Chyba zainwestuje w Pixel'a :)
dzieki raz jeszcze ramzey. Chyba zainwestuje w Pixel'a :)
zastanów się zanim kupisz, może trafiła mi się słaba sztuka ale w TTL często wali pełną mocą, czasem gubi łączność
ale za to synchronizuje do 1/8000 s
hmm... Po prostu przeraza mnie cena za zestaw nadajnika (najlepiej jednak 2) i powiedzmy 3, 4 odbiornikow PW. Aczkolwiek podobno sa to urzadzenia niemal nie do "zajechania" i na rynku wtornym, jak juz sie pojawia, to z niewielka strata wartosci.
Jesli gubil lacznosc, to na jakich odcinkach? Mi zalezy na zasiegu rzeczywistym (drobne przeszkody itp) do 20m.
Jest tez opcja SU-800, aczkolwiek z nim problem zasiegu i "widzenia sie" jest podobno jeszcze slabszy. Mam dylemat...