Zobacz pełną wersję : Adam Małysz kończy karierę
No i stało się to o czym od dawna się plotkowało, Adaś kończy karierę. Zobaczymy go jeszcze w Zakopanem pod koniec marca.
Szkoda, ale zdobył już tyle, że należy mu się odpoczynek ;)
Wielki szacunek dla Adasia - byłem na PŚ w Zakopanem 9 razy i zawsze wielkie emocje i euforia - będzie tego brakowało..............
Fajnie było, uważam że odpoczynek jest mu potrzebny. W końcu wiele lat zdobywał dla nas medale.
Dzięki Adaś!
Trochę szkoda, bo jednak czekało się na te Jego skoki zawsze :)
Tak czy siak - jest i będzie dla mnie super sportowcem, któremu nie odbiła sodówka, skromny, szczery.
Fajnie by było jakby nadal został w tym sporcie, może jako np. trener?
Rafał_Sz
03-03-2011, 20:56
To była ostatnia chwila, żeby zejść ze sceny niepokonanym.
Wielki, prawdziwy sportowiec.
Fajnie by było jakby nadal został w tym sporcie, może jako np. trener?
Ja myślę, że powinien już co najmniej rok temu zacząć bawić w trenowanie. Mam nadzieję, że „lepiej późno niż wcale”.
To była ostatnia chwila, żeby zejść ze sceny niepokonanym.
No, z tym niepokonanym można by polemizować. ;)
Miejmy nadzieję że Stoch przejmie pałeczkę po Adamie.
Pozostaje tylko podziękować za wspaniałe emocje!
Bartek - NinoVeron
04-03-2011, 03:27
jakoś nie umiem sobie wyobrazić przyszłych zimowych weekendów bez skoków Adama
ale za to co dla nas zrobił należy mu się wielki i dozgonny szacunek!
No kurczę musiało to w końcu nastąpić. Odchodzi najwybitniejszy sportowiec tej dyscypliny. Kawał (choć w kg to mało) wielkiego sportowca.
Heh, to dopiero sztuka, nie być politykiem a mieć wpływ na dochód narodowy. Kiedy on wygrywał, to cała reszta narodu czuła że może więcej.
p.s. Ciekawe czy jeszcze by poskakał, jeśli zdiagnozowali by u niego astmę...
Boryszuk
04-03-2011, 09:53
Małysz się skończył, Małysz musi odejść a razem z nim całe to masońskie tałatajstwo!
A na poważnie to wielki szacunek z mojej strony za osiągnięcia. I jednocześnie wielkie "dziękuję" za ogromne emocje dostarczane przez wiele lat. I za powód do sumy i radości. Mimo, że nie zawsze był na szczycie to zawsze był w czołówce. DZIĘKUJĘ jako kibic.
Niewątpliwie to wyjątkowy sportowiec, Dobro Ogólnonarodowe, że tak powiem. Trenerem chyba jednak nie zostanie (chyba żeby ekspresowo uzupełnił wykształcenie potrzebne do licencji trenerskiej), prędzej działaczem.
Antonioo
04-03-2011, 12:08
w końcu sobie porządnie poje ;p ......
Adaś testeś wielki:):):)
To już nie będzie to samo:)....ale cóż odpoczynek się mu należy. . .
Szkoda, że kończy karierę.
Życzę mu z całego serca, żeby jeszcze udało mu się stanąć na najwyższym stopniu podium Pucharu Świata.
photoaction
04-03-2011, 13:23
myslę że gdyby przeprowadzić ankietę chociażby na ulicy z zapytaniem kto jest polskim sportowcem wrzechczasów większość z pewnoącią wskazałaby Adama. Taka prawda. Sportowiec nad sportowców. Bedzie mi bardzo brakowało Małysza bo cały sens skoków opierał się tylko na nim, nawet jeśli Stoch przejmie po nim pałeczkę nie będą to takie sam skoki jak kiedyś za czasów ogólnoświatowej małyszomanii..
no i byle nie skończył jak Fortuna.
Małysz dostarczył nam mnóstwo pozytywnych emocji ale jemu też się należy "normalne" życie.
Miły było, ale się skończyło, należy mu się...nie wiem jak Wam, ale jak On to powiedział na zywo to naszła mnie taka melancholia...jak to weekendy skoczkowe bez Adama..:?: :( Mam nadzieje, że jeszcze go zobaczymy w roli trenera:)
Trochę szkoda, ciekawe co dalej? Ileż można siedzieć w domu i przepijać banany tekane? Myślę,ze jak zabraknie adrenaliny to jeszcze będzie chciał powalczyć w jakiejś dziedzinie. Słyszałem plotki o rajdach. A może MMA? :)
Tylko nie MMA. Ile razy można bić Najmana?
photoaction
04-03-2011, 19:05
Tylko nie MMA. Ile razy można bić Najmana?
hahaha :D
Oglądałem gdzieś filmik dot zakońćzenia kariery Adama. Ponoć nie chce być trenerem. Ma wiele propozycji i skłania się ku byciu menagerem polskiej reprezentacji. Tak czy inaczej powinien być obecny na skoczniach, niestety w innej roli.
Chce mi się płakać.
Adam wielkim sportowcem jest.
Szkoda że mimo całego hype'u na skoki nie doczekaliśmy się godnych następców
jego odejście odsłoni tylko mizerię polskich sportów zimowych ( tak wiem jest jeszcze Justyna Kowalczyk, która jest dokładnie takim samym przypadkiem)
i gdzie moim biedni rodacy będą leczyć swoje frustracje, no gdzie ?
Taaak, pamiętacie, gdy się to zaczęło, padło hasło: "Zsyłam Mada" ;-)
Ciekawe, że jednym z największych sportowców Polski w historii - a na pewno największym w ostatnich kilku dekadach - został przedstawiciel sportów zimowych. Za mojego życia nie pamiętam, aby ktoś inny przed nim zdobył tyle ważnych trofeów w sportach zimowych (i nie tylko zresztą) - poza oczywiście Fortuną i Łuszczkiem, którzy jednak brylowali krótko, ten pierwszy nader krótko - nieporównywalnie z Małyszem. Tymczasem wśród "letnich" sportów sukcesów było aż nadto. Ale najdłużej, bo przez kilkanaście lat niezniszczalny w ścisłej czołówce okazał się niepozorny, mierzący 170 cm dekarz z Wisły o niezłomnym charakterze, którego nie złamały dotkliwe porażki na początku kariery. Szacunek dla takiego człowieka.
No właśnie. Chodzi o długość kariery. Lata na topie, okupione wielkimi wyrzeczeniami, ciężkimi treningami. Zero odpuszczania.
stoodent1
04-03-2011, 23:37
Piękne chwile spędzone przed tv.
Szkoda że już ta nieunikniona chwila nastąpiła...
Odchodzi gigant światowego sportu. Takich gigantów w Polsce było niewielu albo wcale...
Lament narodowy jest porównywalny do klasy Małysza. Słusznie.
Z innej beczki cieszę się, bo mi żona wreszcie przestanie ogon zawracać skokami i zabierać tzw. najlepszy czas antenowy przy weekendzie....
Szczerze mówiąc emocje podczas skoków narciarskich mogę porównać do odczuć podczas oglądania wszechstronnego konkursu konia wierzchowego (może to z dużej litery trzeba było ?), warcabów 16-polowych lub polskiego filmu. Dłuuużyzna...
Piszę o moich emocjach i podnieceniu.
Za Adasiem łezkę podczas ostatniego konkursu uronię.
Orzeł dla Orła.
Szaranowicz właśnie się popłakał mówiąc o Adamie ;)
Szaranowicz właśnie się popłakał mówiąc o Adamie ;)
Panowie zobaczycie za rok - skoki już nigdy nie bedą takie jak za Adasia.......
Jestem niestety tego samego zdania :(