PDA

Zobacz pełną wersję : Sprzęt do montażu filmów HD

Flores
02-03-2011, 20:01
Hej,
Przyszedł niestety taki czas, że z żółtym paskiem będę musiał się pożegnać i polubić czerwone paseczki ;-). I to tylko ze względu na możliwości filmowe tego drugiego systemu.
Z tego względu, że jestem zupełnie zielony w temacie sprzętu komputerowego, który byłby najbardziej wydajny przy obróbce filmu, czy moglibyście mi powiedzieć co najlepiej byłoby kupić z "bebechów" aby później po zakupie oszczędzić wyrywania włosów, zgrzytających zębów itp. itd?
I oczywiście nie powiem "pieniądze nie grają tutaj roli" - aczkolwiek bardzo bym chciał tak rzec.
Z góry dziękuję za pomoc.

L0st
02-03-2011, 21:06
eizo cg, chyba ze ma byc perfekt to eizo cg ale ten model za chyba 20 tysiecy.

Flores
02-03-2011, 23:16
Wszystko fajnie tylko ja mówię o pudle a nie o monitorze.

Azazel85
02-03-2011, 23:31
Jak zwykle, wszystko zależy od budżetu.

Przede wszystkim, celujesz w Mac'a, czy z jakiegoś powodu wolisz klasyczna konfiguracja z Windows?

Jak to drugie, i jak ma być przyszłościowo i komfortowo, ja bym celował w i7-2600, 8gb ram, jakiś szybki SSD.
Mam tego typu maszynę w pracy, i jak na mój gust chodzi bardzo przyjemnie.
Ale testów i benchmarków jak to w porównaniu z konkurencją wypada nie robiłem, więc tego już musisz poszukać, co by ustalić czy współczynnik wydajność/cena jest dla Ciebie ok ;)

HYPER
02-03-2011, 23:45
przeczytaj moj watek: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=170824

ja wlasnie zakonczylem konfiguracje kompa do tych celow. moze Ci sie przydadza te informacje.

Kyle
03-03-2011, 08:58
jakiś szybki SSD.Obawiam się że dostatecznie pojemny dysk będzie za drogi. ... 128 GB to jest ciasnota ... 256GB ... w sumie też ... a 0,5TB kosztuje już ~5 tys (i właściwie nawet nie ma to pojemności 0,5TB, tylko kilkadziesiąt GB mniej)