Zobacz pełną wersję : Ostrzeżenie dla "ślubografów"
RomanZWrocławia
02-03-2011, 12:11
Kotleciarze, ahtyści a także kameruni wasz (nasz?) czas dobiega końca. Można sprzedawać klamoty bo na horyzoncie pojawił się Olympus SZ-30MR :
http://www.dpreview.com/news/1103/11030211olysz30mr.asp#specs
a w nim:
"Beauty Mode
Taking beautiful portraits at a wedding or family reunion is easy with Olympus SZ-30MR’s Beauty Mode. Designed to touch up the appearance of your subject’s skin as the photo is captured, this feature enables you to soften shadows and smooth wrinkles or blemishes on your subject’s face – all in the camera and as you capture the image! Additionally, subtle edits can be made post-capture using the Beauty Fix mode. Have fun customizing your brilliant images without a PC and costly image editing software. "
Teraz już legendarny wujek stryjek czy cioteczka, jeśli tylko dźwignie rękę z sałatki lub ryby po grecku walnie beauty foteczkę w real time.
I kto teraz zechce za "kamerowanie" lub "focenie" dawać jakieś sumy absurdalne powyżej chmm 100 (?) zł. Z tą ceną to mnie fantazja poniosła wzwyż, wiem.
Drogi transferze forum wybacz - nie mogłem się powstrzymać.
eee szkoda, ze nie ma przykladowych fot z tego biutymołd:lol:
Teraz już legendarny wujek stryjek czy cioteczka, jeśli tylko dźwignie rękę z sałatki lub ryby po grecku walnie beauty foteczkę w real time.
Fotki cioteczki walnięte beauty w real timie zrewolucjonują fotografię a fotki wyjka stryjka wytyczą nowe kierunki.
puchbeary
02-03-2011, 12:42
W wielka karierę lomografi tez nie mogłem długo uwierzyć a jednak... Jeszcze się okaże, że nam Roman wywróżył :P
eee... to tylko taka krzyżówka małpki z PSem.
Tryb Upiększania
Gdy w aparacie zostanie włączony tryb Piękna, to w czasie fotografowania system dokonuje retuszu postaci, która jest uchwycona w kadrze. Funkcja ta rozpoznaje twarze i automatycznie sprawia, że cera na zdjęciu będzie wyglądała na gładszą, jaśniejszą i bardziej młodzieńczą.
tylko kto babcie rozpozna na takiej fotce??
skoro toto wygladzi odrazu zmarszczki?
Ciekawe ktora panna mloda bedzie chciala fotki rodzinne takim aparatem ;)
mloda ma byc najladniejsza w tym dniu, a tu moze sie okazac ze olympus tak wygladzi jej babcie albo ciocie ze one beda bardziej "bjuti" ;)
no to d800 na bank też musi mieć taką opcje i wykrywanie uśmiechu też by się przydało
tylko kto babcie rozpozna na takiej fotce??
skoro toto wygladzi odrazu zmarszczki?
Ciekawe ktora panna mloda bedzie chciala fotki rodzinne takim aparatem ;)
mloda ma byc najladniejsza w tym dniu, a tu moze sie okazac ze olympus tak wygladzi jej babcie albo ciocie ze one beda bardziej "bjuti" ;)
No napewno bedzie mialo to cus taka drabinke ze skala wygladzania:D
No napewno bedzie mialo to cus taka drabinke ze skala wygladzania:D
i kazda bedzie mozliwosc przypisania konkretnych osob do konkretnej grupy wygladzania?
Jeszcze powiedz ze aparat rozpozna osobe i bedzie odrazu wiedzial jak ja wygladzic... WOW
:shock::lol:
Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na inną, równie ważną w kontekście ślubów funkcję tego cuda, czyli robienie pełnowymiarowych zdjęć w czasie filmowania :)
A jaką to to ma matrycę?
Duble XXL FX 10000000mpx. ochnascie......full wypas;)
GrzesiekM
03-03-2011, 20:54
a Ty Roman straszysz wypasnym aparatem... http://allegro.pl/fotografowanie-fotograf-kamerzysta-sluby-kielce-i1474561535.html
RomanZWrocławia
03-03-2011, 21:11
Turbodymomen został zawstydzony
gregory63
03-03-2011, 21:18
E...tam! kompakcik jakiś , smile shutter był większym odkryciem.
Sądząc po ogniskowych to mała matryca.
a Ty Roman straszysz wypasnym aparatem... http://allegro.pl/fotografowanie-fotograf-kamerzysta-sluby-kielce-i1474561535.html
umarłem! haha jak to jest policzone... a gdzie portfolio bo ciekaw jestem, może zamówimy sobie sesje
miron19j
03-03-2011, 21:38
umarłem! haha jak to jest policzone... a gdzie portfolio bo ciekaw jestem, może zamówimy sobie sesje
nie śmiej się, powinniście się uczyć marketingu.
Obróbka zdjęć liczona od czasu. A potem "ale wie pani ile mieliśmy roboty z tymi zdjęciami? Zajęło nam to 25 godzin." I niech udowodni, że nie.:-)
Lepsze jest to:
"Drukujemy w jakości do 5760x1440!"
Dobre proporcje zdjęcia: 4 do 1. Nie wspominając już o podawaniu jakości drukowanego materiału w takiej formie.
miron19j
05-03-2011, 01:23
Lepsze jest to:
"Drukujemy w jakości do 5760x1440!"
Dobre proporcje zdjęcia: 4 do 1. Nie wspominając już o podawaniu jakości drukowanego materiału w takiej formie.
kto się zna, to się tylko uśmiechnie z politowaniem. A kto się nie zna, czyli większość potencjalnych klientów, powie WOW!
ja się nieznam i mówię WOW :)