Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimowo znad Łachy
Bartekkw
28-02-2011, 21:33
Kadr z szuflady - brakuje mi na razie czasu na nowe wyprawy. Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/img5/8789/lacha2b.jpg)
świetna ta czarna woda, szkoda że światełka mało
Ładna kompozycja, mimo zimowego braku światła można znaleźć ciekawy motyw.
myślę że w tym wypadku ten brak "światła" jest ok.
JaroPienza
28-02-2011, 22:02
Świetny obrazek.Super są te trawy (trzciny) ,przyciągają wzrok w idealnym punkcie i ściągają na wodę.
jarekf34
28-02-2011, 22:06
Tak sie patrzę, patrzę i... Podoba mi się bardzo.
fajne barwy,fajny kadr,fajny klimat.
Co Wy z tym brakiem światła? Stara szkoła mówi, że najlepsze zdjęcia robi się w miękkim, niekontastowym świetle. Tylko już wszyscy chyba o tym zapomnieli. Tu jest najlepszy przykład, świetne zdjęcie, z klimatem, a woda niesamowita. Jak to zrobiłeś? Przyciemniałeś selektywnie?
Fajnie w kadrze Bartku :-) tylko LD cosik taki rozjechany kolorystycznie :-)
Paablitos
01-03-2011, 10:04
Świetny obrazek.Super są te trawy (trzciny) ,przyciągają wzrok w idealnym punkcie i ściągają na wodę.
Zgodze sie w pelni.:)
Przycialbym stempelkiem te cieniutkie konce galezi drzewa na pierwszym planie, zeby nie wylazily z kadru (na gorze).
krzysztofz24
01-03-2011, 11:33
Mam dokladnie tak samo:-). Mozna powiedziec nawet, ze kadr jest bardzo fajnie zbudowany "wokól" tych trzcin.
Bartekkw
01-03-2011, 20:41
Jak to zrobiłeś? Przyciemniałeś selektywnie?
Lekkie podciągnięcie kontrastu i rozjaśnienie - selektywnie oczywiście
Dzięki za komentarze
Andrzej Nowak
01-03-2011, 21:45
Podoba mi sie !
Pięknie przedstawiłeś lustro wody . Interesujący kadr, ciepło wyeksponowane krzaczki znad wody, kawałek pnia w zaśnieżonej trawie fajnie sie komponuje z całością .
bardzo spokojnie, poprawnie. Nie porywająco, ale przyjemnie:)
Zdjecie bardzo fajne , ladnie wszystko sie skomponowalo.
krokus66
02-03-2011, 08:51
Lubię takie tematy, fajna kompozycja, kadr. niebo b. sympatyczne.
jacekz40
02-03-2011, 12:41
Co Wy z tym brakiem światła? Stara szkoła mówi, że najlepsze zdjęcia robi się w miękkim, niekontastowym świetle. Tylko już wszyscy chyba o tym zapomnieli. Tu jest najlepszy przykład, świetne zdjęcie, z klimatem, a woda niesamowita. Jak to zrobiłeś? Przyciemniałeś selektywnie?
Większość chyba cały czas pamięta o tym światełku :) Uwagi jak najbardziej byłyby słuszne gdyby nie było żadnego światła ale to nie dotyczy kadru Bartka - tu mi się w całości ;-)
Bardzo fajnie skomponowany kadr.
Klimaci ta fota i o to biega ;).