Zobacz pełną wersję : Tanie słuchawki+mikrofon do Skype
flashmen
28-02-2011, 12:50
Chciałem kupic jakieś niedrogie słuchawki z mikrofonem do Skype. Tak przegladam Allegro i są Logitechy, Creativy...
Ale co polecacie?
Do takich zastosowań to chyba cokolwiek, byle w uszy nie gniotło..
Jak chcesz tanie to po kiego szukasz w necie?
Za przesylke zaplacisz wiecej niz w pierwszym lepszym markecie za sluchawy...
Articool
28-02-2011, 13:01
Jeżeli posiadasz głośniki i potrzebujesz sam mikrofon to polecam kupić jakąś kamerkę z wbudowanym mikrofonem firmy Logitech pod USB. Z kamery korzystać nie musisz, ale mikrofon jest zazwyczaj bdb, zamontowane to masz na LCD, mikrofon się uruchamia automatycznie czy to jak Ty dzwonisz czy jak odbierasz rozmowę. Sam używam codziennie prawie i mogę stwierdzić, że wygoda użytkowania bajeczna.
Chyba że nie chcesz aby ktoś słyszał co do Ciebie mówią, to wtedy słuchawki, ale i tak bym kupił kamerkę aby mieć mikrofon i jakieś fajne słuchawki bez mikrofonu.
flashmen
28-02-2011, 13:01
Czasami z przesyłką wychodzi taniej niż w stacjonarnym sklepie :)
Głośniki mam ale chciałem osobno słuchawki z mikrofonem z możliwością odłączenia mikrofonu na kablu.
Tak sobie myślę nad:
http://allegro.pl/sluchawki-z-mikrofonem-creative-hs-330-hs-330-krk-i1473085825.html
http://allegro.pl/nowosc-logitech-pc-headset-860-sluchawki-do-skype-i1478789890.html
Articool
28-02-2011, 13:09
W tej cenie to nie ma znaczenia co kupisz ;]
Ja bym wybrał coś ze stajni Logitecha ze względu na przywiązanie do marki.
Do Skypa używam najtańszych z mikrofonem z pałąkiem z... jedna słuchawką.
Mimo wszystko dają większą "mobilność", zwłaszcza gdy żona coś mówi.
Brak reakcji może być potraktowane jako brak subordynacji ;)
flashmen
28-02-2011, 13:46
heh..., no oki ale drugą słychawkę niekoniecznie musisz trzymać na uchu ;)
heh..., no oki ale drugą słychawkę niekoniecznie musisz trzymać na uchu ;)
Zgadza się. To też przerabiałem. Ale zdecydowanie wygodniejsze są /do gadania!/ na jedno ucho z miękkim pałąkiem mikrofonu.