Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Oczo bolace...
Sebastianito
27-02-2011, 18:36
Mupe Bay, Dorset...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/02/2259723-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2259723.jpg)
Model:NIKON D200
Shutter Speed:1/8 second
Aperture:F/8.0
Focal Length:20 mm
ISO Speed:100
Date Taken:Feb 27, 2011, 7:05:14 AM
maniak666
27-02-2011, 19:04
No elegancko jest.
Jak by to było w Szekspira narzeczu: Vavebuster???:smile:-taka nowa Twoja ksywka
sztuciec
27-02-2011, 19:04
podoba sie......bardzo!
poperam ;)
No elegancko jest.
Jak by to było w Szekspira narzeczu: Vavebuster???:smile:-taka nowa Twoja ksywka
A nie Wavebuster?
maniak666
27-02-2011, 19:07
A nie Wavebuster?
No taaak... wtopiłem okrutnie;)
Pershing
27-02-2011, 19:15
Bardzo dobry dynamiczny kadr, jak najbardziej się podoba.
cheyenne
27-02-2011, 19:43
Świetne.
nic dodac nic ująć tylko dobrze sprzedać ten kadr
jarekf34
27-02-2011, 19:46
Super.
Podoba sie bardzo.
Bardzo fajny dynamiczny krajobraz.
Fajnie dynamicznie i kolorowo, bardzo dobrze kadrowo, podoba się bardzo. :)
JaroPienza
27-02-2011, 22:28
miodnie Seba
Paablitos
27-02-2011, 22:28
Swietne.
Pieknie w kadrze, kolory super... A dynamika... masakra. Mega fota. Gratulacje.
Boryszuk
27-02-2011, 22:45
To to, które Ci się nie udało? ;)
Tak na pierwszej randce? :mrgreen:
Nikonozaur
27-02-2011, 23:32
W zasadzie jest bardzo gitarka, ale wydaje mi się, że za ciemne te kamienie po lewej u góry zostawiłeś... ;)
Sebastianito
28-02-2011, 00:11
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/04383398083388514512.jpg)
Nie bede robil osobnego watku... takie cus jeszcze...
maniak666
28-02-2011, 00:14
Uwagi Andrzeja wzięte do serca?;) Jedynka za sprawą dynamiki bardziej się widzi.
Nikonozaur
28-02-2011, 00:18
Właśnie o coś takiego mi chodziło. :D
Jedynka z uwagą Andrzeja byłaby super, fajny kadr, dynamiczny.
Jak to niektórzy powiadają: Lubię to ;)
Sebastianito
28-02-2011, 00:21
Dzieki Andrzeju, widocznie zawsze musze z piwem przysiasc do zdjecia :)
Boryszuk
28-02-2011, 00:22
dwójka jakaś taka.... pusta po prawej
Paablitos
28-02-2011, 00:30
Jedynka z uwagą Andrzeja byłaby super, fajny kadr, dynamiczny.
Jak to niektórzy powiadają: Lubię to ;)
Podpisze sie...
Nikonozaur
28-02-2011, 00:48
Dzieki Andrzeju, widocznie zawsze musze z piwem przysiasc do zdjecia :)
Zgoda, browar zdecydowanie pomaga trzeźwo ocenić sytuację. :shock::mrgreen:
Zgoda, browar zdecydowanie pomaga trzeźwo ocenić sytuację. :shock::mrgreen:
oj tak....teraz powiem, ze nr2 mnie rozwalil bardziej niz nr1....boskie
To mnie porywa! Swietny shot Seba!
jacekz40
28-02-2011, 03:12
Oczy nie bolą, tylko serce krwawi na takie widoki ;)
Takiemu to dobrze :)
Wspaniałe kadry, pięknie skomponowane !
Świetne strzały :).
Podobują się :).
Świetnie ustrzelone kadry :-) ładne kolorki, jedynka ciut w prawo leci :mrgreen:
Bartekkw
28-02-2011, 13:15
Ładnie jest, ale te wodne strzały już mi się troszkę znudziły ;)
Kolory specyficzne, typowo Twoje ;)
Sebastianito
28-02-2011, 14:28
Ładnie jest, ale te wodne strzały już mi się troszkę znudziły ;)
Kolory specyficzne, typowo Twoje ;)
Tak jak ludki :)
Swietne.
Pieknie w kadrze, kolory super... A dynamika... masakra. Mega fota. Gratulacje.
jestem za
Bartekkw
28-02-2011, 14:51
Tak jak ludki :)
Rozumiem że miałeś na myśli łódki ;)
rafalg78
28-02-2011, 15:44
Super ujęcie.
krzysztofz24
28-02-2011, 17:15
1 super. Najpierw pomyslalem ze moglo by byc ciut cirmniej na niebie...ale nie tak jak teraz jest power!:-). Sam nie wiem czy bardziej mi sie podoba wlasnie za ten swietlny power, czy za dynamike kadru. W sumie jakby nie patrzec to fota z duzym powerem:-) w kazdym aspekcie. Super zdjecie.
A "takie cus", co dorzuciles rowniez bardzo dobre.
Wiecej takich:-)
Bardzo ladnie... swietnie wrecz... dorzuciles do pieca :D
Sebastianito
28-02-2011, 20:52
a niech się hajcuje!
Czas pasuje do miejsca.Kolory dojechane maksymalnie do mojej granicy i dlatego jest klasa:-)
Boryszuk
01-03-2011, 01:19
Czas pasuje do miejsca.Kolory dojechane maksymalnie do mojej granicy i dlatego jest klasa:-)
Tam tak było!
Tam tak było!
Z tego wynika, iż górna granica mojej akceptacji odwzorowania natury,pokrywa się sciśle z tym jak było faktycznie(dotyczy dokonań o charakterystyce skrajnego naturalizmu tylko i wyłącznie).:-)
A tak wogóle, czytając między wierszami o trunkach spożywanych przez kolegów w międzyczasie kolejnych wypadów to nie jestem pewien obiektywności tej twojej oceny.Swoją drogą jak można pić i robić zdjęcia-dla mnie to jest skrajna sprzeczność-no ale jak widać niektórym wychodzi:-).
Boryszuk
01-03-2011, 09:19
Z tego wynika, iż górna granica mojej akceptacji odwzorowania natury,pokrywa się sciśle z tym jak było faktycznie(dotyczy dokonań o charakterystyce skrajnego naturalizmu tylko i wyłącznie).:-)
A tak wogóle, czytając między wierszami o trunkach spożywanych przez kolegów w międzyczasie kolejnych wypadów to nie jestem pewien obiektywności tej twojej oceny.Swoją drogą jak można pić i robić zdjęcia-dla mnie to jest skrajna sprzeczność-no ale jak widać niektórym wychodzi:-).
Dopóki nie pije się metanolu i nie traci wzroku wszysko jest wporządku.
Nikonozaur
01-03-2011, 10:58
[...] Swoją drogą jak można pić i robić zdjęcia-dla mnie to jest skrajna sprzeczność-no ale jak widać niektórym wychodzi:-).
Zerknij w życiorysy największych twórców jakich wydała ludzkość, na dobrą sprawę każdy z nich, delikatnie mówiąc, wspomagał swą wenę twórczą gorzałą lub prochami. Czyli idąc po browar do sklepu na rogu Twoja wartość artystyczna już wzrasta... :mrgreen:
Sebastianito
01-03-2011, 11:08
A pijac wodke na plazy masz +10 dla artyzmu!
Zerknij w życiorysy największych twórców jakich wydała ludzkość, na dobrą sprawę każdy z nich, delikatnie mówiąc, wspomagał swą wenę twórczą gorzałą lub prochami. Czyli idąc po browar do sklepu na rogu Twoja wartość artystyczna już wzrasta... :mrgreen:
Ale poważnie,zależy co kogo i jak podkręca.Ja mówię o sobie.Wiadomo zdolności oratorskie znacznie zyskują po głębszym ale już malować skomplikowane dzieło lub kontemplować zjawiska natury,czas,przestrzeń...tu już nie bardzo widzę miejsce na butelkę wódy.Zresztą prochy to chyba zypełnie inny wymiar niż wlewanie w gardło inna-percepcja.Podaj przykład kogoś wielkiego kto chlał(ale chlał tylko-a nie mieszał absynt z innymi zadowalaczami) i namalował coś wybitnego np.lub jakąś tuze fotografii.Ja pytam z ciekawości bo nie mam wiedzy w tej materii.
A pijac wodke na plazy masz +10 dla artyzmu!
Nie za bardzo wiem jak traktować ten tekst,dlatego wyjaśnie iż nie traktuję takich poczynań z góry-poprostu ich nie rozumiem w odniesienu do czynienia fotografi-co innego jeżeli chodzi o jakiś jam session.Zaznaczam iż w latach młodzieńczych wypiłem hektolitry spirytu z met i tanich winiaczy...czego teraz troszkę żałuję-ze względów wątrobowych.No ale żeby młodość wiedziała a starość mogła:-).
Rafał_Sz
01-03-2011, 17:29
Szkoda, że na dwójce weszły jakieś osoby w kadr (mniej więcej w połowie górki w tle, jedna z osób się schyla).
Żart. :)
Świetne kadry!
damciop03
01-03-2011, 17:30
Bomba jak nic, bardzo fajne zdjęcie wyszło.
Sebastianito
01-03-2011, 18:14
Szkoda, że na dwójce weszły jakieś osoby w kadr (mniej więcej w połowie górki w tle, jedna z osób się schyla).
Żart. :)
Świetne kadry!
A ja juz szukalem...
Karbulot
01-03-2011, 18:22
Się podoba :) .
Tylko na dwójce mam nieodparte wrażenie, że leci w prawo. Niby horyzont prosty, a wrażenie jednak pozostaje.
Nikonozaur
01-03-2011, 18:27
Ale poważnie,zależy co kogo i jak podkręca.Ja mówię o sobie.Wiadomo zdolności oratorskie znacznie zyskują po głębszym ale już malować skomplikowane dzieło lub kontemplować zjawiska natury,czas,przestrzeń...tu już nie bardzo widzę miejsce na butelkę wódy.Zresztą prochy to chyba zypełnie inny wymiar niż wlewanie w gardło inna-percepcja.Podaj przykład kogoś wielkiego kto chlał(ale chlał tylko-a nie mieszał absynt z innymi zadowalaczami) i namalował coś wybitnego np.lub jakąś tuze fotografii.Ja pytam z ciekawości bo nie mam wiedzy w tej materii.
Napisałem o twórcach jako całości.
Np. w muzyce jest aż nadto przykładów używania wywoływaczy fazy twórczej. Klasycznymi przykładami są tu Hendrix, Morison i Joplin, których prochy i alkohol zaprowadziły na szczyt twórczy, ale również do grobu.
Witkacy eksperymentował z używkami, chciał pewnie "poczuć bluesa"... Odbywało się to jednak za wiedzą i pod okiem lekarza. A czy brali inni malarze? Nie wiem. Za to wiem, że jeżeli po kielichu można poczuć się Pudzianem, Hołkiem czy innym Małyszem to czemu nie Matejką czy jednym z Kossaków? Coś w tym pewnie jest. ;)
Napisałem o twórcach jako całości.
Np. w muzyce jest aż nadto przykładów używania wywoływaczy fazy twórczej. Klasycznymi przykładami są tu Hendrix, Morison i Joplin, których prochy i alkohol zaprowadziły na szczyt twórczy, ale również do grobu.
Witkacy eksperymentował z używkami, chciał pewnie "poczuć bluesa"... Odbywało się to jednak za wiedzą i pod okiem lekarza. A czy brali inni malarze? Nie wiem. Za to wiem, że jeżeli po kielichu można poczuć się Pudzianem, Hołkiem czy innym Małyszem to czemu nie Matejką czy jednym z Kossaków? Coś w tym pewnie jest. ;)
Wiesz,tylko poczuć się a zrobić coś konkretnego to jest jednak różnica.Alko to animusz,wybuch,ekspresja(chodzi o pozytywne aspekty i reakcje)Ogólnie wiadomo iż zagłusza on skutecznie zmysły szczególnie istotne np.w fotografowaniu.Ale luż ja wszystkiego nie przeżyłem napewno-może kogoś on stymuluje odpowiednio.A przykłady podałeś takie oczywiste i znane,nie związane z tematem trochę ale dzięki:-).
Już kończę Autorze.Ale miło pogadać czasem nie na temat:-).Pozdrawiam.