Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czekając na wyrok
http://wpk.eltrakon.pl/L1008835%20Czekajac%20na%20wyrok.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1008835%20Czekajac%20na%20wyrok.jpg)
maniak666
27-02-2011, 02:07
Guilty:smile:
Jak dla mnie to jest raczej model proekologicznego obozu koncentracyjnego, wykonany ze źródeł odnawialnych i zgodny z normą Euro5, ale jak zwykle świetnie wypatrzone :lol:
Klasyka w Twoim wykonaniu. Śnieg padał?
Śnieg padał?
Chyba nie, matryca brudna
Kawał dobrego obrazu
Nie zawsze kupuję klimat Twoich prac, ale ta jest naprawdę dobra. W sumie z niczego stworzyłeś bardzo mocny kadr, niby wiem że to są budki (ule?) i drzewa, ale i tak widzę coś znacznie drastyczniejszego. Czuję że jeszcze kilka razy wrócę do tego zdjęcia.
jurek1906
27-02-2011, 13:12
Nie wiem o co chodzi,ale się podoba :).
Wiem o co chodzi i bardzo,.. bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
ja jakoś tego nie czuję :|
Chyba nie, matryca brudna
Nie sądzę, aby to była kwestia matrycy...
Jakoś te krzaczory na pierwszym planie zlewają się z głównym motywem i odwracają uwagę oraz tworzą jakiś chaos.... No i jakaś kaszana wyszła z usuwania/dodawania winiety :(
Pozdrawiam
Nie wiem Wojtku czy taki był Twój zamysł, ale to zdjęcie przywodzi mi na myśl rzeczy dramatyczne, straszne.
Być może zaraz pojawią się głosy, że dorabiam sobie ideę, ale skojarzenia mam obozowo-koncentracyjne.
Sądzę, że mocna winieta i BW wzmocniłyby moje emocje.
Dla mnie liczy się przekaz, który pojawia mi się w głowie, gdy patrzę na to zdjęcie - jak dla mnie REWELACJA.
Nie wiem Wojtku czy taki był Twój zamysł, ale to zdjęcie przywodzi mi na myśl rzeczy dramatyczne, straszne.
Być może zaraz pojawią się głosy, że dorabiam sobie ideę, ale skojarzenia mam obozowo-koncentracyjne.
Sądzę, że mocna winieta i BW wzmocniłyby moje emocje.
Dla mnie liczy się przekaz, który pojawia mi się w głowie, gdy patrzę na to zdjęcie - jak dla mnie REWELACJA.
Nie jesteś sam. Wielokrotnie bywałam w Muzeum i ten obrazek może kojarzyć się z "obozem". Wszak w tle widać "baraki". Ale nie jestem pewna, czy Poeta miał na myśli obóz. I nie muszę wiedzieć, bo to zdjęcie z takim tytułem powinno każdemu grać na swój sposób, chyba.
Obrazek jak zwykle tylko li tylko dla "koneserów" i jak zwykle festiwal wyręczania autora w dorabianiu ideologii do obrazka.
Przejrzałem sobie Twoją stronkę żałuję, że tak późno (nie byłoby wcześniejszych moich postów w Twoich wątkach), fotki mnie znużyły ale każdy ma prawo uprawiać taką fotografię jaką chce.
Życzę powodzenia.
Obrazek jak zwykle tylko li tylko dla "koneserów" i jak zwykle festiwal wyręczania autora w dorabianiu ideologii do obrazka.
.
To stwierdzenie niejako pozwala mi się odezwać do Ciebie kolego.
Zadaj sobie pytanie po jaką cholerę wchodzisz w wątki wpkx jeżeli wiesz , że Jego zdjęcia są nic nie warte, po jaką cholerę wypisujesz zaczepne posty i co z Twoich postów mogą wynieść inni czytający.
Sądzę, że jak szczerze odpowiesz sobie na te pytania to przestaniesz wypisywać bzdury jak poniżej.
To stwierdzenie niejako pozwala mi się odezwać do Ciebie kolego.
Zadaj sobie pytanie po jaką cholerę wchodzisz w wątki wpkx jeżeli wiesz , że Jego zdjęcia są nic nie warte, po jaką cholerę wypisujesz zaczepne posty i co z Twoich postów mogą wynieść inni czytający.
Sądzę, że jak szczerze odpowiesz sobie na te pytania to przestaniesz wypisywać bzdury jak poniżej.
Miły kolego na tej samej zasadzie co Ty, regulamin forum nie zabrania komentowania, wyrażania swojej opinii w sytuacji gdy komuś nie podobają się wystawione przez autora prace.
W moim ostatnim poście jasno się wyraziłem (można było się doczytać, że nie zamierzam już produkować się w wątkach założonych przez kol. wpkx) i tym samym nie zamierzam z Tobą polemizować no bo o czym. Ten i przyszłe festiwale nie są dla mnie. Pax
Miły kolego na tej samej zasadzie co Ty, regulamin forum nie zabrania komentowania, wyrażania swojej opinii w sytuacji gdy komuś nie podobają się wystawione przez autora prace.
W moim ostatnim poście jasno się wyraziłem (można było się doczytać, że nie zamierzam już produkować się w wątkach założonych przez kol. wpkx) i tym samym nie zamierzam z Tobą polemizować no bo o czym. Ten i przyszłe festiwale nie są dla mnie. Pax
Ja Ci nie zabraniam - zadałem tylko pytanie : po co?
Ja Ci nie zabraniam - zadałem tylko pytanie : po co?
No comment !
pastwisko
02-03-2011, 16:29
Oj zostawcie kolegę w spokoju, on jest zadowolony że moze pokomentować, a wpkx i tak sobie nic z tego nie robi - ergo status quo :)
Oj zostawcie kolegę w spokoju, on jest zadowolony że moze pokomentować, a wpkx i tak sobie nic z tego nie robi - ergo status quo :)
Długo się zastanawiałem co odpisać na ten szczeniacki post, pozostawię go jednak bez komentarza tak jak i poprzedni.
Przejrzałem sobie Twoją stronkę żałuję, że tak późno (nie byłoby wcześniejszych moich postów w Twoich wątkach), fotki mnie znużyły ale każdy ma prawo uprawiać taką fotografię jaką chce.
Życzę powodzenia.
Długo się zastanawiałem co odpisać na ten szczeniacki post, pozostawię go jednak bez komentarza tak jak i poprzedni.
Moje zdjęcia tutaj dostępowały już różnych zaszczytów od różnych komentujących. Był na przykład osobnik, który raczył się na mnie obrazić i dodał mnie do ignorowanych... po czym dalej wchodził w moje wątki i komentował pisząc z rozbrajającą szczerością, że nie może się powstrzymać z ciekawości. Dawno go nie ma, zapewne szuka banów po innych Forach...
Ale zawsze jest niezły ubaw, gdy ktoś zaczyna zjadać własny ogon.
To taka dygresja w odniesieniu do powyższych i nie tylko Twoich komentarzy. :D
Wątek zaczyna robić się o Berciku a miały być opinie o Twojej fotografii. Nie ukrywam, że bardzo mnie to śmieszy a nawet cieszy fakt, że moja skromna osoba jest ważniejsza od Twojej pracy. Nie ukrywam, że od pewnego czasu moje posty są prowokujące a to już za sprawą Twoich postów. Ja odwiedzam działy architektura, krajobrazy, przyroda, reportaż itp. bo to mnie interesuje a pomijam np glamury, portrety, inne, albumowe itd. Nie ustawiam ludzi do grupki ingnorowanych nie używam tej opcji. Chcę oglądać fotografie te które chcę i nie ważne kto je "produkuje" ale oczekuję, że np taki seryjny "producent" jak Ty będzie wiedział co robi i gdzie powininna się jego praca znależć żeby nie było nieporozumienia. A Ty dajesz na chybił trafił, są przecież takie działy jak np "inne czy albumowe" jeśli się nie nadają do tych, to poproś admina by stworzył dla Ciebie dział pt " Zrobiłem fotografię i nie wiem jak ją nazwać proszętylko moich przyjaciół o komentarz" i byłoby po sprawie byś mnie tam nie widział. A tak zajmujesz się moją malutką osobą zamiast tworzyć dzieła dla wybranych. Ciesz się, że masz dużą ogladalność dzięki mnie, a przychylnych komentarzy tyle i ile znajomych. Odpisuję już tak na odczepnego, bo mnie to już zaczyna poprostu nudzić odnoszę wrażenie, ze rozmawiam z grupką przekupek z perskiego jarmarku.
Wątek zaczyna robić się o Berciku a miały być opinie o Twojej fotografii. Nie ukrywam, że bardzo mnie to śmieszy a nawet cieszy fakt, że moja skromna osoba jest ważniejsza od Twojej pracy. Nie ukrywam, że od pewnego czasu moje posty są prowokujące a to już za sprawą Twoich postów. Ja odwiedzam działy architektura, krajobrazy, przyroda, reportaż itp. bo to mnie interesuje a pomijam np glamury, portrety, inne, albumowe itd. Nie ustawiam ludzi do grupki ingnorowanych nie używam tej opcji. Chcę oglądać fotografie te które chcę i nie ważne kto je "produkuje" ale oczekuję, że np taki seryjny "producent" jak Ty będzie wiedział co robi i gdzie powininna się jego praca znależć żeby nie było nieporozumienia. A Ty dajesz na chybił trafił, są przecież takie działy jak np "inne czy albumowe" jeśli się nie nadają do tych, to poproś admina by stworzył dla Ciebie dział pt " Zrobiłem fotografię i nie wiem jak ją nazwać proszętylko moich przyjaciół o komentarz" i byłoby po sprawie byś mnie tam nie widział. A tak zajmujesz się moją malutką osobą zamiast tworzyć dzieła dla wybranych. Ciesz się, że masz dużą ogladalność dzięki mnie, a przychylnych komentarzy tyle i ile znajomych. Odpisuję już tak na odczepnego, bo mnie to już zaczyna poprostu nudzić odnoszę wrażenie, ze rozmawiam z grupką przekupek z jarmarku perskiego.
Aha...
Na Bercika z popielnika iskiereczka mruga...
Chodź, opowiem Ci bajeczkę, bajka będzie długa. :D
Dygresji nie zrozumiałeś i dalej chcesz mnie po kątach rozstawiać, zasługi mnogie i zaszczyty sobie przypisując.
Czyń zatem swoją "powinność", skoro taką masz "misję", może Cię nawet jakiś stosowny "awans" czeka. :D
PS Kałamarnica olbrzymia może się kojarzyć z kalmarem... Hmmm... ;)
EDIT:
Właśnie otrzymałem od w/w PM pod tytułem ".....", cytuję w całości:
"
Kalmar jest nazwą gastromiczną kałamarnic. A kałamarnica olbrzymia jest w moim szczególnym zainteresowaniu i nie jest do spożycia.
No ale jest mi miło, że zechciałeś mi się pochwalić swoim ilorazem pomimo, że powszechnie wiadomym to już było na forum wcześniej i nigdy też tego nie ukrywałem. Piszę Ci na PM bo naprawdę nie mam już ochoty dalej prowadzić jałową dyskusję z Wami. Rozumiem, że Twoje ego zostało trochę zranione ale tak to w życiu bywa. Przyjmij to dzielnie i przestań być upierdliwy."
:D
Kolego to mi wygląda na sztuczne nabijanie postów o niczym, proszę moderatora o usunięcie moich postów z tego wątku albo zatrzymanie mojego licznika lub stosownie zmniejszenie ilości w tymże liczniku. Z góry dziękuję.