Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 28 min - [Nemeth]
Witam
Dyptyk kolorystyczny :)
Złota i błękitna godzina.
28 min różnicy.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img222.imageshack.us/i/dsc0618dyptyk28min.jpg/)
pozdr.
Złota godzina jest lepsza :) Bo niebieska aż razi ;)
Po krótkiej analizie ...wybieram "Złotą godzinę" :D
martinez
27-02-2011, 01:29
Po krótkiej analizie ...wybieram "Złotą godzinę" :D
Mam podobnie :)
tbogdanowicz
27-02-2011, 09:01
Złota lepsza, ale bez niebieskiej sporo traci.
Podoba mi się takie połączenie.
fajne zestawienie
(ale czekam na głosy że "zły balans bieli" ;) )
Jakub Klimczak
27-02-2011, 10:20
Oba bardzo dobre, z lekkim wskazaniem na błękit.
Oba bardzo dobrem, gdyż albowiem idealnie oddają rzeczywistość. Choć przyznam, że po tytule spodziewałem się, że zdjęcie będzie miało przedstawiało 28 minut ekspozycji.
Złota godzina przyjemniejsza jednak w odbiorze :-)
(...) Choć przyznam, że po tytule spodziewałem się, że zdjęcie będzie miało przedstawiało 28 minut ekspozycji.
:D
Zdecydowanie śnieg jest zbyt niebieski ;)
Podoba mi sie takie podejście do 28 minut.
Zdecydowanie śnieg jest zbyt niebieski ;)
(...)
Tak samo jak na Twoim avatarze ;)
Master95
27-02-2011, 14:42
Złota godzina bardziej odpowiada. :)
razem tak, osobno tylko jedynka :)
Tak samo jak na Twoim avatarze ;)
W Toruniu mamy tylko niebieski. To wpływ tej anteny widocznej na dalszym planie :)
cheyenne
27-02-2011, 20:45
Świetne jako całość
i ja tak myślę
niebieskie samo by się nie obroniło
Dobre zestawienie.Podoba się.
Jak dla mnie bardzo dobra praca,
świetnie pokazuje jak światło może się drastycznie zmienić w pozornie krótkim czasie... super.
Nikonozaur
27-02-2011, 23:39
razem tak, osobno tylko jedynka :)
Oczywiście.
Jako dyptyk jestem na tak i podoba mi się, oddzielnie myślę że te kadry nie zaszły by za daleko
Jest gitarka Panie Nemethcie, wciąż zaskakujesz ;)
Jako dyptyk jestem na tak i podoba mi się, oddzielnie myślę że te kadry nie zaszły by za daleko
Dlatego pokazuje jako dyptyk. Bo nie o kadry tu chodzi a o światło. I jego zestawienie.
Zresztą bez napinki. Raczej jako ciekawostka ;) i dowód, że śnieg może być niebieski :D
Dlatego pokazuje jako dyptyk. Bo nie o kadry tu chodzi a o światło. I jego zestawienie.
Maćku, rozumiem że chodzi o światło i dlatego napisałem że mi się podoba, fajnie jest zobaczyć to samo ujęcie o innej porze, jak by jeszcze dodać do tego wieczór, takie gdybanie już :)
Zresztą bez napinki. Raczej jako ciekawostka ;) i dowód, że śnieg może być niebieski :D
Ja się nie mam o co napinać :), a to że śnieg jest niebieski to tylko wina złego balansu bieli :) ;)
(...)
Ja się nie mam o co napinać (...)
Myślałem o sobie :)
Zdjęcia wieczornego nie będzie bo robiło się ciemno a ja nie chciałem wpaść w jakiś przerębel więc zmykałem z lodu ;)
Bardzo fajny pomysł, pokazujący dobitnie jakie kolorki może nam zaserwować natura w zależności od zastanych warunków oświetleniowych :).
niebieski wyglada jak "zwalony" balans bieli..
Ciepło<>Zimno = Ciepło :)