Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The Jersey by Greg77
Obiecalem was nie meczyc....to naprawde ostatni kadr z lodka na dlugi czas......
Jersey byla naszym ulubionym tematem na tym wyjezdzie.......
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img29.imageshack.us/i/dsc7881g.jpg/)
A za kilka dni TATRY:D:D:D:D
Nikonozaur
26-02-2011, 00:27
Stempel widać na glebie po prawej, reszta gitara. ;)
Stempel widać na glebie po prawej
masz mnie:D ale przyznaj sie, gadalismy o tym blocie kilka razy i wiesz czego szukac:D
Stempel widać na glebie po prawej, reszta gitara. ;)
Faktycznie, jak Nikonozaur napisał to już nie trudno zauważyć ;)
Ale zdjęcie super. Fajne kolory i to światło w oddali.
Pozdro
Bardzo czysto,ład,porządek a do tego extra kolorki!
pozdrawiam,
No proszę, ta sama łódeczka a jednak inaczej pokazana niż zrobił to kolega Locter.
Piękny obrazek, czyściutko, miłe kolorki, super!
No proszę, ta sama łódeczka a jednak inaczej pokazana niż zrobił to kolega Locter.
Piękny obrazek, czyściutko, miłe kolorki, super!
Kolega Locter akurat nie miał tak zacnego światła jak kolega greg77.
Co do zdjęcia - oczywiscie obróbkowo klasa, ale ja bym to widział jednak szerzej.
Dla mnie beznadziejne :D A tak serio, to konkret! Już wiem, że po, albo jeszcze przed studiami uciekam z PlL, bo nic obrego mnie tu nie czeka i zastanawiam się czy wybrać GB czy Irlandię :) bo tam, tematów do fot jest multum ;p
Nikonozaur
26-02-2011, 00:49
masz mnie:D ale przyznaj sie, gadalismy o tym blocie kilka razy i wiesz czego szukac:D
Grzesiu, dość dobrze widać powtarzający się wzorek, myślę, że nie trzeba jakiejś wyjątkowej spostrzegawczości by to wyczaić. Nie przyłożyłeś się... ;)
Co do zdjęcia - oczywiscie obróbkowo klasa, ale ja bym to widział jednak szerzej.
nie dalo sie szerzej (http://greg77.net/Polski/Najnowsze%20Prace/slides/DSC_7828.html)
Grzesiu, dość dobrze widać powtarzający się wzorek, myślę, że nie trzeba jakiejś wyjątkowej spostrzegawczości by to wyczaić. Nie przyłożyłeś się... ;)
Eeee no nie duzo bylo towaru do skopiowania:D
Kwadratowy kaderek bardzo fajny :). Jak dla mnie ciut lewej strony by się przydało.
Światło i kolory bardzo pierwszoklasowe są.
Co do detali, to myślę, że warto usunąć obwódki po ostrzeniu nad górkami.
A co do prawej, trawiastej strony to cóż, powiem tylko, że takie "zdechłe" trawska w kadrze niezbyt sympatyczne do klonowania są ;).
P.S. Cofam uwagę o lewej stronie po obejrzeniu widoku ogólnego ;).
Nikonozaur
26-02-2011, 00:58
[...] Eeee no nie duzo bylo towaru do skopiowania:D
To się pobiera z innej foty i wszyscy są zadowoleni... :D
Dla mnie beznadziejne :D A tak serio, to konkret! Już wiem, że po, albo jeszcze przed studiami uciekam z PlL, bo nic obrego mnie tu nie czeka i zastanawiam się czy wybrać GB czy Irlandię :) bo tam, tematów do fot jest multum ;p
Nie zapomnij zabrac ze soba sloneczka i chmur wszelakich, pogoda tak szybko sie zmienia ze nawet nie zdazysz podlubac w nosie i juz po magicznym momencie. Ja chcw do kraju tylko wyplaty mi nie chca tej placic...
jacekz40
26-02-2011, 02:07
Obiecalem was nie meczyc....
Grzegorz nie składaj obietnic, które będzie Ci ciężko dotrzymać ;)
Przecież bez łódek nie da się żyć i Ty dobrze o tym wiesz a szczególnie takich kadrów jak ten. Ja krainę "tysiąca jezior" mam na wyciągnięcie ręki ale nie wiem czy biegając przez kilka miesięcy od jeziora do jeziora znalazłbym takie gdzie łódka na brzegu miała by choć odrobinę oddechu po lewej i prawej. O drugim planie już nie wspomnę :mrgreen:
Takie miejscówki masz TY no i jeszcze kilku innych kolegów. Wal dalej z grubej rury :) bo robisz to bardzo dobrze.
Kwadratowy kaderek bardzo fajny :). Jak dla mnie ciut lewej strony by się przydało.
Światło i kolory bardzo pierwszoklasowe są.
Co do detali, to myślę, że warto usunąć obwódki po ostrzeniu nad górkami.
A co do prawej, trawiastej strony to cóż, powiem tylko, że takie "zdechłe" trawska w kadrze niezbyt sympatyczne do klonowania są ;).
P.S. Cofam uwagę o lewej stronie po obejrzeniu widoku ogólnego ;).
Uwagi wziete po uwage:D:D:D
Ale o tej lewej stronie to nie kumam;)
To się pobiera z innej foty i wszyscy są zadowoleni... :D
Pobrane, konkretniej z wersji szerszej.....najbardziej zblizone swiatlo bylo....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img130.imageshack.us/i/dsc7881v2.jpg/)
tbogdanowicz
26-02-2011, 08:30
Chyba ktoś cumę pod... wędził.
2 prezentuje się lepiej, szkoda tylko że pożyczona trawa jest taka jasna.
Chyba ktoś cumę pod... wędził.
2 prezentuje się lepiej, szkoda tylko że pożyczona trawa jest taka jasna.
Pozyczony jest element zdjecia a nie klonowanie, ponizej jasniejszej trawy do kszaczora na szczycie gorki;) To jest kawalek zdjecia;)
Nikonozaur
26-02-2011, 11:02
No i teraz lepiej wygląda ta pierzynka, troszkę może za jasna, ale kierunek właściwy.
I tak dobrze, że trawę masz na podorędziu, są tacy co do innych krajów muszą jeździć po byle szczyptę. :mrgreen:
Bardzo dobre kadrowanie i kolorystyka też świetna... pięknie tam z tyłu świeciło. :)
tbogdanowicz
26-02-2011, 12:40
Pozyczony jest element zdjecia a nie klonowanie, ponizej jasniejszej trawy do krzaczora na szczycie gorki;) To jest kawalek zdjecia;)
Jak poprzełączałem sobie zdjęcia to fajnie widać ten pożyczony fragment. Gdybyś wcześniej nie zapowiedział co zrobisz, można by pomyśleć to błąd przy selektywnym rozjaśnianiu.
Wbrew temu co niektórzy myślą, zrobienie dobrego fotomontażu wcale nie jest proste. (No chyba że ktoś ma do tego specjalne narzędzia - ja takowych nie posiadam :-)).
Ja tak trochę od tematu. Pozdrawiam wszystkich którzy mają na nazwisko Kaczmarek, czyli tak jak ja :D
Jak poprzełączałem sobie zdjęcia to fajnie widać ten pożyczony fragment. Gdybyś wcześniej nie zapowiedział co zrobisz, można by pomyśleć to błąd przy selektywnym rozjaśnianiu.
Wbrew temu co niektórzy myślą, zrobienie dobrego fotomontażu wcale nie jest proste. (No chyba że ktoś ma do tego specjalne narzędzia - ja takowych nie posiadam :-)).
To nie tajemnica, ze ingeruje w zdjecia.....praktycznie kazda moja fotografia jest przynajmniej sprzatana z niepotrzebnych "przeszkadzajek" jak np, druty czy jakies nieladne wchodzace w kadr elementy;)
Gdybym odrazu zrobil taka wersje i jeden z forumowiczow by nie zwrocil na to uwagi to mysle, ze malo kto by sie dowiedzial:D
Ja tak trochę od tematu. Pozdrawiam wszystkich którzy mają na nazwisko Kaczmarek, czyli tak jak ja :D
Ja tez pozdrawiam:D
tbogdanowicz
26-02-2011, 16:44
To nie tajemnica, ze ingeruje w zdjecia.....praktycznie kazda moja fotografia jest przynajmniej sprzatana z niepotrzebnych "przeszkadzajek" jak np, druty czy jakies nieladne wchodzace w kadr elementy;)
Gdybym odrazu zrobil taka wersje i jeden z forumowiczow by nie zwrocil na to uwagi to mysle, ze malo kto by sie dowiedzial:D
Ja tez pozdrawiam:D
Ależ ja daleki jestem od krytykowania takiego zachowania. Nie to miałem na myśli. Znam wprawdzie takich, którzy "wychowali się" na slajdach i teraz podobnie traktują cyfrę. Dla mnie ważniejsze jest jak wygląda efekt końcowy niż jakich technik się używało. Dobrze tylko by było jasne że to np. sklejka z 3 zdjęć lub HDR.
Czy malarza ktoś pyta o prawdziwość barw, o to czy na pewno nikogo nie było w polu widzenia??? Myślę że nie.
Pozdrawiam.
krzysztofz24
26-02-2011, 16:54
Lodki juz mi sie troche przejadly;-), a ty tu jeszcze ja wyeksponowales szerokim...ale zdjecie jest po prostu swietne. Super kolory, detale, swiatlo.
A to co sie dzieje na niebie w dali - bajka.
Masz moze cos z tele z tym niebem:-)?
Ależ ja daleki jestem od krytykowania takiego zachowania. Nie to miałem na myśli. Znam wprawdzie takich, którzy "wychowali się" na slajdach i teraz podobnie traktują cyfrę. Dla mnie ważniejsze jest jak wygląda efekt końcowy niż jakich technik się używało. Dobrze tylko by było jasne że to np. sklejka z 3 zdjęć lub HDR.
Czy malarza ktoś pyta o prawdziwość barw, o to czy na pewno nikogo nie było w polu widzenia??? Myślę że nie.
Pozdrawiam.
Tak wiec, jeden kadr z filtrami polowkowymi, wolane CNXem a w PSie nalozony kawalek trawy po prawej stronie lodki.
Na oryginale bylo tam straszne bloto wiec trzeba bylo poprawic:D
Masz moze cos z tele z tym niebem:-)?
Mam, ukradlem na kilka minut hoobiemu tele z plecaka:D Niestety musze mic pomysl na te zdjecia z tele....
krzysztofz24
26-02-2011, 17:21
Mam, ukradlem na kilka minut hoobiemu tele z plecaka:D Niestety musze mic pomysl na te zdjecia z tele.... Wiadoma sprawa. Ja jeszcze czasami stosuje "lezakowanie poobrobkowe" , czyli zostawiam gotowa fote na pare dni i pozniej wracam coby ewentualnie skorygowac/doszlifowac wlasna wizje;-). Kurde, cos czuje ze to niezla fota bedzie...mam nadzieje, ze szybko wymyslisz pomysl;-).
Wiadoma sprawa. Ja jeszcze czasami stosuje "lezakowanie poobrobkowe" , czyli zostawiam gotowa fote na pare dni i pozniej wracam coby ewentualnie skorygowac/doszlifowac wlasna wizje;-). Kurde, cos czuje ze to niezla fota bedzie...mam nadzieje, ze szybko wymyslisz pomysl;-).
hehe....widzisz i wlasnie tego musze sie nauczyc:D Ja jak cos obrobie i mi sie podoba to niemal natychmiast leci do sieci;)
Nikonozaur
26-02-2011, 18:08
[...] i jeden z forumowiczow by nie zwrocil na to uwagi [...]
Grzesiu, to wszystko w imię i dla dobra nauki. :D
Grzesiu, to wszystko w imię i dla dobra nauki. :D
Taaa ja wiem:D:lol::D:twisted:
Czyściutkie, bardzo ładne
tbogdanowicz
26-02-2011, 19:13
Tak wiec, jeden kadr z filtrami polowkowymi, wolane CNXem a w PSie nalozony kawalek trawy po prawej stronie lodki.
Na oryginale bylo tam straszne bloto wiec trzeba bylo poprawic:D
Prawie jak spowiedź :-) :-) :-)
ładnie i kolorystycznie i kadrowo :)
ostrytux
26-02-2011, 23:52
Jest ok, w sumie zastanawiam się jak to jest ze 99% fot z tamtą pochodzi z jednego miejsca przy tych łodziach?
Nie ma opcji przejścia w inne miejsce?
Jest ok, w sumie zastanawiam się jak to jest ze 99% fot z tamtą pochodzi z jednego miejsca przy tych łodziach?
Michal, jest opcja, ale to w lecie gdy poziom wody umozliwa spokojne dojsce do drugiej (bialej) lodki, akurat teraz jest to niemozliwe.
Tyle tych lodek ...nie ogarniam tego :D
Cheers!
Jest opcja, ostatnio w kaloszkach zawitalem przy lodzi zupelnie z tylu.....tlo malo atrakcyjne i swiatla nie bylo tak ciekawego....jak chcesz to sam Tobie pokaze:D