Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Arystokracja przejmuje Łódki
Miłej kontemplacji życzę :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/img690/4916/img653.jpg)
Nie za bardzo wiem co chciałeś pokazać tym zdjęciem. Poza tym ani kompozycja mnie nie porywa, ani to doświetlenie lampą.
Może tego zdjęcia po prostu nie rozumiem, ale dla mnie nie jest ono warte pokazywania.
Zgadzam sie z kolegą wyżej , ta fota nic nie przedstawia , tragicznie oświetlona , nie wiem co chciałeś przekazać, nie ma nad czym kontenplować- niestety.
Rafał_Sz
25-02-2011, 21:42
Na razie zastanawiam się co poeta miał na myśli. Jak zatrybię, to napiszę więcej. ;)
krzysztofz24
25-02-2011, 22:58
Żenujaca i tanich lotow prowokacja...no ale coz, plebs nigdy nie zrozumie artystycznych wizji arystokracji.
A co do oceny zdjecia; to tragedia w kazdym mozliwym aspekcie.
Ostanio tak się porobiło na forum, że im dziwaczniejszy tytuł tym większy knot.
Że też ludziska najpierw siebie nie zapytają czy im się własne dzieło podoba zanim pokażą je światu.
Nie zgadzam się z przedmówcami.
Janku, świetne światełko miałeś...
I znakomicie skonwertowałeś do BW. Pozwoliło to wydobyć burtę łodzi z mroku, ale nie na tyle by zarys kilu i reszta kadłuba w nim nie pozostała... Nadaje to obrazowi charakter mrocznej i niepokojącej tajemnicy, klimat z "filmu noir" - może nawet z "Chinatown" lub z któregoś odcinka "Stawki większej niż życie"... Charakterystycznej "filmowej" nocy charakteru dodają światła metropolii w oddali - żywej lecz bezdusznej, gdy tymczasem wokół przewróconej łodzi czai się być może śmierć...
Znakomity kadr, z "dziejącym się" pierwszym planem i kontrapunktem w tle.
Jedyne, czego bym się czepił, to te Hot Pixele przy górnej krawędzi - ja bym je wystemplował.
Tym niemniej - bdb. fota, gratki.
PS Oczywiście to moje subiektywne zdanie... zgodnie z trendem z pewnego wątku w Cafe.
To ma być śmieszne? Kolejne TWA...
Amadeusz
26-02-2011, 00:16
No to temat łódek mamy wyczerpany :)
Kiedyś zamiast łódek były lodki... :)
Niezły koszmarek, Janku. Wygląda jak ciuchcia TGV po poważnych przejściach... Ze starą komórką. :D
Kiedyś zamiast łódek były lodki... :)
Niezły koszmarek, Janku. Wygląda jak ciuchcia TGV po poważnych przejściach... Ze starą komórką. :D
Była też Łódka Bols. ;)
Koszmarek to nazwa dwuczłonowa - czyżby jakaś sugestia? :D
(1)Kiedyś zamiast łódek były lodki... :)
Niezły koszmarek, Janku. Wygląda jak ciuchcia TGV po poważnych przejściach... (2)Ze starą komórką. :D
ad. 1 a jak bys napisala droga Anjiu jak bys miala angielski windows???
ad. 2 chyba ze starej komorki:D
Fota wyglada mi na analoga.....fajne te swiatla w tle....ale kadr jest slaby i tyle.
Analog, nie analog kadrowac trzeba:D
Była też Łódka Bols. ;)
Koszmarek to nazwa dwuczłonowa - czyżby jakaś sugestia? :D
Absolut-nie nie. :)
ad. 1 a jak bys napisala droga Anjiu jak bys miala angielski windows???
ad. 2 chyba ze starej komorki:D
Po angielskiemu może? :) Grześku (Greg ;)) - oczywiście był to prztyczek do Twoich i nie tylko lodek, ale liczyłam na większe pokłady zrozumienia i humoru. Skoro ich brak - trudno. ;)
Ad 2 - chyba jednak pozostanę przy mojej wersji, bo łódka/lodka/ciuchcia wygląda niczym potraktowana starą komórką... Może nawet analogową, z desek. :D
W 100% zgadzam sie z przedmowcami, jesli paliles cos przed stworzeniem tego dziela to moge Cie usprawiedliwic...
W 100% zgadzam sie z przedmowcami, jesli paliles cos przed stworzeniem tego dziela to moge Cie usprawiedliwic...
To jeszcze napisz z którymi, bo tak to nie wiadomo, czy chodzi o trawkę, opium czy Vogue'y mentholowe... ;)
Uśmiałem się :lol:
Na bahykady! Vive la contre-révolution!
Uśmiałem się :lol:
Na bahykady! Vive la contre-révolution!
"Na Kowno! Niech żyje Marszałek! Żydzi na Madagaskar!"
;)
To jeszcze napisz z którymi, bo tak to nie wiadomo, czy chodzi o trawkę, opium czy Vogue'y mentholowe... ;)
Takie dziela tylko po trawie, wiem z doswiadczenia...
Czar pryska jak przechodzi faza :) kilka podobnych dziel zamiescilem sam, nastepnego dnia chcialem sie zapasc pod ziemie.
marschal
26-02-2011, 07:15
No to temat łódek mamy wyczerpany :)
tez mi sie to nasunelo
miron19j
27-02-2011, 21:10
a ja mam pytanie. Krajobraz nie jest moją mocną stroną i cały czas staram się czegoś nowego dowiedzieć.
Jeden z kolegów zamieścił zdjęcie tęczy i został zjechany, bo nie było pierwszego planu. Tutaj mamy bardzo silny pierwszy plan i też jest źle.
To właściwie jak to jest ?
Właściwie to fotografia jest kategorią pozawerbalną i można sobie o niej ględzić do usranej śmierci, a do sedna sprawy się nie dotrze.
a ja mam pytanie. Krajobraz nie jest moją mocną stroną i cały czas staram się czegoś nowego dowiedzieć.
Jeden z kolegów zamieścił zdjęcie tęczy i został zjechany, bo nie było pierwszego planu. Tutaj mamy bardzo silny pierwszy plan i też jest źle.
Nie no, na pewno nie jest tak, że wszystkie zdjęcia z 1-szym planem są cudowne.
podejrzewam, ze gdyby w tym zdjęciu zamiast miejskich świateł była tęcza - BYŁOBY IDEALNIE :)
jackrabbit
27-02-2011, 22:48
podejrzewam, ze gdyby w tym zdjęciu zamiast miejskich świateł była tęcza - BYŁOBY IDEALNIE :)
tecza w BW? interesujace :D
a co to? tęcza jest jakimś cudem ze w BW jej nie widac :P :)
Łódka leży na jakiś betonowych płytach co może świadczyć, że nikt nią nie pływa (arystokracja, która przejęła łódkę)... tak zrozumiałem to zdjęcie :):)
Wniosek jest jeden. Krajobraz ma być ładny i bez treści. Jak jest o czymś i nie ma pierwszego planu to jest ZUO :)
wniosek jest jeden ale inny ;-)
jak zdjęcie jest dobre to wszystko jedno czym i jak jest zrobione
a jak jest słabe to nie uratuje go nawet pisanie, że analogiem wykonane :-P
1) Autor nigdzie nie napisał, że zdjęcie jest wykonane analogowo
2) Zdjęcie jest kpiarsko-sowizdrzalskie, ironiczne i przezabawne.
Proponuję przenieść tę dysputę do TVN.
A wszystko przez jedno krótkie zdanie
Łóóódkiii??? To bądź mężczyzną, pokaż je w krajobrazie! :grin:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een:
Po angielskiemu może? :) Grześku (Greg ;)) - oczywiście był to prztyczek do Twoich i nie tylko lodek, ale liczyłam na większe pokłady zrozumienia i humoru. Skoro ich brak - trudno. ;)
Ad 2 - chyba jednak pozostanę przy mojej wersji, bo łódka/lodka/ciuchcia wygląda niczym potraktowana starą komórką... Może nawet analogową, z desek. :D
Ale ja sie nie obrazilem....moze poprostu powinienem dodac emotke....sorry:)
A zdjecie nadal jest takie jak pisalem wczesniej:D
jako kpina ze słynnego TWA ;-) ma oczywiście inny wydzwięk,
ale samo w sobie to wiadomo jakie jest...
Zdjęcie nigdy nie jest samo w sobie, wyabstrahowane od wszelkich kontekstów i zawieszone w semantycznej próżni. Zawsze stanowi jakąś wypowiedź, ma swój wydźwięk i do czegoś się odnosi.
1) ........
Jak narazie to Ty jesteś przezabawny oraz mistrzem obiektywizmu,jeszcze parę takich tekstów na forum i cały swój autorytet za jaki chcesz uchodzisz rozmienisz na drobne. A już myslałem, że trzymasz poziom.
"Zdjęcie nigdy nie jest samo w sobie, wyabstrachowane od wszelkich kontekstów i zawieszone w semantycznej próżni. Zawsze stanowi jakąś wypowiedź, ma swój wydźwięk i do czegoś się odnosi."
Powyższa wypowiedź może się odnosić do wszystkiego.
"Zdjęcie nigdy nie jest samo w sobie, wyabstrachowane od wszelkich kontekstów i zawieszone w semantycznej próżni. Zawsze stanowi jakąś wypowiedź, ma swój wydźwięk i do czegoś się odnosi."
Powyższa wypowiedź może się odnosić do wszystkiego.
Duder jak się nie ma argumentów a gniot trza usprawiewdliwić, to się bierze słownik wyrazów niebywale mądrych.....
Czornyj sam sobie zastawił pułapkę i teraz musi z tego jakoś wyjść. A ja czekam na dalsze wpadki autorytetu we "wszystkiem".
Duder jak się nie ma a rgumentów a gniot trza usprawiewdliwić, to się bierze słownik wyrazów niebywale mądrych.....
Czornyj sam sobie zastawił pułapke i teraz musi z tego jakoś wyjść. A ja czekam na dalsze wpadki autorytetu we "wszystkiem".
Nie ma to jak spędzać czas na czekaniu na czyjeś wpadki, samemu nie robiąc nic pozytywnego.
Przepraszam wszystkich, że nie zrobiłem kolejnej pocztówy z Kołobrzega.
Nie ma to jak spędzać czas na czekaniu na czyjeś wpadki, samemu nie robiąc nic pozytywnego.
Już się wypowiedziałem, zalecam ponowną lekturę całego wątku od początku "od deski do deski" można jeszcze alternatywnie od postu nr 6.
Przepraszam wszystkich, że nie zrobiłem kolejnej pocztówy z Kołobrzega.
Tu nie chodzi o kolejną pocztówkę z Kołobrzegu, przeczytaj pierwsze posty tego wątku.
Jak narazie to Ty jesteś przezabawny oraz mistrzem obiektywizmu,jeszcze parę takich tekstów na forum i cały swój autorytet za jaki chcesz uchodzisz rozmienisz na drobne. A już myslałem, że trzymasz poziom.
A wiesz gdzie mam swój autorytet? Gdzieś mniej-więcej w tych okolicach, co niewydarzonych, sfrustrowanych nieudaczników i ich opinie na mój temat :lol:
Motorniczy
28-02-2011, 15:28
Interesujące bo dlaczego nie pływa ? Pzdro
A wiesz gdzie mam swój autorytet? Gdzieś mniej-więcej w tych okolicach, co niewydarzonych, sfrustrowanych nieudaczników i ich opinie na mój temat :lol:
--------------------------------------------------------------------------------
:DO nerwy już puszczają ale nie martw się nie poskarżę się moderatorom za złamanie regulaminu:lol:
:lol:O nerwy już puszczają ale nie martw się nie poskarżę się moderatorom za złamanie regulaminu:grin:
"Tu mi kadzą, rzekł dumnie do swego rodzeństwa, szczur siedząc na ołtarzu podczas nabożeństwa" :lol:
....rozepnijcie sie troche bo spieci jestescie jak nieprzymierzajac za ciasny pajacyk w kroku;)
....rozepnijcie sie troche bo spieci jestescie jak nieprzymierzajac za ciasny pajacyk w kroku;)
Albo jak kałamarnica olbrzymia. :mrgreen::D
Wystarczy tego dobrego. Zdjęcie skomentowane, starcie zakończone. Zamykam.