Zobacz pełną wersję : Jak dobrze zarabiać na kiepskich zdjęciach...
Marek Urbanowski
23-02-2011, 06:58
Często na forum pada pytanie: ile za zdjęcia? Nie trzeba wcale być fotografem żeby na nich zarabiać.
Wystarczy pomysł i bardzo naiwny klient, niestety :) szkoła uczy czytać, ale jak widać w linkch ze zrozumieniem jest już spory problem.
http://allegro.pl/iphone-4-32gb-i1437333988.html
http://allegro.pl/iphone-4-32gb-i1423008706.html
atrem_foto
23-02-2011, 07:20
Normalnie się załamałem... Nie tyle tym może, że jedni ludzie są tak bezczelni, ale że drudzy są tak - pisząc wprost - głupi... :/
Ale jak widać po komentarzach, klienci zadowoleni... ;)
Przynajmniej te aukcje lądują teraz w jako-takiej kategorii związanej z licytowanym towarem. Jak widziałem takie cuda ostatnio, to były w kategoriach 'Telefony...'.
Sprzedawca już ma konto zablokowane.
a mowia, ze na fotografii nie da sie obecnie zarobic ;-)
Jestem idiotą, o co chodzi?
Polak potrafi - najlepszy numer od czasu ofert kupna z Afryki :)
Tyle, że już kolesia zawiesili, a poza tym tytuł aukcji niezgodny z regulaminem i to on wprowadza zamieszanie. Ale faktycznie nic, tylko zrobić fotkę auta lub domu i sprzedać :D
Art Erie
23-02-2011, 11:24
Cyt. z aukcji:"Mam do zaoferowania zdjęcie telefonu Apple Iphone 4 32GB!"
Teraz lepiej widać co jest przedmiotem sprzedaży :)
gość sprzedał ZDJĘCIE telefonu
Potrafił - konto już zawieszone.
tia, zrozumiał, podziękował
Potrafił - konto już zawieszone.
Ciekawe dlaczego? Przecież chodziło o zdjęcie. Gość (sprzedawca) pisał prawdę.
;-)
Pozdr.
P.S.
Kurcze nawet na forum się ktoś nie zorientował?? ;-(
Sprzedawca nieuczciwy, ale wykorzystuje (wykorzystywał?) jedynie analfabetyzm wtórny społeczeństwa.
C
Kurcze nawet na forum się ktoś nie zorientował?? ;-(
Przecież napisałem, że jestem idiotą.
A ja się ciągle zastanawiam nad złotym interesem, a rozwiązanie może być tak proste i banalne... i pod ręką :D
Jak widać, pomysły na zrobienie kasy się nie kończą, sprzedać można WSZYSTKO! tylko kwestia dobrej prezentacji :D
No, to teraz zapisujemy sobie miniaturki z aukcji i patrzymy, kiedy ktoś będzie wystawiał "nowego, w idealnym stanie" IP4 32GB... Tzn. "kiedy", to wiadomo - jak tylko aukcje wylądują w archiwum.
GrzesiekM
23-02-2011, 16:07
...myślałem, że po aukcji pendriva 250 GB , którym była wtyczka kabla USB z odręcznym napisem SANDYSK ludzie spoważnieją ... ale... gdzie tam... :(
Paweł Kania
23-02-2011, 16:22
Tak samo jak sprzedaż swego czasu złotych sztabek etc. w wadze podanej zamiast GRAM, jako GRAN - co też jest jednostką wagi :)
barracuda
23-02-2011, 20:16
I nawet w dobrej kategorii było wystawione...