PDA

Zobacz pełną wersję : Czas na nowe zabezpieczenia

pawulon
22-02-2011, 10:14
No.... Czas na nowe zabezpieczenia Forum Nikoniarzy. Wygląda na to że boty spamujące przedarły się przez capche no i pokazały się wpisy spamerskie z linkami bezpośrednimi.

Nowa flashowa capcha powinna zadziałać.

credka
22-02-2011, 13:01
Już z kilku innych for dostaję po kilka maili dziennie o nieudanych próbach zalogowania na moje konto. Co zaczyna już nadwyrężać cierpliwość :evil: Co chwila blokowane jest automatycznie konto, a admin musiał zablokować rejestrację nowych użytkowników...
Czy tu mamy się spodziewać tego samego? :(

gregory_21
22-02-2011, 13:04
Najlepszym zabezpieczeniem jak na razie jest hasło w stylu: 5976M0Je5uPERh4sLo!#$#@ ;)

credka
22-02-2011, 13:13
Jeśli kilka prób spowoduje zablokowanie konta nawet na jakiś czas, to hasło (nawet najtrudniejsze) nie zmieni faktu, że atakują...

jackrabbit
22-02-2011, 13:15
Jeśli kilka prób spowoduje zablokowanie konta nawet na jakiś czas, to hasło (nawet najtrudniejsze) nie zmieni faktu, że atakują...

ale jesli sie wymusi na uzytkownikach stosowanie takich hasel to nie trzeba bedzie blokowac kont

t0m3k
22-02-2011, 13:54
Najlepszym zabezpieczeniem jak na razie jest hasło w stylu: 5976M0Je5uPERh4sLo!#$#@ ;)
Najlepiej by było gdyby ludzie zaczęli stosować oryginalne oprogramować, instalować aktualizację i myśleć przy korzystaniu z komputera.

Smutna prawda jest taka, że za boty, spam itp. w większości przypadków odpowiadają komputery zwykłych, nieświadomych użytkowników.

Nieumiejętne korzystanie z komputera powinno być karane :mrgreen:

jaś
22-02-2011, 14:03
Najlepiej by było gdyby ludzie zaczęli stosować oryginalne oprogramować, instalować aktualizację i myśleć przy korzystaniu z komputera.

Smutna prawda jest taka, że za boty, spam itp. w większości przypadków odpowiadają komputery zwykłych, nieświadomych użytkowników.

Nieumiejętne korzystanie z komputera powinno być karane :mrgreen:

A może na początek zacząć o karania producenta systemu operacyjnego za dziurawca jakiego wypuścił, może w końcu nasze komputery nie traciłyby połowę mocy i kupę pamięci na wspaniałe programy antywirusowe, może dałoby się ograniczyć ten wysoce dochodowy rynek. wyobraź sobie że nagle twój komputer zaczyna działać 2 razy szybciej za darmo :) zbyt piekne aby się zrealizowało.

t0m3k
22-02-2011, 14:12
nagle twój komputer zaczyna działać 2 razy szybciej za darmo :) zbyt piekne aby się zrealizowało.
KLIK (http://ubuntu.pl/pobierz.php)
Dwa systemy na jednym komputerze, jeden do pracy jeden na czas wolny.
Windowsa używam codziennie od 14 lat, owszem, wymaga to o wiele większych umiejętności niż z Ubuntu (wcześniej Arch, Debian, Fedora, niekoniecznie w tej kolejności) ale nigdy nie miałem na nim problemów z wirusami i nigdy nie bałem się podłączyć pendrive'a jak niektórzy ludzie ;)
Oczywiście Windowsa używam tylko dlatego, że na niego jest Photoshop i moim zdaniem jest on lepszy od Maca (miałem Maca przez 4 lata) ;)

asche
22-02-2011, 14:16

Próbowałem zalogować się na Twoje konto i niestety hasło jest nieprawidłowe ;) :D

t0m3k
22-02-2011, 14:22
Próbowałem zalogować się na Twoje konto i niestety hasło jest nieprawidłowe ;) :D
Ej, nie ma takiego sprawdzania! Muszę znowu hasło zmienić :(

gregory_21
22-02-2011, 14:50

Eeeej! Jako to nie prawidłowe?
Może miałeś włączony CapsLock?
Spróbuj jeszcze raz ale tym razem sprawdź ten cholerny CapsLock!

Ach te nooby... wszystko im trzeba pięć razy powtarzać :-?

EDIT: :mrgreen:

jackrabbit
22-02-2011, 15:39
ale jajca, jak sie wpisze swoje haslo na forum to cenzura je zamienia na gwiazdki

to moje ***********

:mrgreen:

The Structorr
22-02-2011, 15:43
o, działa: *********

;)

kisio
22-02-2011, 16:03
Czy ktoś przyjmuje zakłady na to kiedy ktoś wpisze tu swoje hasło? ;)

The Structorr
22-02-2011, 16:10
Czy ktoś przyjmuje zakłady na to kiedy ktoś wpisze tu swoje hasło? ;)

No, teraz już nie wpisze, zepsułeś całą zabawę! ;)

gregory_21
22-02-2011, 18:11
No, teraz już nie wpisze, zepsułeś całą zabawę! ;)

Kiedyś sam się pewnie dał nabrać i teraz ostrzega innych ;)

Grzybu
01-03-2011, 13:25
Wracając do tematu to choroba dzisiaj już chyba 3 boty zaraportowałem, a jak przeglądam chociażby tapeciarnie to w 4 pierwszych wątkach są wpisy botów.
No chyba że to taki automatyczny "up" żeby rozbudzić akcję ;)

Swoją drogą to ciekawe czemu akurat tapeciarnie sobie wybrały.

Boryszuk
01-03-2011, 13:28

A może to nie boty tylko przygłupie nastolatki? ;) Byłby dział "solarium" to tam by mieszkały ;)

mateo912
01-03-2011, 15:14
Wracając do tematu to choroba dzisiaj już chyba 3 boty zaraportowałem, a jak przeglądam chociażby tapeciarnie to w 4 pierwszych wątkach są wpisy botów.

Sporo jest też w wątku o hipotetycznym d4 ;)

vredota
01-03-2011, 22:31
Także raportowałem bota. Co ciekawsze: bot byl wciąż dostępny on-line na forum (żółta kropka).

gregory_21
02-03-2011, 14:42
Także raportowałem bota. Co ciekawsze: bot byl wciąż dostępny on-line na forum (żółta kropka).

Haaa!
Wszedł, naśmiecił ale nie mógł wyleźć, bo go Pani Helenka z miotłą w róg zagoniła i posprzątać kazała!

Grzybu
03-03-2011, 17:15
Heh mamy już nawet wersję polską

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=158787

Semati
03-03-2011, 18:02

A może rupieciarnie :)) śmieci lgną do ............. :))