Zobacz pełną wersję : D3000 z komputera
witam. zamieniłem swojego nikona d40x na d3000. jakiś czas temu stary sprzęt (d40x) podpiąłem pod teleskop i zacząłem robić zdjęcia ciałom niebieskim, rzecz jasna z użyciem camera control. niestety przy d3000 program nie wykrywa sprzętu. W serwisie Nikona dowiedziałem się, że nikon nie ma żadnego swojego oprogramowani dla d3000, czy istnieje jakiś program camera control podobny, który obsłuży moją lustrzankę?
Żadne, znane mi oprogramowanie alternatywne, nie obsługuje D40x.
Tak mówiąc między nami, to dziwię się Twojemu wyborowi, bo gdybym miał zamieniać, to wolałbym D200, czy chociaż D80, niż niepełnosprawnego D3000.
ale zadalem pytanie o obsluge d3000,
a d40x po prostu zakonczyl swoj zywot, d3000 to byl akurat prezent, a jak wiadomo na prezenty sie nie narzeka:)
ale zadalem pytanie o obsluge d3000,
a d40x po prostu zakonczyl swoj zywot, d3000 to byl akurat prezent, a jak wiadomo na prezenty sie nie narzeka:)
D3000 niestety również jest pomijany.
Rozumiem oczywiście, że to prezent, ale lepiej wymienić ów prezent za coś mniej kłopotliwego i mniej ułomnego, niż wspomniany D3000.
A co potrzebujesz - interwał?
marszull
22-02-2011, 17:49
Tak mówiąc między nami, to dziwię się Twojemu wyborowi, bo gdybym miał zamieniać, to wolałbym D200, czy chociaż D80, niż niepełnosprawnego D3000.
pomijajac ze nie chodzilo o d40x
to co najmniej jeden taki sprytny program jest, ale nie na platforme windows
sofortbild