PDA

Zobacz pełną wersję : Benro HD-38 - ciężko chodzi...?

rafi_szymon
21-02-2011, 16:26
Witam,

od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem statywu Benro A-600 z głowicą 3D HD-38. Generalnie jestem zadowolony, ale...
Mam wrażenie że ta głowica chodzi trochę ciężko (przy niedokręconych, wręcz wykręconych pokrętłach) w porównaniu do innych "macanych" przeze mnie producentów... (np w Sherpie 600R lub Sliku 500DX odkręcone główki chodzą luźno...)

Czy ktoś z Was ma którykolwiek model głowicy Benro HD... i ma tak samo...?
A może specjalnie jest tak zrobione...?

Pozdrawiam i proszę o Wasze opinie

Sculptoris
21-02-2011, 20:56
Możesz napisać coś więcej o wrażeniach? Bo akurat go w wysyłkowym oglądałem :-P No dokładnie to 650... w sumie nie zauważyłem różnicy do 600.

rafi_szymon
27-02-2011, 00:34
Chodzi o głowicę - aby ją ruszyć w dowolnym kierunku muszę przyłożyć sporo siły... Mam wrażenie jakby coś się stało ze smarem - może stracił swoje właściwości / konsystencję, nie wiem - na pewno znacznie ciężej chodzi od innych które macałem. Kupiłem go parę tygodni temu - odbierałem go ze sklepu tuż po dostwie przez kuriera, było zimno - Pan ze sklepu stwierdził iż statyw pewnie leżał w takiej temperaturze w magazynie dość długo zatem musi chwilę "dojść do siebie". W domu znalazłem kwit z pieczątką z 2007 roku...??? jak przez te 4 lata leżał gdzieś w magazynie raz w upale, raz w mrozie to ... sam nie wiem...? Generalnie sam statyw jest solidny i stabilny, "głowica też". W tygodniu jadę jednak do sklepu z reklamacją - niech go wyślą do serwisu...