PDA

Zobacz pełną wersję : D40 Format wyświtlanych informacji-CIEKAWOSTKA?

kubass
21-02-2011, 15:05
Witam.Przygode ze swoja d40 zacząłem 2 lata temu .
wszystko mi w niej pasuje poza jedna rzeczą która dostrzegłem w kolegi canon`ie chodzi mi dokładnie o format wyświetlania informacji podczas przeglądania fotek w aparacie .

jak klikniemy przycisk play wyświetla nam się fotka a pod nią jest data godzina i rozmiar w jakiej jest zrobione . mnie to totalnie nie interesuje wolałbym żeby w tym miejscu było ISO przesłona migawka w jakieś zostało zrobione zdjęcie . powiedzcie mi czy taka opcja jest w d40 ?
wiem o tym zew da się to wywołać klikając w gore lub w dół ale ja chce żeby to się wyświetlało od razu .

pozdrawiam
Jakub

pixel-x
21-02-2011, 17:34
W D40 jest chyba tak , że po kliknięciu na podgląd zdjęć otwiera się ostatnio zamknięte okno z informacjami,czyli jeżeli były to inf o iso,czasie , przysłonie itd to po kolejnym wyjściu i wejściu w tryb podglądu znowu wyświetlą się te same informacje.Można przeglądać pozostałe zdjęcia z tym ustawieniem do momentu gdy ruszysz przełącznik góra dół i zmienisz rodzaj informacji.Innej możliwości nie przewidziano /instrukcja/

kubass
21-02-2011, 17:46
wszystko sie zgadza ale informacje nie sa podawane na dole tylko przysłaniają transparentnie fotke . wolałbym gdyby była taka możliwość aby informacje wyswietlane były w miejscu daty czy godziny zrobienia fotki .(na dole pod fotką )

pixel-x
21-02-2011, 18:23
wszystko sie zgadza ale informacje nie sa podawane na dole tylko przysłaniają transparentnie fotke . wolałbym gdyby była taka możliwość aby informacje wyswietlane były w miejscu daty czy godziny zrobienia fotki .(na dole pod fotką )

Jak pisałem wyżej tylko w taki sposób można w D40 i chyba innych..........

matys
22-02-2011, 00:10
tak już jest np w d90 - niestety dla Ciebie

edmund
04-03-2011, 09:00
A mnie bardziej interesuje to co jest: data, godzina etc. a nie parametry foto, więc najlepiej by było żeby w puszce była możliwość konfiguracji

Ryszawiec
05-03-2011, 23:32
kubass a po co ci to?? Chyba wiesz jakie masz ustawienia przed danym zdjęciem no nie?