PDA

Zobacz pełną wersję : Czy dostanę piłką w głowę-3D

manfred
20-02-2011, 20:50
Witam serdecznie platforma "n" na kanale 59 od czasu do czasu pokazuje koncerty, filmy, oraz co mnie zaciekawiło mecz piłki nożnej w 3D. Może ktoś pokrótce powiedzieć czy to się je?

Rafał_Sz
20-02-2011, 20:55
Trzeba mieć telewizor z okularami umożliwiające wyświetlanie obrazu 3D. Z tego co się orientuję, to wszystko.

manfred
20-02-2011, 20:57
No tak teraz przeglądam że potrzebny jest tv obsługujący 3D. Czy w takim razie na zwykłym LCD nie będzie efektu?

Rafał_Sz
20-02-2011, 21:01
No tak teraz przeglądam że potrzebny jest tv obsługujący 3D. Czy w takim razie na zwykłym LCD nie będzie efektu?
Nie, nie ma takiej opcji. Będziesz widzieć sąsiadujące ze sobą półobrazy. Żadnego 3D.

manfred
20-02-2011, 21:04
No tak własnie jest. Myślałem, że jak ubiorę magiczne okulary do 3D to mi szczęka opadnie. Póki co chyba trzeba sie delektować raczkującym HD i "blurejem"

Rafał_Sz
20-02-2011, 21:06
No tak własnie jest. Myślałem, że jak ubiorę magiczne okulary do 3D to mi szczęka opadnie. Póki co chyba trzeba sie delektować raczkującym HD i "blurejem"
Z tego co zauważyłem, to HDTV okres raczkowania ma za sobą. Podobnie BR. ;)

lukiii
20-02-2011, 21:08
Poza Polską możliwe :)

manfred
20-02-2011, 21:10

Proszę Cię oglądam teraz na TVNHD jakiś niemiecki film i jeśli to jest HD to ja jestem 3D cokolwiek to znaczy ;-)

Rafał_Sz
20-02-2011, 21:29
Proszę Cię oglądam teraz na TVNHD jakiś niemiecki film i jeśli to jest HD to ja jestem 3D cokolwiek to znaczy ;-)To, że jest transmisja sygnału HD nie znaczy, że nadawany materiał jest także HD. TVN, co dziwne, swoich faktów też nie nadaje w HD, nawet jeśli są transmitowane na TVN HD. Podobnie jest z innymi stacjami HD. Żeby móc doświadczyć możliwości oglądania "pełnego" HD muszą być zachowane warunki:
Telewizor FullHD podłączony poprzez właściwy kabel do urządzenia HD, które wysyła we właściwej formie sygnał HD, zawierający materiał HD. Jeśli któryś z tych warunków nie jest zachowany, cała reszta nie ma wtedy znaczenia bo i tak o HD można zapomnieć. Całkiem przyjemnym nadajnikiem sygnału HD jest PS3, które "ma" pełne 1080p.

manfred
20-02-2011, 21:32
No to raczkuje HD w Polsce czy nie? Bo wg mnie tak. Jedyne co oglądam w HD jest Discovery które do tego nadaje DD5.1 reszta to jakieś "popierdółki"

Rafał_Sz
20-02-2011, 21:38
No to raczkuje HD w Polsce czy nie? Bo wg mnie tak. Jedyne co oglądam w HD jest Discovery które do tego nadaje DD5.1 reszta to jakieś "popierdółki"Jeśli myślisz, że wszystko co oglądasz na Discovery HD jest HD, to jesteś w błędzie. :)

manfred
20-02-2011, 21:39
Przecież nie napisałem że wszystko tam jest w HD...Bardziej od HD chwalę sobie dźwięk.

ThomasVoland
20-02-2011, 23:00
Raczkuje. W dodatku bitrate jest jeszcze mniejsze niż było kiedyś.

sokrates
21-02-2011, 08:34
Ja bym tego nawet raczkowaniem nie nazwał. Obawiam się że HDTV w Polsce to taki bobas 2 godziny po porodzie. Śmiech mnie ogarnia jak ludzie pędzą w kupowaniu polsatów czy "enki" w HD, no i co z tego że kilka kanałów z oferty nadawane jest w HD, skoro materiał który na takim kanale leci zazwyczaj to zwykłe SD. w HD to najwyżej logo stacji leci :-)

Rafał_Sz
21-02-2011, 09:03
Wy to chcecie od razu drugą Japonię. :lol:

szymony
21-02-2011, 09:19
To, że jest transmisja sygnału HD nie znaczy, że nadawany materiał jest także HD. TVN, co dziwne, swoich faktów też nie nadaje w HD, nawet jeśli są transmitowane na TVN HD. Podobnie jest z innymi stacjami HD. Żeby móc doświadczyć możliwości oglądania "pełnego" HD muszą być zachowane warunki:
Telewizor FullHD podłączony poprzez właściwy kabel do urządzenia HD, które wysyła we właściwej formie sygnał HD, zawierający materiał HD. Jeśli któryś z tych warunków nie jest zachowany, cała reszta nie ma wtedy znaczenia bo i tak o HD można zapomnieć. Całkiem przyjemnym nadajnikiem sygnału HD jest PS3, które "ma" pełne 1080p.
Kabelki, sygnały i inne dyrdymały. Swego czasu na dvb-t dostępny był TVP HD. Bez kabelkow, Ps3, coderów i innych szpejów. Oczywiście tv publiczna, już zrezygnowała z tego "absurdalnego" pomysła. Teraz trza uiścić jedną działę na tvp i drugą na platformę cyfrową. A te co oferują, to jest śmiech na sali.
PS.ostatnio polszmat w obawie przed n, jakąś piłkę kopaną zapodał w HD.

Rafał_Sz
21-02-2011, 09:36
Kabelki, sygnały i inne dyrdymały. Swego czasu na dvb-t dostępny był TVP HD. Bez kabelkow, Ps3, coderów i innych szpejów. Oczywiście tv publiczna, już zrezygnowała z tego "absurdalnego" pomysła. Teraz trza uiścić jedną działę na tvp i drugą na platformę cyfrową. A te co oferują, to jest śmiech na sali.
PS.ostatnio polszmat w obawie przed n, jakąś piłkę kopaną zapodał w HD.
TVP HD na N oglądam czasami, jak rzucą jakąś klasykę po remasterze. :)
Też bym chciał bez kabeków... :)