Zobacz pełną wersję : Czy dostanę piłką w głowę-3D
Witam serdecznie platforma "n" na kanale 59 od czasu do czasu pokazuje koncerty, filmy, oraz co mnie zaciekawiło mecz piłki nożnej w 3D. Może ktoś pokrótce powiedzieć czy to się je?
Rafał_Sz
20-02-2011, 20:55
Trzeba mieć telewizor z okularami umożliwiające wyświetlanie obrazu 3D. Z tego co się orientuję, to wszystko.
No tak teraz przeglądam że potrzebny jest tv obsługujący 3D. Czy w takim razie na zwykłym LCD nie będzie efektu?
Rafał_Sz
20-02-2011, 21:01
No tak teraz przeglądam że potrzebny jest tv obsługujący 3D. Czy w takim razie na zwykłym LCD nie będzie efektu?
Nie, nie ma takiej opcji. Będziesz widzieć sąsiadujące ze sobą półobrazy. Żadnego 3D.
No tak własnie jest. Myślałem, że jak ubiorę magiczne okulary do 3D to mi szczęka opadnie. Póki co chyba trzeba sie delektować raczkującym HD i "blurejem"
Rafał_Sz
20-02-2011, 21:06
No tak własnie jest. Myślałem, że jak ubiorę magiczne okulary do 3D to mi szczęka opadnie. Póki co chyba trzeba sie delektować raczkującym HD i "blurejem"
Z tego co zauważyłem, to HDTV okres raczkowania ma za sobą. Podobnie BR. ;)
Poza Polską możliwe :)
Proszę Cię oglądam teraz na TVNHD jakiś niemiecki film i jeśli to jest HD to ja jestem 3D cokolwiek to znaczy ;-)
Rafał_Sz
20-02-2011, 21:29
Proszę Cię oglądam teraz na TVNHD jakiś niemiecki film i jeśli to jest HD to ja jestem 3D cokolwiek to znaczy ;-)To, że jest transmisja sygnału HD nie znaczy, że nadawany materiał jest także HD. TVN, co dziwne, swoich faktów też nie nadaje w HD, nawet jeśli są transmitowane na TVN HD. Podobnie jest z innymi stacjami HD. Żeby móc doświadczyć możliwości oglądania "pełnego" HD muszą być zachowane warunki:
Telewizor FullHD podłączony poprzez właściwy kabel do urządzenia HD, które wysyła we właściwej formie sygnał HD, zawierający materiał HD. Jeśli któryś z tych warunków nie jest zachowany, cała reszta nie ma wtedy znaczenia bo i tak o HD można zapomnieć. Całkiem przyjemnym nadajnikiem sygnału HD jest PS3, które "ma" pełne 1080p.
No to raczkuje HD w Polsce czy nie? Bo wg mnie tak. Jedyne co oglądam w HD jest Discovery które do tego nadaje DD5.1 reszta to jakieś "popierdółki"
Rafał_Sz
20-02-2011, 21:38
No to raczkuje HD w Polsce czy nie? Bo wg mnie tak. Jedyne co oglądam w HD jest Discovery które do tego nadaje DD5.1 reszta to jakieś "popierdółki"Jeśli myślisz, że wszystko co oglądasz na Discovery HD jest HD, to jesteś w błędzie. :)
Przecież nie napisałem że wszystko tam jest w HD...Bardziej od HD chwalę sobie dźwięk.
ThomasVoland
20-02-2011, 23:00
Raczkuje. W dodatku bitrate jest jeszcze mniejsze niż było kiedyś.
sokrates
21-02-2011, 08:34
Ja bym tego nawet raczkowaniem nie nazwał. Obawiam się że HDTV w Polsce to taki bobas 2 godziny po porodzie. Śmiech mnie ogarnia jak ludzie pędzą w kupowaniu polsatów czy "enki" w HD, no i co z tego że kilka kanałów z oferty nadawane jest w HD, skoro materiał który na takim kanale leci zazwyczaj to zwykłe SD. w HD to najwyżej logo stacji leci :-)
Rafał_Sz
21-02-2011, 09:03
Wy to chcecie od razu drugą Japonię. :lol:
To, że jest transmisja sygnału HD nie znaczy, że nadawany materiał jest także HD. TVN, co dziwne, swoich faktów też nie nadaje w HD, nawet jeśli są transmitowane na TVN HD. Podobnie jest z innymi stacjami HD. Żeby móc doświadczyć możliwości oglądania "pełnego" HD muszą być zachowane warunki:
Telewizor FullHD podłączony poprzez właściwy kabel do urządzenia HD, które wysyła we właściwej formie sygnał HD, zawierający materiał HD. Jeśli któryś z tych warunków nie jest zachowany, cała reszta nie ma wtedy znaczenia bo i tak o HD można zapomnieć. Całkiem przyjemnym nadajnikiem sygnału HD jest PS3, które "ma" pełne 1080p.
Kabelki, sygnały i inne dyrdymały. Swego czasu na dvb-t dostępny był TVP HD. Bez kabelkow, Ps3, coderów i innych szpejów. Oczywiście tv publiczna, już zrezygnowała z tego "absurdalnego" pomysła. Teraz trza uiścić jedną działę na tvp i drugą na platformę cyfrową. A te co oferują, to jest śmiech na sali.
PS.ostatnio polszmat w obawie przed n, jakąś piłkę kopaną zapodał w HD.
Rafał_Sz
21-02-2011, 09:36
Kabelki, sygnały i inne dyrdymały. Swego czasu na dvb-t dostępny był TVP HD. Bez kabelkow, Ps3, coderów i innych szpejów. Oczywiście tv publiczna, już zrezygnowała z tego "absurdalnego" pomysła. Teraz trza uiścić jedną działę na tvp i drugą na platformę cyfrową. A te co oferują, to jest śmiech na sali.
PS.ostatnio polszmat w obawie przed n, jakąś piłkę kopaną zapodał w HD.
TVP HD na N oglądam czasami, jak rzucą jakąś klasykę po remasterze. :)
Też bym chciał bez kabeków... :)