Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Józef Życiński ostatnia droga
Dziś miałem okazję fotografować niecodzienne wydarzenie.
Lublin na kilka chwil zatrzymał się by pożegnać swojego Pasterza.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
po więcej zapraszam TU (http://adamczuk.blogspot.com/2011/02/jozef-zycinski-19022011.html)
gregzorba
19-02-2011, 10:23
Super Secik :)
jacek.gold
19-02-2011, 11:22
świetne kadry
piter123789
19-02-2011, 13:59
Świetne kadry, super kolorki. Brawo:)
noraczej
19-02-2011, 14:58
Mnie obróbka nie pasuje. Raz kolory, raz coś sepiopodobne, raz cz-b.
Ludzie nie mają takiego koloru skóry jak na tych zdjęciach.
Bardzo ładny reportaż. Podoba się, zwłaszcza za ciszę w zdjęciach.
Chociaż w takich sytuacjach słowo "ładny" jest niezbyt szczęśliwym określeniem.
Żal każdego odchodzącego...
tbogdanowicz
19-02-2011, 16:36
Kadry naprawdę dobre, ale jest kilka podobnych do siebie. Jeśli chodzi o kolory, to pomimo że nie są naturalne, to mi pasują.
Świetnie dobrałeś zdjęcie rozpoczynające reportaż. Czy będzie ciąg dalszy, tak by zakończyć opowieść?
DonArturo
19-02-2011, 16:37
jestem zachwycony Twoimi fotografiami!
oglądając pogrzeb (nie mogłem być osobiście, a szkoda bo Arcybiskup był moim profesorem) zastanawiałem się, czy udało Ci się wejść.
ck_dezerter
19-02-2011, 17:07
Świetne! Po prostu kawał dobrej roboty!
Masz oko. Dobry reportaż.
szymon708
19-02-2011, 18:26
genialna robota
Lento Violento
19-02-2011, 19:47
Pełna profeska. Obróbka, kolorki rewelacyjne ....
Przykro mówić, lecz dziś sobie darowałem. Rozmawiałem ze znajomym księdzem i nie ma, w zasadzie to już było możliwości swobodnego fotografowania. Nie interesowała mnie platforma. Mówiąc krótko nic nowego zdjęci by nie wniosły Widziałem w piątek jak trudno mieli fotoreporterzy, szczególnie przez swoich kolegów po fachu, którzy jak stanęli na środku to już nie odpuszczali. Szczególnie chyba z Kuriera czy Dziennika taki otyły jegomość 50+. W katedrze pewnie nie było szans poruszać się, wiadomo prezydent.
Dziękuję wszystkim za opinie. Myślę, że niebawem znów coś pokażę tematów w koło wiele.
DonArturo
19-02-2011, 19:53
Dziękuję wszystkim za opinie. Myślę, że niebawem znów coś pokarzę tematów w koło wiele.
ortografia - fotografia
nie zawsze idą w parze :)
ortografia - fotografia
nie zawsze idą w parze :)
he he dziś już 2 raz. Ekonet nananana.
Kaczy_Grzmot
20-02-2011, 10:34
Kadry, opowieść - jestem pod wrażeniem. Podziwiam także obróbkę, ale przyznam, że odczuwałem przez nią lekki dysonans. Nie musiałbym czytać, że jesteś fotografem ślubnym - to widać po obróbce (ciepłej, przyjemnej, ze wstawkami B&W - takiej właśnie ślubnej). Być może naoglądałem się za dużo zdjęć ślubnych i mam już niemalże behawioralne skojarzenia, gdy widzę pewien typ obróbki, że zaraz gdzieś "zza winkla wyskoczy radosna Panna Młoda". Te skojarzenia trochę mi zakłócały powagę reportażu. Niemniej jest on rewelacyjny. :-)