Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "A po nocy...
... przychodzi dzień...".
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/02/55fafc61d073f08b-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
SIe podoba, a ten księżyc dodaje smaczku.
Fajny klimacik uzyskałeś :-) ciekawy kadr Pawle, a detal na podłodze wyśmienity :-) to jeden kadr czy wywołałeś dwa razy nefa?
krzyczę - ja też tak chcę - kolejne bardzo ładne!
...to jeden kadr czy wywołałeś dwa razy nefa?
To raz wołany nefik. Tu nie było potrzeby męczyć więcej razy ;).
borregaard
18-02-2011, 21:37
To podąża w złym kierunku.Za mało światła i śnieg się robi jak po wybuchu wulkanu....Z pewnych kadrów trzeba rezygnować,mz ofc...
To podąża w złym kierunku.Za mało światła i śnieg się robi jak po wybuchu wulkanu....Z pewnych kadrów trzeba rezygnować,mz ofc...
:)
Nikonozaur
18-02-2011, 21:56
...a po burzy spokój... BS w najlepszym stylu.
Fota zrobiona po prostu po Twojemu, już na FF byłeś głównym podejrzanym... ;)
Nie tym razem.
Wyszło właśnie piękne, bajeczne światełko. Kadrowo bez zastrzeżeń.
Jedynie już tak na siłę: troszke za ciepło na oswietlonym stoku po prawej w stosunku do łuny po lewej.
Ale być może mi się wydaje :)
Quakerek
18-02-2011, 21:59
Fajny kadr i światło, detal podłogi jak i zresztą reszty kadru robi wrażenie, udane zdjęcie mz.
borregaard
18-02-2011, 22:01
Tam,na górze,jest właśnie OK...Niestety reszta ..jak w grobowcu rodzinnym..;)
Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą opinią. Właśnie te szarości w kontraście z blaskiem poranka robią to zdjęcie. Jest pięknie.
Absolutnie sie nie zgadzam z borregarrdem. To zdjecie ma znakomity klimat wlasnie dzieki tym kontrastom
Bartekkw
18-02-2011, 23:09
Absolutnie sie nie zgadzam z borregarrdem. To zdjecie ma znakomity klimat wlasnie dzieki tym kontrastom
Pełna zgoda. Andrew coś słabszy dzień chyba ma ;)
Rewelacja kadrowa, kolorystyczna i klimatyczna ;)
borregaard
19-02-2011, 00:06
:D...no niestety..;) Ale przecież o to "kaman" .....to nie forum klonów...;)
.... klimatycznie, tak prawdę mówiąc to przy takim spektaklu, to nie za bardzo pamięta się jak było, .... ale ta prezentacja mi bardzo pasuje :D
Master95
19-02-2011, 00:38
Klimat jest, kadr BDB :)
"kaman"?Już drugi raz to widzę w tym tygodniu w krajobrazie-łeee.Brzydzę sie tym zaplutym karłem językowej porażki.
PABLOOK było biec w drugą stronę a pózniej to zoomikiem lekkim potraktować.A potem w kwadrat!:-)
Tak jak ty pokazałeś też jest bajer,ja tu nie widzę przegięć żadnych jest świetnie.Jeżeli mogę sugerować coś to może zmiejszenie kontrastu/ostrości na drugim,głębokim(szczególnie w centrum) planie,ale wiesz chodzi mi o minimalne jednostki suwakowe:-).
Gratuluję wypadu.
JaroPienza
19-02-2011, 01:18
Smaczne i niesamowite
borregaard
19-02-2011, 01:22
"kaman"?Już drugi raz to widzę w tym tygodniu w krajobrazie-łeee.Brzydzę sie tym zaplutym karłem językowej porażki.
Obyś się tylko z takimi porażkami spotykał ...Szkoda,że nie rażą inne błędy spotykane ..co godzinę ...minimum....;)
Obyś się tylko z takimi porażkami spotykał ...Szkoda,że nie rażą inne błędy spotykane ..co godzinę ...minimum....;)
Mnie na ten przykład "rażą"...może zbyt ostre słowo...ale powiedzmy że zwracam na nie uwagę-jeżeli uważam żę są poniżej poziomu moich widzimi sie to nawet wyraże od czasu do czasu pogląd publicznie.Zaznaczam jednakże iż sam przez całą podstawówkę byłem uczniem trójkowym z minusem jeżeli chodzi o ortografię:-)
A wogóle to nie jest błąd tylko jakiś dziwoląg rodem z reality shoł-Po co powielać takie badziewie P.Andrzeju?
ps przypominam nieuważnym iż mowa o " s ł o w i e " "kaman" często występującym z przedrostem "o co".
maniak666
19-02-2011, 01:31
...inne błędy spotykane ..co godzinę ...minimum....;)
"Bo polska język trudna jest":D
A fota przednia.
borregaard
19-02-2011, 01:39
Mnie na ten przykład "rażą"...może zbyt ostre słowo...ale powiedzmy że zwracam na nie uwagę-jeżeli uważam żę są poniżej poziomu moich widzimi sie to nawet wyraże od czasu do czasu pogląd publicznie.Zaznaczam jednakże iż sam przez całą podstawówkę byłem uczniem trójkowym z minusem jeżeli chodzi o ortografię:-)
A wogóle to nie jest błąd tylko jakiś dziwoląg rodem z reality shoł-Po co powielać takie badziewie P.Andrzeju?
Nie rozumiem o co kaman ..?..Oceniamy zdjęcie czy wypowiedzi ...?..;)
Nic na to nie poradzę ,że mam zdanie...znacznie odmienne,mimo fantastycznej formy fizykopsychicznej..;):mrgreen:
Ależ Panowie, zdjęcie się podoba lub nie, resztę proszę na priwa.
Dziękuję :).
Nie rozumiem o co kaman ..?..Oceniamy zdjęcie czy wypowiedzi ...?..;)
Nic na to nie poradzę ,że mam zdanie...znacznie odmienne,mimo fantastycznej formy fizykopsychicznej..;):mrgreen:
No dobra,wrócmy do oceny zdjęcia.Choc generalnie ja lubię oceniać wszystko:-).No więc jak już wspominałem zdjęcie podoba mi się bardzo.
ps.Regulaminowo przepraszam auatora wątku za WM(wycieczki myślowe):-)
borregaard
19-02-2011, 01:52
No dobra,poza śniegiem...wszystko mi się podoba ..Przepuściłem wsio przez taki,.. taki wirtualny ..."pszetak" i prawie mi to ...to tak dla "Pszetaka" ...pasi..;) :)))
No dobra,poza śniegiem...wszystko mi się podoba ..Przepuściłem wsio przez taki,.. taki wirtualny ..."pszetak" i prawie mi to ...to tak dla "Pszetaka" ...pasi..;) :)))
Oj chyba coś pite jest...ale pasi:-)
borregaard
19-02-2011, 02:15
Oj chyba coś pite jest...ale pasi:-)
Oj...nie pite,bo jest antybiotyk i 39,3.....ale to ,dopiero, otwiera oczy....;)
tormentol
19-02-2011, 10:01
Całkiem przyjemne foto.