Zobacz pełną wersję : D90: 50 1.8 MIJ, 50 1.8D czy 50 1.8G
hipcio_stg
18-02-2011, 14:38
Który do D90 będzie najlepszy. Intuicja podpowiada mi, że najstarsza wersja z szybką MIJ będzie najlepsza jeżeli chodzi o budowę jak i wypluwany obraz. Jeżeli chodzi o nowsze wersje to pewnie mają lepszą komunikację z body, ale ich budowa jakoś do mnie nie przemawia. Lepiej czatować na staruszka, czy kupić w ciemno D lub G?
Który do D90 będzie najlepszy. Lepiej czatować na staruszka, czy kupić w ciemno D lub G?
Co sie trafi byle w dobrym stanie.
Nie ma chyba jeszcze 50mm 1.8G
Bylem z 50 1.8 MIJ zadowolony, sprzedalem na forum., ale nie mialem nowej py jakos je porownac tylko znajomego ogladalem mam 1.4D teraz.
Intuicja podpowiada mi, że najstarsza wersja z szybką MIJ będzie najlepsza jeżeli chodzi o budowę jak i wypluwany obraz.
Ja mialem wczesniejsza wersje Made in Japan, roznica to ilosc info przesylanego do body, lepiej z lampa wspolpracowala.
Starszy jest podobno ostrzejszy na 1.8.
Jeżeli chodzi o nowsze wersje to pewnie mają lepszą komunikację z body, ale ich budowa jakoś do mnie nie przemawia.
Wydaje mi sie, ze sa to tak niewielkie roznice, ze ich nie odczujesz.
Jesli chodzi o jakosc wykonania to mi sie nowa berdziej podoba niz stara.
W zasadzie mowimy o najtanszej stalce wiec szalu nie ma.