PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Muzeum nauki - Nemo - Amsterdam

krunz
17-02-2011, 23:11
W sumie nie mam pojęcia czemu muzeum nauki w Amsterdamie nazywa się "Nemo" tym niemniej w nocy wygląda zdecydowanie ładniej niż za dnia.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img535.imageshack.us/img535/9329/nemov.jpg)

LORD
17-02-2011, 23:35
fajne, podoba sie

lechupe
18-02-2011, 00:15
W sumie nie mam pojęcia czemu muzeum nauki w Amsterdamie nazywa się "Nemo" tym niemniej w nocy wygląda zdecydowanie ładniej niż za dnia.

Niepodobne do tej małej kolorowej rybki ? :mrgreen:

A o pewnej ksiażce pana Verne'a kolega słyszał ? ;-)

jackrabbit
18-02-2011, 00:17

Liga Niezwyklych Dzentelmenow? :mrgreen:

lechupe
18-02-2011, 00:45
mówie o KSIĄŻCE nie komiksie (nie znam emotki obrzydzenia) :)

krunz
18-02-2011, 11:45

Książkę nawet ongiś czytałem. W ogóle książki Vern'ea bardzo fajne są. Skojarzenie tym niemniej dość odległe od Muzeum nauki.

lechupe
18-02-2011, 12:36
Książkę nawet ongiś czytałem. W ogóle książki Vern'ea bardzo fajne są. Skojarzenie tym niemniej dość odległe od Muzeum nauki.

No to chyba czytałes inna ksiązke albo innego Verne'a :o

Skojarzene bowiem jest jak najbardziej czytelne, zarówno w nazwie - kapitan Nemo prowadził przeciez badania naukowe, dodatkowo zaś bryła muzeum nawiązuje do kadłuba łodzi - a Nemo pływał na okrecie podwodnym - Nautiliusie.
Ksiązka zas to 20 tysiecy mil podmorskiej zeglugi

Zreszta z tego co pamiietam jest tam chyba nawet ekspozycja nawiązująca do tej ksiązki.

krunz
18-02-2011, 13:58
No to chyba czytałes inna ksiązke albo innego Verne'a :o

Skojarzene bowiem jest jak najbardziej czytelne, zarówno w nazwie - kapitan Nemo prowadził przeciez badania naukowe, dodatkowo zaś bryła muzeum nawiązuje do kadłuba łodzi - a Nemo pływał na okrecie podwodnym - Nautiliusie.
Ksiązka zas to 20 tysiecy mil podmorskiej zeglugi

Zreszta z tego co pamiietam jest tam chyba nawet ekspozycja nawiązująca do tej ksiązki.

Książka to klasyka więc nie ma innego kapitana Nemo Verne'a. Fakt prowadził badania naukowe - zwracam honor. W środku nie byłem, ale może następnym razem. Pozdrawiam, Piotr.