Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Łódka w oko....
Kto nie chce niech nie oglada.......dla mnie temat wspanialy a zdjecia sa warte ogladania......
1. Kwadrat
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img228.imageshack.us/i/dsc7922.jpg/)
2. Poziom
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/i/dsc7918v2.jpg/)
Al Koholik
16-02-2011, 18:40
Doigrałeś się! Lecisz do ignorowanych :wink:
Nikonozaur
16-02-2011, 18:40
W oko jak w oko, ale niektórym powinno dać do myślenia... ;) Nie wyłączając mnie.
Świetne foty Grzegorzu, nie mam najmiejszych uwag.
Łódka na dwójce ma kółko do cumy, na jedynce nie widzę. To niedopuszczalne!!:mrgreen:
Doigrałeś się! Lecisz do ignorowanych :wink:
:lol:
Karbulot
16-02-2011, 18:42
Do drugiego zdjęcia wyciągnąłeś te niebieską na brzeg, czy co? :-P
Do drugiego zdjęcia wyciągnąłeś te niebieską na brzeg, czy co? :-P
magia fotografii cyfrowej i ustawienia statywu:D
Sebastianito
16-02-2011, 18:44
ALE NUDA! Zaczne od dwojki juz podobne bylo w liczbie mnogiej wiec nie widze sensu wrzucac tego ponownie. Natomiast z jedynka... Pojechales na maksa i BARDZO mi sie ta wizja podoba! Absolutnie bez zastrzezen! Niebo widoczne i klarowne, swiatlo odpowiednie... super sprawa!
Karbulot
16-02-2011, 18:45
Tak, wiem że jest zasłonięta, jaja sobie robię :) .
Dwójeczka super, jedynka niestety za ciasna mz.
jarekf34
16-02-2011, 18:48
Ja tam mogę te Twoje łódki oglądać non stop.
Eleganckie :shock::shock:
O tak Twoje łódki można oglądać bez końca.
Jakbym miał wybierać to kwadrat. ;)
jacekz40
16-02-2011, 19:42
Oooo i to są na razie najlepsze łódki :-P
Nie ma to tamto :wink: konkretnie łódeczka zajmuje kawał kadru a nie jakaś tam drobinka, której trzeba szukać w kadrze :mrgreen:
I trudno nawet wskazać, która lepsza... aha żona przez ramię podpowiada napisz dwójka śliczna...to napisałem :-D
Master95
16-02-2011, 19:43
Jedynka miażdży ;)
borregaard
16-02-2011, 19:54
Kużwa....dobre..Dobrym ładniej się rzy......a....;) :) ))
Robert_P
16-02-2011, 20:10
Rzadko tak mówię ale tym razem powiem jest : ********** !
Karbulot
16-02-2011, 20:24
Rzadko tak mówię ale tym razem powiem jest : ********** !
Policzyłem gwiazdki i zgaduję, ze to słowo zaczyna się na Z a kończy na E ;) .
Dobrym ładniej się rzy......a....;) :) ))
he he obiecuje narazie nie meczyc wiecej.....narazie;)
Pozwole sobie wyłamac się z reguł panujących w tym towarzystwie i powiem otwarcie, ze jedynka zrobiła na mnie duże wrazenie.
To jest mz naprawde bardzo dobre zdjecie.
Znakomite obie Grzesiu! Pieknie dopracowane :) Tam jest jak w raju
Wolę minimalnie dwójke:)
łódka kolorystycznie niesamowicie pasuje do zdjęcia
pozdrawiam
1 - swietna praca, czuje jakbym stał obok. Jedynie persperktywa mi jakos nie pasuje, sam nie wiem do końca.
2 - najlepsze zdjęcie z tego miejsca. Chyba wystarczny, nie trzeba pisac dlaczego:-)?
2 bardzo na tak. Wchodząc w Twój kolejny wątek z łódką w tytule wiedziałem że ponownie się nie zawiodę. Bardzo dobre prace.
Master95
16-02-2011, 21:49
Pomyliłem się: Jedynka bdb, a dwójeczka jest jedną z najlepszych fot jakie widziałem na tym forum :).
Quakerek
16-02-2011, 22:01
Piękne kadry, na dwójce ładnie niebo komponuje się z łódką, świetne zdjęcia.
Grzesiu i znów łodki !!! :mrgreen: ale jedynka bardzo mi się podoba :-) ciekawie to skomponowałeś :-)
W życiu tam nie byłem, ale znam to miejsce jakbym tam rok mieszkał... co nie zmienia faktu że niezmiennie mi się Wasze zdjęcia podobają, a w tym wypadku dwójka po prostu powaliła mnie na kolana. Super-dynamiczny kadr, niebo zagrało doskonale, no i faktycznie, dobrze że uległeś "magii fotografii cyfrowej", z drugim niebieskim dziobem wystającym zza tej łódki to by nie było to samo. Kwadratu akurat w tym wypadku za bardzo nie kupuję, chciałbym to zobaczyć szeeerzej.
No tak podane łódeczki to ja zawsze z wielką chęcią, ale chyba się powtarzam ;).
Ale prawda taka jest i basta.
Co do kadrów, to jak dwójka bardzo ładnie zrobiona i skadrowana jest, taka rzekłbym klasyczna i bardzo miła dla oka, tak jedynka jak dla mnie rewelacyjna. Właśnie za sposób dynamicznego ukazania pływadła w kadrze. I mz udało się to doskonale. Dobrze, że na suchym brzegu spoczywa, bo na wodzie mogłoby być gorzej, z okiem oczywista ;).
Nie wiem czy by dobrze nie było jeszcze dalej się posunąć w odważnej kompozycji umieszczając łódkę całkowicie centralnie, tak, aby oś symetrii łódki była przekątną kwadratu :). Takie moje tam małe przemyślenia.
Bardzo się podoba :).
pamietasz jak rozmawialismy o rawach i co powiedziałem o jedynce, że ten własnie kadr z nizszego poziomu kadrowania będzie rewelacyjny, ten następny był z pozycji wyprostowanej i to juz nie było to samo - sprawdza się teza ze w fotografii czesto decyduja niuanse
obie foty sa swietne, osiagnałeś bardzo wysoki poziom w obróbce kadrowaniu i sporzeniu fotograficznym, tak 3ymaj Grzesiu - foty super nie wiem która lepsza bo poziom też mi się bardzo podoba z uwagi na przestrzeń :)
Zdecydowanie kwadracik wybieram! Rewelka!
sztuciec
17-02-2011, 15:26
w drugim sie "Zakochałam", kolory są takie jak lubię delikatne ale coś mają w sobie, oczu faktycznie nie da sie oderwać
pamietasz jak rozmawialismy o rawach i co powiedziałem o jedynce, że ten własnie kadr z nizszego poziomu kadrowania będzie rewelacyjny, ten następny był z pozycji wyprostowanej i to juz nie było to samo - sprawdza się teza ze w fotografii czesto decyduja niuanse
Ty wiesz co trzeba bylo sie nagimnastykowac z tym zdjeciem....lewa strona byla malo ciekawa, stad ciecie w kwadrat...
Tak z ciekawosci - mocno wyciągałeś z ciena lewą stronę drugiej pracy?
Tak z ciekawosci - mocno wyciągałeś z ciena lewą stronę drugiej pracy?
Minimalnie, ladnie naswietlone byly....a dlaczego pytasz?
Minimalnie, ladnie naswietlone byly....a dlaczego pytasz?
Zazwyczaj w takich miejscach jest więcej cienia. A tu wszystko wyszlo siwetnie, stad pytanie.
Bardzo mi się podobają kolory, nie przesadzone.