Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zauchensee - widoczek z trasy
Taką panoramę zmontowałem, ale chyba poległem przy ratowaniu lewej strony nieba z przepału:( Czekam na Wasze uwagi.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/02/zauchensee21000-1.jpg
źródło (http://img826.imageshack.us/img826/5277/zauchensee21000.jpg)
większa wersja (http://img52.imageshack.us/img52/9881/zauchensee21893.jpg)
Mnie się podoba, poza tym, że niebo mamy od lewej: jasne, jasne, jasne, ciemne, ciemne, jasne. A ten przepał z lewej można by przełknąć, tylko niebo bym bardziej przyciemnił (całe). Ogólnie bardzo ładna panorama :)
Znakomite, wsio pasuje i jest jak trzeba!
Nikonozaur
15-02-2011, 01:24
Mnie też pasi, jest gitarka.
Mnie się bardzo podoba. Też się trochę w takie rzeczy bawię więc wiem, że to wcale nie takie łatwe jakby się mogło wydawać. Różnice w jasności nieba, kiedy jest czyste, są prawie nie do uniknięcia. Niewielkich przepałów też trudno uniknąć, ale tu jest w normie i wcale nie przeszkadza. Ktoś może powiedzieć, że przeostrzone, ale ja tak lubię, a tu to świetnie działa, chyba ze względu na ośnieżone drzewa. Gratulacje.
Rewelacyjnie to pokazałeś. Jedynie, to stempelkiem te kolorowe linki można potraktować i mz dzieło będzie kompletne.
Mnie też pasuje,głównie za sprawą kadru.Można by jedynie uspokoić to zdjęcie trochę,z prawej krawędzi góry usunąć co trzeba,może z najgłębszych cieni coś wydobyć i jak wspomniano z niebem popracować delikatnie.Ale to są njuanse gdyż patrzy się z przyjemnością na to ujęcie,kadr prowadzi mimo dużej rozpiętości.
Dziękuję za Wasze uwagi, chyba muszę patrzeć na swoje prace mniej krytycznie bo miałem więcej wątpliwości niż Wy:)
Niebo już było przyciemniane, eksperymentowałem z jeszcze mocniejszym przyciemnieniem i nie wyglądało to naturalnie, zwłaszcza na tej najciemniejszej części. Co do stemplowania linek, myślałem o tym, ale stwierdziłem że zostawię "tak jak było"; i tak usunąłem dwóch narciarzy - jechali mało "fotogenicznie" ;)
jest bardzo ładnie - dobra fota :)
mariusz2704
15-02-2011, 10:43
Mi się bardzo podoba zdjęcie !!!
krzysztofz24
15-02-2011, 10:44
Rewelacyjnie to pokazałeś. Jedynie, to stempelkiem te kolorowe linki można potraktować i mz dzieło będzie kompletne.
W pelni sie zgodze. A przepal na niebie akceptowalny:-)
Sebastianito
15-02-2011, 14:37
Swietna panoramka!
ostrytux
15-02-2011, 15:50
Piękne miejsce, bardzo ładnie pokazane.
Bardzo dobra praca.Pozdrawiam
jest bardzo ładnie - dobra fota :)
I ja tak sądzę :).
Byłoby mi umknęło :-) świetnie prezentuje się w większej wersji :-)
Jest na co popatrzec - podoba sie :)
Sebastianito
15-02-2011, 22:47
Genialnie jak dla mnie!
maniak666
15-02-2011, 22:52
Już w małej wersji wygląda zachęcająco, ale pełna-powala wprost.
borregaard
15-02-2011, 23:38
Super ,duża wersja.:)
jacekz40
15-02-2011, 23:41
Super ,duża wersja.:)
Nie da się zaprzeczyć, bardzo miły dla oka widoczek się roztoczył :)
Dziękuję Wam wszystkim za bardzo przychylne komentarze :)