Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sunbeam II
Kolejna odslona wraku z plazy Rossbeigh
1. Kwadrat, zdjecie z poczatku zabawy z wrakiem i reszta niebieskiego nieba.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img255.imageshack.us/i/dsc7952vnef.jpg/)
2. Poziom utrzymany w zupelnie innej tonacji....mniej wesolej;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/i/dsc8025x3.jpg/)
Ortodoksi powiedza, że 1 zbliżyła sie do przepału na niebie....Ale nie tylko z tego powodu jestem za 2. Ale 1 tez niczego sobie
Sebastianito
14-02-2011, 14:50
jedynka jest swietna, lekkie wykonanie! Bajera!
Jedynka jest piękna. Jaki przepał? Ta jasność w głębi jest właśnie fantastyczna. Dwójka też świetna.
jacekz40
14-02-2011, 15:15
Jak dla mnie 1-ka dużo ciekawsza w odbiorze, natomiast poziom tak ale nie ten, tylko prezentowany we wcześniejszym wątku :)
Dwójka też mi się bardziej podoba , szkoda że nie ma takiego ładnego nieba jak 1-ka.
G
krzysztofz24
14-02-2011, 15:32
Odslona pierwsza pod tym tytulem jakos niespecjalnie mi podeszla kadrowo. Ale tutaj jest elegancko i bardzo mi sie podoba. Szczegolnie 2. Jest dynamika w kadrze, dodatkowo podkreslona rozmyta woda, dobre niebo...No ogolnie to bardzo na tak. 1 tez spoko.
ostrytux
14-02-2011, 15:46
Oba bardzo na tak!
Osobiście wybieram dwójkę, zapewne podświadomie gdyż widzę w niej mega potencjał na czernie i biele ;)
p.s.
Wysłałem Ci PW :D
Dwójeczka jest pyszna :mrgreen:
świetne foty Grzesiu - ja również za dwójeczką , gratki :)
Jedynka bardzo dobra - kompozycja bardzo mi sie podoba.
Natomiast dwojka jest sliczna - piekna tonacja.
Pieknie pokazany kazdy detal wraku.
Nikonozaur
14-02-2011, 16:05
Jak dla mnie dwójka gra pierwsze skrzypce, piękna fota. Jedynka też cacy, ale dwójka "to je ono". ;)
Quakerek
14-02-2011, 16:12
Obydwie foty są super, zarówna pierwsza jak i druga pod względem kadrowym i obróbkowym jest bardzo dobra.
PS
Może kolega Greg77 w wolnej chwili podzielił by się wiedzą na temat obróbki fotek w jakimś 'małym' tutku :)
Master95
14-02-2011, 16:18
Dwójeczka piękna, jedynka BDB :).
cheyenne
14-02-2011, 16:21
stanowczo dwójeczka lepsza
5+
Może kolega Greg77 w wolnej chwili podzielił by się wiedzą na temat obróbki fotek w jakimś 'małym' tutku :)
Gdybym tylko wiedzial jak przekazac to co wiem to bym to zrobil....do grobu nie zabiore. Problem polega na tym, ze ciezko opisac cos co przy kazdym zdjeciu wyglada inaczej;)
Quakerek
14-02-2011, 16:44
Gdybym tylko wiedzial jak przekazac to co wiem to bym to zrobil....do grobu nie zabiore. Problem polega na tym, ze ciezko opisac cos co przy kazdym zdjeciu wyglada inaczej;)
a może jakiś schemat działania się powtarza za każdym razem, czy każdą fotkę obrabiasz w innym sposób w zależności od aktualnej potrzeby ?
Fantastyczne - "Smoke on the water"
Świetnie te kadry się prezentują :-)
Toś dorzucił do pieca... a do tego pojechał po bandzie :p
Swietnie to wyglada... obie wersje - bombowe!
maniak666
14-02-2011, 21:21
Świetne oba ale dwójka świetniejsza.
Pablo 77
14-02-2011, 22:33
Jestem za dwójką na której podłoga wyszła świetnie:)
jarekf34
15-02-2011, 11:17
Jestem za dwójką na której podłoga wyszła świetnie:)
Dokładnie. Świetna fotka.
Po zastanowieniu - dwójka. Ale na obydwu kolory i detale - miodzio. Czas dobrany doskonale do tematu.
Oba dobre ale jak dla mnie ze wskazaniem na dwójkę
JaroPienza
15-02-2011, 13:38
2. Wyrywa z butów
Świetne kadr ze wskazaniem na 2.Pozdrawiam
Ja nie będę wybierał, bo obydwa kadry mi się podobają.
Każdy ma coś w sobie :).
A i obrobione jadnakowoż dobrze są :).
P.S. A nad BW to bym poważnie pomyślał. Mega potencjał posiadają do tego :).
P.S. A nad BW to bym poważnie pomyślał. Mega potencjał posiadają do tego :).
Kurcze......no mam....juz pokazuje!
Kurcze......no mam....juz pokazuje!
Dawaj, dawaj !!! Szczekam ;)!
Kwadrat jest znakomity, jak dla mnie najlepszy ze wszystkich zdjęć które zaprezentowałeś z tamtego pleneru. :)
Oby dwa kadry dobre, jednak naciskam na jedynkę, ten "żółwik" lepiej mi się widzi, ... i w oby dwóch - przynamniej ja tak widzę minimalnie horyzont przechyla się w prawo, na co też nie zwróciłam uwagi w poprzedniej Twojej pracy (byłam nią zauroczona od pierwszego wejrzenia, reszta się nie liczyła) .
przynamniej ja tak widzę minimalnie horyzont przechyla się w prawo
prosto ja strzala;)