Zobacz pełną wersję : Czym jest nawigator?
Witam
Pytanie zapewne śmieszne i balanle, ale jest to jedyna rzecz (chyba), której funkcji w aparacie nie znam: czym jest nawigator? Znalazłem to pojęcie, gdy szukałem informacji o przełączniku "L".
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Pytanie jest bardzo ogólnie napisane. Co to jest przełącznik "L"?? Może napisz coś więcej to będzie łatwiej pomóc. Co znalazłeś o tym nawigatorze? jaki to aparat?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to że ten nawigator to po prostu wybierak na tylnej ściance (ten okrągły), a przełącznik 'L' to blokada tegoż wybieraka (pkt'ów ostrości), ale to tylko domysły.
Wicked131
14-02-2011, 11:51
Nawigator to ten "dżojstik" sluzacy min. do chodzenia po menu aparatu, a przycisk "L" to przycisk, ktory blokuje dzialanie nawigatora.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Dobra, tylko czemu jak mam ustawione na "L" to działa :f ?
Może jednak uważnie przeczytaj instrukcję. Tam jest to napisane.
Kondi3012
14-02-2011, 13:31
Nawigator to ten "dżojstik" sluzacy min. do chodzenia po menu aparatu, a przycisk "L" to przycisk, ktory blokuje dzialanie nawigatora.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Blokada "L" blokuje wybór pola AF, gdy mamy ustawiony tryb punktu(pola) ostrości
JK, nie sprecham po niemiecku...
Ale czasem myślisz?
Jeśi tak, to wejdź na stronę Nikon Polska, zaloguj się i za chwilę będziesz miał po polsku. Po polsku czytać chyba umiesz?
Nie, wgl nie mysle.
Szukalem 10 minut, troche gleboko 'schowana' :f
EDIT:
Czeję już. Dziękuję wszystkim :)
Wicked131
14-02-2011, 17:32
Blokada "L" blokuje wybór pola AF, gdy mamy ustawiony tryb punktu(pola) ostrości
Dokładnie tak jak mówisz