Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jęzor...
... ;).
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/02/5489a181434e2cd2-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
wasilewk
12-02-2011, 23:10
Ładniutkooo !
fotoMichal
12-02-2011, 23:12
zima a ciepło, rewelacja!
Sebastianito
12-02-2011, 23:14
Nie obraz się ale dla mnie bardzo dziwnie w kadrze pookładane... niby wszystko pięknie cacy ale coś mi tu nie leży... Jednak kadrowanie to osobista rzecz. Reszta cacy!
Bardzo mi sie podoba ... szacun :)
Nie obraz się ale dla mnie bardzo dziwnie w kadrze pookładane... niby wszystko pięknie cacy ale coś mi tu nie leży... Jednak kadrowanie to osobista rzecz. Reszta cacy!
Kurna, obraziłem się ;):).
Mi też kompozycja nie bardzo tutaj leży. Jakby nie patrzeć, to wszystkie ciężkie elementy składowe w kadrze na lewej stronie się znalazły, a cień chociaż całkiem pokaźnych rozmiarów nie bardzo daje radę zbilansować kadr.
Ale cóż, warunki przy robieniu zdjęcia nie pozwalały bardziej poszaleć (siedziałem w ośnieżonej choinie), a fotografia raczej z tych lajtowych, przyjemnych dla oka ma być ;).
Bartekkw
12-02-2011, 23:53
Pięknie zagrał I i II plan, kadr jest OK, ale ze światełkiem chyba przedobrzyłeś - mam na myśli wyciągnięte z cienia (chyba) drzewka po lewej - wszak słońce od przodu świeci a wygląda jakbyś je miał za plecami ;) Niemniej jednak podoba mi się :)
Sebastianito
12-02-2011, 23:57
Mi też kompozycja nie bardzo tutaj leży. Jakby nie patrzeć, to wszystkie ciężkie elementy składowe w kadrze na lewej stronie się znalazły, a cień chociaż całkiem pokaźnych rozmiarów nie bardzo daje radę zbilansować kadr.
Ale cóż, warunki przy robieniu zdjęcia nie pozwalały bardziej poszaleć (siedziałem w ośnieżonej choinie), a fotografia raczej z tych lajtowych, przyjemnych dla oka ma być ;).
i o to chodzi aby swoje wlasne zdanie wyrazic a nie glaskac i klepac... wiesz o co mi kaman...
... ale ze światełkiem chyba przedobrzyłeś - mam na myśli wyciągnięte z cienia (chyba) drzewka po lewej - wszak słońce od przodu świeci a wygląda jakbyś je miał za plecami ;)...
Ten fot, to znowu lekki poligon ;). Czyli z małych jpegów manewrów ciąg dalszy :).
Powiadasz, że zbyt mocno pociągnięte, może i delikutaśnie zbyt mocno. Ale drzewka są w lekkim śkośnie do światła ustawione i do tego pod lekką śnieżną pierzynką więc chyba jakiegoś specjalnego przegięcia tutaj nie ma ;).
(...) Jakby nie patrzeć, to wszystkie ciężkie elementy składowe w kadrze na lewej stronie się znalazły, a cień chociaż całkiem pokaźnych rozmiarów nie bardzo daje radę zbilansować kadr.
(...)
Co racja to racja, jednak w moim odczuciu wszystko co po lewej, rzuca się w oko widza jako pierwsze, stad moze wrazenie ciezkosci w kadrze. Moj wzrok jednak, wedrujac za cieniem, odnajduje piekne wieloplany po prawej stronie, które tutaj wydaja sie byc także ważna składową tej fotografii.
Mz wszystko leży jak należy, ciepla kolorystka mi sie bardzo podoba :)
maniak666
13-02-2011, 00:06
Coś w tych Bartkowych uwagach jest. Te choiny faktycznie jakby jaką wielką blendą doświetlone były. A może to ów tytułowy jęzor. No chyba że cień na myśli miałeś, tytułując pracę. Ale ogólnie gitarrra.
Nikonozaur
13-02-2011, 00:13
Dziwnie wyglądają zacienione partie, a jednak różowe, drzew po lewej... Może szkiełko tak oszukuje perspektywę. :shock: Poza tym jest ok.
O, widzę, że Bartek o tym wspomniał...
Mi się podoba kadr jak i ciepła tonacja . Pozdrawiam
ck_dezerter
13-02-2011, 11:53
Dla mnie jest ŚWIETNE!
pozdrowienia!
(...) a fotografia raczej z tych lajtowych, przyjemnych dla oka ma być ;).
I tak ją właśnie odbieram ;) Dodam przy tym, że kompozycyjnie mnie tu wszystko pasuje - cień i dalekie plany po prawej skutecznie, w moim odczuciu, równoważą bogatą w motywy, lewą stronę.
Sowulus12
13-02-2011, 13:03
Pięknie, na długo zapadnie w mojej pamięci! Jeśli się chcieć do czegoś przyczepić to faktycznie zdjęcie ciąży na lewą stronę, ale to jak piszesz pewne miejsca wymuszają kadry.
swietnie obrobione, ale uwagi Bartka i Sebka nie sa bezpodstawne;)
Pawle, to jest zdjecie do ktorego mozna sie przyczepic o aspekty techniczne - ciezka lewa strona, choinki wygladaja jakby byla dwa slonca - z tylu i z przodu:-). Ale i tak to spada na dalszy plan, bo widok i klimat jest swietny.
Cenie sobie takie zdjecia, bo jezdzisz, wchodzisz po tych gorach w mrozie, szukasz.... .
Bardzo mi sie podoba.
technicznie i wszystko pieknie , a co do kadrowania to osobista sprawa , swiatlo zrobilo swoje i mi sie podoba , cieszy oko przez dlugi czas! :D
Pawle, to jest zdjecie do ktorego mozna sie przyczepic o aspekty techniczne - ciezka lewa strona, choinki wygladaja jakby byla dwa slonca - z tylu i z przodu:-). Ale i tak to spada na dalszy plan, bo widok i klimat jest swietny.
Cenie sobie takie zdjecia, bo jezdzisz, wchodzisz po tych gorach w mrozie, szukasz.... .
Bardzo mi sie podoba.
To ja pozwolę sobie, podpisać się pod tą wypowiedzią :-)
mskowronski
13-02-2011, 23:41
technicznie genialne, ale jak dla mnie kolory (mimo, że zdjęcie jest piękne) nie są naturalne - niebo jest w naturze nie ma takiej barwy. Mimo wszystko gratuluję, bo praca przednia :)
ostrytux
14-02-2011, 00:20
Bardzo mi sie podoba.
Się podpiszę!
Obróbka ekstra - podoba się
Pablo 77
14-02-2011, 22:36
Podoba się,ale uwagi Bartka podzielam :)
Martini30
15-02-2011, 08:57
Bardzo przyjemna fotografia. Ciekawie skomponowane. Może tego lasku bym tak nie wyciągał,bo świeci troszkę.
Dzięki wielkie za odwiedziny i pozostawienie komentarza:).
Z tymi chojakami to faktycznie rację macie. Jakaś dziwnie jasna ta odmiana była ;).
Także w wersji poprawionej przygaszona została :).