PDA

Zobacz pełną wersję : Karpacz, Karkonosze - co warto?

Dawid95
12-02-2011, 12:05
W przyszłym tygodniu wybieram się na kilka dni do Karpacza. Chciałbym więc skorzystać także fotograficznie z tego wyjazdu.
Co więc warte jest zobaczenia w Karpaczu i okolicach?
Po górach nigdy specjalnie dużo nie chodziłem, więc jakieś większe wędrówki zimą odpadają.
Chciałbym jednak wjechać wyciągiem na Kopę i tam porobić zdjęcia. Ewentualnie gdzie już z Kopy mogę jeszcze zawędrować?

rafulec
12-02-2011, 20:53
W przyszłym tygodniu wybieram się na kilka dni do Karpacza. [ciachu]
Po górach nigdy specjalnie dużo nie chodziłem, więc jakieś większe wędrówki zimą odpadają.
Chciałbym jednak wjechać wyciągiem na Kopę i tam porobić zdjęcia. Ewentualnie gdzie już z Kopy mogę jeszcze zawędrować?

do Szklarskiej Poręby :D
życzę pogody i udanych kadrów

.:Look:.
12-02-2011, 23:23
W przyszłym tygodniu wybieram się na kilka dni do Karpacza. Chciałbym, więc skorzystać także fotograficznie z tego wyjazdu.
Co więc warte jest zobaczenia w Karpaczu i okolicach?

Śnieżka...możesz też od Świątyni wang pójść na "Samotnię" i Pielgrzymy. Jak już Ci się znudzą wędrówki zapraszam do siebie na lekcje nart lub snowboardu:-)

Dawid95
14-02-2011, 16:33
A jak wygląda szlak prowadzący z Kopy na Śnieżkę ? Ile mniej więcej czasu zajmuje jego pokonanie ?

rafulec
14-02-2011, 16:50
na kopie jest:temp. - 7 C, śniegu ok . 40 cm.wiatr wieje w porywach 7 m/s
proponuje zaprzyjaźnić się w wujkiem google, to nie boli :)
http://tinyurl.com/4zjr9ml

struś pędziwiatr pokona tą trasę w 3,40 minuty :)

p.s.
nie zapomnij ciepło się ubrać

ekonet
14-02-2011, 21:27
A jak wygląda szlak prowadzący z Kopy na Śnieżkę ? Ile mniej więcej czasu zajmuje jego pokonanie ?
To zależy od pogody i oblodzenia w danym dniu. Ogólnie jest to wygwizdów i trzeba dysponować oprócz samozaparcia dobrymi butami i oczywiście odpowiednią odzieżą. Latem się wchodzi, o ile pamiętam, 20-40 minut, zależnie od kondycji. Zimą dłużej. Na siłę nie warto się tam pchać, może być niebezpiecznie. Od czeskiej strony chyba można wjechać wyciągiem na Śnieżkę.

Kasandra
15-02-2011, 11:30
Jak już Ci się znudzą wędrówki zapraszam do siebie na lekcje nart lub snowboardu:-)

A jak u Was ze śniegiem?
Ale na górach, nie na stokach. Bo ja chcę na biegówki na weekend, ale śnieg;((

.:Look:.
18-02-2011, 22:34
Śniegu mało, coś dopadało, ale nie za dużo...gdzieś znajdzie się miejsce do pobiegania...