PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Złota godzina

wpkx
09-02-2011, 23:35
http://wpk.eltrakon.pl/L1008625%20Zlota%20godzina.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1008625%20Zlota%20godzina.jpg)

zaza67
09-02-2011, 23:43
Nie gada ale bez urazy wstydzilbym sie to pokazac na obojetnie jakim forum .

pastwisko
09-02-2011, 23:45
A mnie się ten płot z niebem bardzo widzi.

Też nie lubię cudzych fot wrzucać.

zaza67
09-02-2011, 23:47

Coś sugerujesz ?

wpkx
09-02-2011, 23:49

Zatem ten początek o gadzie jest raczej zbędny.

:mrgreen::lol:

Coś sugerujesz ?

To się nazywa nadinterpretacja.

pastwisko
09-02-2011, 23:49
Coś sugerujesz ?

No teraz już bym mógł ;)

MK_2
09-02-2011, 23:52
Mi się podoba. Ciekawy pomysł.

ADAS
grę słów? he he
co do zdjęcia, bardzo podoba mi się planowość - wileloplanowość oraz połączenie elektryfikacji z wiejską drogą i kapliczką. Idzie nowe. Nie każdy krajobraz musi być sterylny.

gregzorba
tutaj chyba oceniamy zdjęcie, więc i je ocenię.....Beznadziejne.....KOSZ!!!

spiritwood
09-02-2011, 23:54
Chyba będę częściej zaglądać do krajobrazu. Tu zawsze krew się leje...

:)

Anja_G
09-02-2011, 23:56
Złoty płot - tego jeszcze nie grałeś. :) Nieźle się Wam powodzi, Kolego. :)

KOSZ!!!
Gdzie?

DonArturo
09-02-2011, 23:56
patrząc na niebo w oddali - uciekła piękna chwila :(

pastwisko
09-02-2011, 23:57
Gdzie?

Na innych forach.

ADAS
09-02-2011, 23:58
Na innych forach.

przecież tam jest wstyd

Anja_G
Nie każdy krajobraz musi być sterylny.

ADAS - bój się boga/bogów krajobrazu za te słowa... ;)

Szuwar
Chyba będę częściej zaglądać do krajobrazu. Tu zawsze krew się leje...

To złoto .. nie krew :)

Ależ musiało się tam po lewej palić .....

pastwisko
10-02-2011, 00:00
Ależ musiało się tam po lewej palić .....

Tam ktoś płonął rumieńcem wstydu..

Anja_G
10-02-2011, 00:01

I nie był to Autor zdjęcia zapewne. ;)

ADAS
10-02-2011, 00:02
ADAS - bój się boga/bogów krajobrazu za te słowa... ;)

Zawsze jak ktoś radykalnie komentuje wchodzę na strony, komentatorów. Wole brak sterylności niż horyzont w 1/2 kadru.
Co do zdjęcia jest bardzo fajnie kolorystycznie, widać fajna plastykę i indywidualny styl autora.

spiritwood
10-02-2011, 00:06
Wojtuś,
a wysłałbym Cię*jutro tam i zrobiłbyś ten fragment? Ale tak 'bokehowo' jak jest teraz?

(oczywiście jak Pan przyświeci złotym światłem nazajutrz...)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/581/l1008625zlotagodzina.jpg)

wpkx
10-02-2011, 00:09
Wojtuś,
a wysłałbym Cię*jutro tam i zrobiłbyś ten fragment? Ale tak 'bokehowo' jak jest teraz?

A ile delegacyjna dieta wyniesie? Bo to aż pięćdziesiąt metrów od mojego Zadupia... No wiesz, cenić się trzeba... ;)

spiritwood
10-02-2011, 00:11
A ile delegacyjna dieta wyniesie? Bo to aż pięćdziesiąt metrów od mojego Zadupia... No wiesz, cenić się trzeba... ;)

Rozliczymy się w Portrze (czy w Porterze?) Jak wolisz ;)

wpkx
10-02-2011, 00:14
Rozliczymy się w Portrze (czy w Porterze?) Jak wolisz ;)

Marcin, OK, przyjmę oba na znak zwycięstwa, ale jam tylko sługą...
"Pan" pyta co proponujesz za kolejne złoto! :lol:

Locter
10-02-2011, 00:15
Gdybyś sie skupił na tym małym budyneczku w tle po lewej i na tych drzewkach wokół niego, dobrał poprawną głębie ostrości, to bym powiedział, że mi się podoba, a tak to powiem - Gniot!

wpkx
10-02-2011, 00:16
Gdybyś sie skupił na tym małym budyneczku w tle po lewej i na tych drzewkach wokół niego, dobrał poprawną głębie ostrości, to bym powiedział, że mi się podoba, a tak to powiem - Gniot!

No właśnie - oto Słowo Pańskie. :D

pastwisko
10-02-2011, 00:17
dobrał poprawną głębie ostrości

f64 ?

Anja_G
10-02-2011, 00:18
Gniot przez wielkie G - to chyba kompliment?

ekonet
10-02-2011, 00:19
...rzekł Diogenes...
;)

wpkx
10-02-2011, 00:21
...rzekł Diogenes...
;)

Krzysiek, spadłem...

Odtąd Sir Locter z Limerick -> Diogenes! :D

pastwisko
10-02-2011, 00:22
Można sobie nick zmienić ? :shock:

wpkx
10-02-2011, 00:23
Można sobie nick zmienić ? :shock:

Musisz do Samego Admina napisać! :D

spiritwood
10-02-2011, 00:24
Już się boję jutra ;)

Locter
10-02-2011, 00:29
No ja Ci tu dobre rady daje, próbuje dyplomatycznie itp, itd a Ty mnie tutaj oczerniasz, no jak to , nie godzi się.

wpkx
10-02-2011, 00:31
No ja Ci tu dobre rady daje, próbuje dyplomatycznie itp, itd a Ty mnie tutaj oczerniasz, no jak to , nie godzi się.

Ja oczerniam? Ależ...
No nie godzi się! ;)

Anja_G
10-02-2011, 00:37
Już się boję jutra ;)

I słusznie!

ADAS
10-02-2011, 00:40
21 minut do jutra

FHR
10-02-2011, 00:43
To tu się teraz SHOUT z cafe przeniósł?

wpkx
10-02-2011, 00:44
To tu się teraz SHOUT z cafe przeniósł?

Dawno sobie nie pokrzyczałeś - zapraszam. :D

Mich77
10-02-2011, 00:48
Zdjecie mnie sie nie podoba, po prostu nie dojrzalem do takiego stylu.

Chetnie bym poczytal tu o fotografii, a o *******ach to chyba na PW lepiej?

Pumexior
10-02-2011, 00:49
Moim zdaniem świetne zdjęcie, lepsze niż większość czarno-białych "smętów" ;)

FHR
10-02-2011, 00:50
Dawno sobie nie pokrzyczałeś - zapraszam. :D

Ja nie z krzykaczy. A ostatnio postanowiłem jeszcze bardziej się wyciszyć. Zatem z zaproszenia nie skorzystam. Chyba, że pomilczeć tu też można...

Czornyj
10-02-2011, 00:50
Chetnie bym poczytal tu o fotografii

Poczytać o fotografii? Równie dobrze można by chcieć pooglądać muzykę...

wpkx
10-02-2011, 00:51
Ja nie z krzykaczy. A ostatnio postanowiłem jeszcze bardziej się wyciszyć. Zatem z zaproszenia nie skorzystam. Chyba, że pomilczeć tu też można...

Proszę, jakie wyważone słowa... Popieram. ;)

Mich77
10-02-2011, 00:55
Poczytać o fotografii? Równie dobrze można by chcieć pooglądać muzykę...

Nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi.

Madlenne
10-02-2011, 00:56
Ja też muszę przyznać, ze warto kilka fajnych "smaczków" z tej pracy wyciągnąć. Mimo, że żabia perspektywa mi tu nie pasuje to np. podoba mi się głębia ostrości i światło. Ma klimat ta praca. Trochę inne ujęcie krajobrazów - dla mnie coś nowego i innego, bo wiele z pokazywanych w tym dziale zdjęć wpisuje się w ten sam schemat - to zdjęcie odbiega od niego i jak dla mnie wielki plus za chęć ujęcia tematu inaczej.

Czornyj
10-02-2011, 01:03
Nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi.

A co tu jest do rozumienia? Fotografia to kategoria pozawerbalna. Muzyka nie jest zbyt widowiskowa. A np. rzeźby nie sposób ocenić węchem...

Mich77
10-02-2011, 01:06
A co tu jest do rozumienia? Fotografia to kategoria pozawerbalna. Muzyka nie jest zbyt widowiskowa. A np. rzeźby nie sposób ocenić węchem...

Chetnie bym sobie poczytal tu na temat fotografii.
Teraz lepiej?

Czornyj
10-02-2011, 01:12
Chetnie bym sobie poczytal tu na temat fotografii.
Teraz lepiej?

Na fotografię warto przede wszystkim nauczyć się patrzeć, czytanie na jej temat to już kwestia arcywtórna.
Ślepiec może przeczytać nt. fotografii opasłe tomiszcza (zakładając, że byłyby spisane alfabetem Braile'a), a dalej byłby równie głupi, co na początku...

Mich77
10-02-2011, 01:17
Na fotografię warto przede wszystkim nauczyć się patrzeć, czytanie na jej temat to już kwestia arcywtórna.
Ślepiec może przeczytać nt. fotografii opasłe tomiszcza (zakładając, że byłyby spisane alfabetem Braile'a), a dalej byłby równie głupi, co na początku...

Lubie patrzec na fotografie i czytac na temat fotografii. Wiec pozwol, ze bede robil to co lubie.
Nie wchodze w intrnetowe pyskówki, wiec wypada mi zyczyc Tobi dobrej nocy.

Czornyj
10-02-2011, 01:25
Lubie patrzec na fotografie i czytac na temat fotografii. Wiec pozwol, ze bede robil to co lubie.
Nie wchodze w intrnetowe pyskówki, wiec wypada mi zyczyc Tobi dobrej nocy.

A gdzie ja czegośkolwiek zabraniałem?
Dalej piszesz, że lubisz czytać na temat fotografii - a o czymże, do cholery, ja tu mówię - o kalkomanii?
I czy możesz łaskawie zacytować ustęp mojej wypowiedzi, w której pozwoliłem sobie "pyskować"?

jacekz40
10-02-2011, 02:24
Późna godzina, spać się nie chce, przeszukałem satelitę, dobrych komedii brak dzisiaj w programie... tak sobie myślę wejdę w nowy wątek wpkx tu pewnie się rozerwę :D Nie zawiodłem się ja już nie mogę tego inaczej nazwać jak komedia pomyłek :mrgreen: od zachwytów po ... bruk. Tak mi się to jakoś kojarzy z C.K. Norwidem "...ideał sięgnął bruku..."
Chyba nawet mieszanka dobrej polskiej komedii z czeską nie da tyle radości co ten wątek :grin:

wpkx
10-02-2011, 02:29
Późna godzina, spać się nie chce, przeszukałem satelitę, dobrych komedii brak dzisiaj w programie... tak sobie myślę wejdę w nowy wątek wpkx tu pewnie się rozerwę :D Nie zawiodłem się ja już nie mogę tego inaczej nazwać jak komedia pomyłek :mrgreen: od zachwytów po ... bruk. Tak mi się to jakoś kojarzy z C.K. Norwidem "...ideał sięgnął bruku..."
Chyba nawet mieszanka dobrej polskiej komedii z czeską nie da tyle radości co ten wątek :grin:

... i będziesz mi płacił tantiemy. :mrgreen::D

ADAS
10-02-2011, 08:05
. A np. rzeźby nie sposób ocenić węchem...
A tu się pozwolę niezgodzić, dla mnie piękno rzeźby zawsze kojarzy się z zimnym zapachem pyłu kamienia ciosanego przez dłuto, świeże polano właśnie ociosane pachnie lasem jak wspomnieniem o życiu. Frasobliwy z przydrożnej kapliczki próchnem pomieszanym z delikatną nutą pajęczyny. Eksponat w skansenie niestety śmierdzi formaliną jak śmierć przychodząca do łoża staruszki.

manfred
10-02-2011, 08:16
Wojtuś,

Ktoś powiedział, że nie można być zalanym w trupa i robić zdjęcia jakże się bardzo mylił. ;-)

tbogdanowicz
10-02-2011, 08:18
A tu się pozwolę niezgodzić, dla mnie piękno rzeźby zawsze kojarzy się z zimnym zapachem pyłu kamienia ciosanego przez dłuto, świeże polano właśnie ociosane pachnie lasem jak wspomnieniem o życiu. Frasobliwy z przydrożnej kapliczki próchnem pomieszanym z delikatną nutą pajęczyny. Eksponat w skansenie niestety śmierdzi formaliną jak śmierć przychodząca do łoża staruszki.

O zapachy rzeźb z kamienia i kapliczek pomyślałem gdy tylko przeczytałem post Czornyj'a.
Ale Twój wywód mnie urzekł swą poetyckością.

bercik
10-02-2011, 10:41
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/02/L100862520Zlota20godzina-1.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1008625%20Zlota%20godzina.jpg)

O ! Widzę, że Kolega od pewnego czasu w Krajobrazach próbuje robić za Wolanda w aktach. To dobry kierunek, Woland ostatnio robi jaby lepsze akty, jeszcze nie powalają one z nóg ale wytrwale pracuje nad modelkami by tak się stało. Proponuję też po uzgadniać parę spraw z kol. Harbem kto w tym dziale ma rządzić a nie w brudnych buciorach włazić sobie do działu.

ADAS
10-02-2011, 11:32
Nie rozumiem tej aluzji, każdy tworzy swój styl, i jeśli go modyfikuje nawet w złych kierunkach to najwazniejsze że szuka. Wolę taki styl, nawet Wolandowy niż jak ktoś tu już pisał f64. Co do zdjęcia to faktycznie fajne cafe się robi lecz Ekonet widzę trzyma ręke na głębi ostrości:)

wpkx
10-02-2011, 11:54
Proponuję też po uzgadniać parę spraw z kol. Harbem kto w tym dziale ma rządzić a nie w brudnych buciorach włazić sobie do działu.

Kolego bercik, a ja Tobie proponuję uzgodnić najpierw samemu ze sobą, za kogo chcesz się uważać. Potem ewentualnie porozmawiać z Kolegą Janem, który prawdopodobnie wyśle Cię prosto do psychiatry. A tamten dopisze do kolekcji kolejnego Napoleona. :D

PS Jeśli ktoś potraktuje mój post jako naruszenie regulaminu (punkt 6b), to niech nie omieszka wziąć pod uwagę również postu cytowanego.

pastwisko
10-02-2011, 12:12
Wolę taki styl, nawet Wolandowy niż jak ktoś tu już pisał f64

Była kiedyś taka grupa fotograficzna f64, warto sobie o niej poczytać. To tak nawiasem przy okazji bez kontekstu.

Rycerz
10-02-2011, 12:19
to jest inny kierunek w krajobrazie, nie wymagający używania długich czasów i szarych filtrów ;-) nie musi się wszystkim podobac, ale prosimy z dala od osobistych wycieczek... oceniajmy tylko zdjecia

ładne kolorki, ale za dużo bałaganu w kadrze jak dla mnie

watrix
10-02-2011, 12:30
Ze stylem wpkx jest tak, że może się podobać, lub można go nienawidzić, ale na pewno nie da się przejść obojętnie.

Mi się to zdjęcie podoba, ma klimat.

stock
10-02-2011, 13:59
bardzo mi sie to widzi - oczywiście mowa o fotce nr 1 - bo nie wiem czy ktos jeszcze tu pamięta, ze w wątku mamy zdjęcie. Tak nietypowo :)

krzysztofz24
10-02-2011, 14:17

Gdybys zadzialal cos w tym kierunku. Czyli mniej wiecej ten widoczek, koniecznie z tymi kolorami i wieksza GO. Niekoniecznie f64;-) od razu...to by mi sie chyba bardzo podobalo.
W oryginale kadrowo straszny balagan, fajne swiatlo na tej siatce zlapales...i tyle.

Sama gra GO i nie wiem jak niesamowity bokeh z nie wiem jak wyjatkowego obiektywu nie starczy wg mnie na dobre zdjecie. Czy widz ogladajac zdjecie przyklada az tak wielka wage do bokehu i GO, kosztem motywu i kadru?
- o kurde co za wspanialy bokeh ze srednioformatowego szkla! Co za artyzm - Nie sadze;-).
I tutaj sie cisnie pytanie czy ty chciales zrobic zdjecie, czy po prostu pobawic sie rozmyciem tla jakie daje uzyte tutaj szklo?

W oryginale to wyglada jakbys chcial pokazac za pomoca GO jaka to wspaniala siatka oswietlona zlocista barwa swiatla...jak juz wspomnialem, samo swiatelko prima...ale czemu z tej siatki uczyniles glowny element zdjecia, to juz nie pojmuje.

Zamawiam ta kapliczke z taka samym swiatelkiem i z duza GO:-). Musisz (wroc, nie musisz a moglbys) uzyc tutaj bardziej przymknietej przyslony

Kurde Wojtek, to ze wezmiesz jakis srednioformatowy aparat i zrobisz fote na w pelni otwartym szkle to za malo.
Przegladajac twoja galerie, wiele zdjec ma to blizej nieokreslone fajne cos.
Ale tutaj na pewno go nie ma wg mnie.

P.s Moze ogolnie bez ladu i skladu ale tak mi sie pomyslalo i spiesze sie bo za oknem sloneczko i mam nadziej cos tam zadzialac;-).

bercik
10-02-2011, 14:37
Kolego bercik, a ja Tobie proponuję uzgodnić najpierw samemu ze sobą, za kogo chcesz się uważać. Potem ewentualnie porozmawiać z Kolegą Janem, który prawdopodobnie wyśle Cię prosto do psychiatry. A tamten dopisze do kolekcji kolejnego Napoleona. :D

PS Jeśli ktoś potraktuje mój post jako naruszenie regulaminu (punkt 6b), to niech nie omieszka wziąć pod uwagę również postu cytowanego.

Miły kolego spójrz jakie wypowiedzi na temat fotki przeważały do chwili pojawienia się mojej wypowiedzi a jakie są teraz po mojej wypowiedzi. Moja wypowiedź jest jak wartość dodana i tak jest zawsze po każdej mojej wypowiedzi. Następnym razem będę wystawiał za tę usługę faktury. Potrafię sprowokować by pstryk zaczął funcjonować na forum jako nowy styl czy sztuka najwyższych lotów a w najgorszym przypadku jako próba poszukiwania no tylko czego ? Co nie zmienia faktu, że w moim odczuciu zaniża się poziom prezentowanych prac. Dobrze, że jeszcze funcjonują działy sprzętowe, techniczne bo tak naprawdę to one jeszcze próbują ratować poziom forum.
Mogę edytować: dodadam jeszcze,że fotografia reportażowa trzyma poziom.

Duder
10-02-2011, 15:51
Jezu, a mnie zarzucali, że biję pianę.

<| MICHAŁ |>
10-02-2011, 16:20
tym razem zdecydowanie na nie
moim zdaniem slabiutkie zdjecie

barbi
10-02-2011, 22:18
Zajrzałam Wojtuś z ciekawości, bo często potrafisz zaskoczyć różnymi ciekawymi koncepcjami (zawsze jestem Ci przychylna, jak coś mi się spodoba) - ale ten motyw jest dla mnie beznadzieja. Patrzę, że stron w tym wątku jest już 7 - nawet nie zaglądam:smile:

wpkx
10-02-2011, 23:01
Gdybys zadzialal cos w tym kierunku. Czyli mniej wiecej ten widoczek, koniecznie z tymi kolorami i wieksza GO. Niekoniecznie f64;-) od razu...to by mi sie chyba bardzo podobalo.
W oryginale kadrowo straszny balagan, fajne swiatlo na tej siatce zlapales...i tyle.

Sama gra GO i nie wiem jak niesamowity bokeh z nie wiem jak wyjatkowego obiektywu nie starczy wg mnie na dobre zdjecie. Czy widz ogladajac zdjecie przyklada az tak wielka wage do bokehu i GO, kosztem motywu i kadru?
- o kurde co za wspanialy bokeh ze srednioformatowego szkla! Co za artyzm - Nie sadze;-).
I tutaj sie cisnie pytanie czy ty chciales zrobic zdjecie, czy po prostu pobawic sie rozmyciem tla jakie daje uzyte tutaj szklo?

W oryginale to wyglada jakbys chcial pokazac za pomoca GO jaka to wspaniala siatka oswietlona zlocista barwa swiatla...jak juz wspomnialem, samo swiatelko prima...ale czemu z tej siatki uczyniles glowny element zdjecia, to juz nie pojmuje.

Zamawiam ta kapliczke z taka samym swiatelkiem i z duza GO:-). Musisz (wroc, nie musisz a moglbys) uzyc tutaj bardziej przymknietej przyslony

Kurde Wojtek, to ze wezmiesz jakis srednioformatowy aparat i zrobisz fote na w pelni otwartym szkle to za malo.
Przegladajac twoja galerie, wiele zdjec ma to blizej nieokreslone fajne cos.
Ale tutaj na pewno go nie ma wg mnie.

P.s Moze ogolnie bez ladu i skladu ale tak mi sie pomyslalo i spiesze sie bo za oknem sloneczko i mam nadziej cos tam zadzialac;-).

Krzysztof, jeśli już mamy się bawić (miło, mam nadzieję, wesoło, kulturalnie i bez bicia piany - to uwaga oczywiście nie do Ciebie :)) w analizy - jak najbardziej masz rację pisząc, że sama GO i bokeh to tylko dodatki.
Dodatki pozwalające odizolować, uwypuklić i zwrócić uwagę na motyw główny, porządkując czasem przy okazji ten nieszczęsny "kadrowy bałagan"... którego ja tu po swojemu i subiektywnie zupełnie nie odczuwam.

Więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi:
Chciałem zrobić zdjęcie, pobawiwszy się przy okazji rozmyciem - to nie sprzeczność przecież.
I czego tu nie pojmować? Opisałeś niemal dokładnie mój zamiar. Niemal, bo zwróć uwagę na różnicę: nie "wspaniała" siatka oświetlona złocistą barwą światła a wspaniała złocista barwa światła powstała przez odbicie od siatki... pomalowanej młotkowym metallikiem... ;)
Do tego jeszcze rynna i lampa - podkreślające główne refleksy, pion słupa dla skontrastowania poziomego kadru i lewa strona pokazująca przyczynę takiego światła.
To właśnie chciałem sfotografować, dlatego to światło na siatce jest właśnie głównym elementem. Ot, taka impresja - czasu było raptem kilka minut. I dlatego taki kadr - ale tam i wtedy i tak nie najgorszy - moim subiektywnym zdaniem - z możliwych.

I nigdzie przecież nie twierdzę, że to jakieś szczególne zdjęcie, za to cieszę się, że przynajmniej niektórym się spodobało. :)

A tak poza wszystkim to nie mam jeszcze średnioformatowego aparatu, a ta "kapliczka" to suszarnia... ;)

Miły kolego spójrz jakie wypowiedzi na temat fotki przeważały do chwili pojawienia się mojej wypowiedzi a jakie są teraz po mojej wypowiedzi. Moja wypowiedź jest jak wartość dodana i tak jest zawsze po każdej mojej wypowiedzi. Następnym razem będę wystawiał za tę usługę faktury. Potrafię sprowokować by pstryk zaczął funcjonować na forum jako nowy styl czy sztuka najwyższych lotów a w najgorszym przypadku jako próba poszukiwania no tylko czego ? Co nie zmienia faktu, że w moim odczuciu zaniża się poziom prezentowanych prac. Dobrze, że jeszcze funcjonują działy sprzętowe, techniczne bo tak naprawdę to one jeszcze próbują ratować poziom forum.
Mogę edytować: dodadam jeszcze,że fotografia reportażowa trzyma poziom.

Czyli pisząc trafiłem w 10... Vive l`Empereur! ;)

Zaglądnęłam Wojtuś z ciekawości, bo często potrafisz zaskoczyć różnymi ciekawymi koncepcjami (zawsze jestem Ci przychylna, jak coś mi się spodoba) - ale ten motyw jest dla mnie beznadzieja. Patrzę, że stron w tym wątku jest już 7 - nawet nie zaglądam:smile:

Wybacz, Basiu, mi rozczarowanie Twe... ;)

barbi
10-02-2011, 23:16
Wybacz, Basiu, mi rozczarowanie Twe... ;)

Wybaczam, czekam na lepsze podanie, i myślę, że się nie zawiodę. :smile:

Miro MJ
11-02-2011, 00:05
Ze stylem wpkx jest tak, że może się podobać, lub można go nienawidzić, ale na pewno nie da się przejść obojętnie.

Dokładnie tak :- ) choć to zdjęcie według mnie raczej należy do słabszych , to zawsze chętnie oglądam prace kolegi wpkx bo zawsze warto .

Nikonozaur
11-02-2011, 00:48
Podoba mi się, tytuł nie pozostawia wątpliwości o co tu chodziło. Mylę się?

pastwisko
11-02-2011, 00:52
Podoba mi się, tytuł nie pozostawia wątpliwości o co tu chodziło. Mylę się?

Dobrze wiemy, że chodziło o dyskusję :D

jacekz40
11-02-2011, 16:35
Dobrze wiemy, że chodziło o dyskusję :D

Łeeee to słabo, ja myślałem, że trzeba ustanowić nowy rekord wejść do wątku ;-) Już klikam, otwieram kilka razy, sam się chciałem przyczynić do poprawy wyniku :mrgreen: a tak na marginesie to ile wynosi rekord na tym forum w wątku "krajobraz"?

Sendilkelm
11-02-2011, 17:00
Łeeee to słabo, ja myślałem, że trzeba ustanowić nowy rekord wejść do wątku ;-) Już klikam, otwieram kilka razy, sam się chciałem przyczynić do poprawy wyniku :mrgreen: a tak na marginesie to ile wynosi rekord na tym forum w wątku "krajobraz"?

Sortujesz po odwiedzinach lub odpowiedziach i masz :)
Tu było jakieś głosowanie:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=87141
więc możliwe, że wygrywa ten
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=66580

EDIT:
http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=64&daysprune=-1&order=desc&sort=views