PDA

Zobacz pełną wersję : Dzwonki na telefon :)

mariush777
09-02-2011, 21:01
Były juz wątki o :
Komórka dla seniora.
nowy telefon
GSM, wybór telefonu, smartfonu itp.
Jaka alternatywa dla firanek. ... e to chyba nie w temacie ;)

Dzis przekopywałem internet w poszukiwaniu dzonka do telefonu a dokładnie tematu z filmu Dobry, zły i brzydki
i udało się, jest wypas na maksa :)
W poprzednim telefonie który niestety zaginął w akcji tematem głównym był słynny dzwonek z Adrenaliny oraz gdy dzwoniła żonka to z głośniczka wydobywał sie dzwięk sonaru i słowa "Twoja kobieta Cie namierza"
Na poczcie nagrałem sobie tekst "..niestety kochany żadnej roboty nie wezmę,nie wiem ,nie znam sie ,nie orientuje się ,zarobiony jestem" zawsze najpierw był śmiech a potem właściwa wiadomość na skrzynce:)

A Wy jakie dzwonki macie?
Bo to co oferują telefony to masakra jakaś :(

A na budziku był Czesio ze swoim słynnym "Dzieńdobryyyyy" :)

credka
09-02-2011, 21:08
Ostatnio szukałam dzwonków wszelakich, a w końcu znalazłam coś, czego się nie spodziewałam instalować u siebie - Jaś Fasola ring :D Przypisany jako identyfikator pewnego codziennego przymusowego rozmówcy bardzo poprawia mi humor zanim odbiorę telefon :D

hddk
09-02-2011, 21:27
A może się podzielicie skąd można te dzwonki pobrać.

Andre
09-02-2011, 21:41
Dobra strona z dzwonkami i to za darmo
http://www.zedge.net/

Boryszuk
09-02-2011, 21:45
ja na rozmowe przychodzącą mam takie "dryń dryń" a na smsa "pik pik".

wypass
09-02-2011, 22:04
Acid Drinkers "I am the mystic"

mklonizer
09-02-2011, 22:07
jako dzwonek mam Chuck Berry - You Never Can Tell

jako nawiązanie do sceny z mojego ulubionego filmu
http://www.youtube.com/watch?v=Ik-RsDGPI5Y

mariush777
09-02-2011, 22:07
Dobra strona z dzwonkami i to za darmo
http://www.zedge.net/

ostatni właśnie z tej stronki a pozostałe od ludzi

Andre
09-02-2011, 22:14
Jeśli już piszemy co mamy jako dzwonek to jam mam jakąś arabską piosenkę którą przesłał mi Syryjczyk jak mnie zaprosił do swojego domu na nocleg. Co to jest nie wiem bo nie znam arabskiego.

credka
09-02-2011, 22:19
A może się podzielicie skąd można te dzwonki pobrać.
Andre już mnie wyprzedził z Zedge, na prawdę jest co wybrać :)

bartekk
09-02-2011, 22:23
Metallica whiskey in the jar. A nie lepiej samemu z mp3 sobie dzwonek zrobić ? ja tak robię i przynajmniej jestem choć trochę oryginalny

marcogk
09-02-2011, 22:25
Dla posiadaczy iPhone polecam stronę
http://audiko.net/

costi
09-02-2011, 23:16
Metallica whiskey in the jar. A nie lepiej samemu z mp3 sobie dzwonek zrobić ? ja tak robię i przynajmniej jestem choć trochę oryginalny

Ja tak samo, tylko nawet nie robie, a biore utwor, ktory ma dosc charakterystyczne pierwsze 30 sekund (wlasnie typu Whiskey In The Jar) i wstawiam jako dzwonek - i tak sie nigdy nie dogra do konca :P

Ostatnio Billy Talent - Turn Your Back, wczesniej motyw przewodni z Morrowinda, na telefonie sluzbowym Eluveitie - Tegernako. Wlasnie jestem na etapie przycinania motywu przewodniego z Elder Scrolls V Skyrim do dzwonka, musze wyciac troche poczatku bo jest monotonny :)

di_
09-02-2011, 23:31
Ja tak samo, tylko nawet nie robie, a biore utwor, ktory ma dosc charakterystyczne pierwsze 30 sekund (wlasnie typu Whiskey In The Jar) i wstawiam jako dzwonek - i tak sie nigdy nie dogra do konca :P

Ano, ano :)
U mnie dzwoni: Acid Drinkers - Acidofilia oraz Bill Withers - Ain't No Sunshine ;)

niezarejestrowany
09-02-2011, 23:38
jako dzwonek połączenia Michael Jackson - I Want You Back, a sms dźwięk 8 klatek na sekunde

ekonet
09-02-2011, 23:51
ja na rozmowe przychodzącą mam takie "dryń dryń" a na smsa "pik pik".
Me too. ;)

A, nie do końca, wróć - u mnie przy smsie robi tylko "pik" (jedno). ;)

rlat
10-02-2011, 00:03
James Brown I feel good ;-) jako domyślny, a dla wybrańców różne spersonalizowane motywy> jak dzwonią z roboty to odzywa się mission imposible :-)

Spinner
10-02-2011, 00:05
A u mnie za SMS nawija "Yoda Message" a jako dzwonek do kompletu "StarWars2" (muza, która grała "kapela stworków" w knajpie)... ;-)

stock
10-02-2011, 08:21
ja mam standardowe z telefonu - jak dla mnie dzwonek ma spowodowac jedynie to że go usłysze i odbiore telefon. A wszelkie inne udziwnienia uwazam za zbędne, zenujące i czasami wstydliwe.

Rafał_Sz
10-02-2011, 09:09
Me too. ;)

Zgapiłeś ode mnie!

;):)

kemot
10-02-2011, 09:59
Miałem Old_phone, ale po tym jak w sklepie zadzwoniły takie same trzem odobom po kolei, zmieniłem na Barbra_Streisand ;)

prz3mo
10-02-2011, 10:16
zmieniłem na Barbra_Streisand ;)

Jak słyszę gdziekolwiek ten utwór to mam ochotę wyrzucić przez okno radio czy tv... masakra... No, ale w sumie.. kwestia gustu :)

Ja nawet jak gdzieś znajdę jakiś "fajny" dzwonek to i tak po niedługim czasie powracam do standardowego dzwonka typu "stary telefon" :)

Robert_P
10-02-2011, 10:48
Ja zrobiłem sobie dzwonek : "All my love - Led Zeppelin" , zaczyna się łagodnie z przejściem do mocniejszego walnięcia.
Na budzenie mam przewrotnie " Dream On - Nazareth" :~) z przemienne, akustycznym "Autsajder-Dżemu"

costi
10-02-2011, 11:55
ja mam standardowe z telefonu - jak dla mnie dzwonek ma spowodowac jedynie to że go usłysze i odbiore telefon. A wszelkie inne udziwnienia uwazam za zbędne, zenujące i czasami wstydliwe.

Przestalem, gdy na dzwiek dzwonka reaagowalem jak w Chlopaki Nie Placza ("k..a, to chyba moj") ;)

akustyk
10-02-2011, 12:02
jako dzwonek mam teraz Numa Numa (http://www.youtube.com/watch?v=kSSC0M54vkc)
a SMS to standardowe pim-pim z HTC

nowart
10-02-2011, 12:11

chętnie się pod tym podpiszę wszystkimi kończynami , ale o gustach się nie dyskutuje ponoć ;)

Jak słyszę gdziekolwiek ten utwór to mam ochotę wyrzucić przez okno radio czy tv... masakra... No, ale w sumie.. kwestia gustu :)

Ja nawet jak gdzieś znajdę jakiś "fajny" dzwonek to i tak po niedługim czasie powracam do standardowego dzwonka typu "stary telefon" :)

... no i może jeszcze pod tym. Ja naprawdę się głowię dla kogo robiona jest taka ... "muzyka"? :)

A u mnie tradycyjnie - zaczerpnięte ze wspomnianego Zedge - dzwonek jakiś "old phone" a sms takie jedno, dyskretne brzdęknięcie dzwoneczka :)

prz3mo
10-02-2011, 12:21
A u mnie tradycyjnie - zaczerpnięte ze wspomnianego Zedge - dzwonek jakiś "old phone" a sms takie jedno, dyskretne brzdęknięcie dzwoneczka :)

Heheh.. czyli bardzo podobnie jak u mnie, bo ja na sms też mam tylko krótkie "ding dong" :)

krzysztof jot
10-02-2011, 12:27
Były juz wątki o :

Dzis przekopywałem internet w poszukiwaniu dzonka do telefonu a dokładnie tematu z filmu Dobry, zły i brzydki
i udało się, jest wypas na maksa :)
W poprzednim telefonie który niestety zaginął w akcji tematem głównym był słynny dzwonek z Adrenaliny oraz gdy dzwoniła żonka to z głośniczka wydobywał sie dzwięk sonaru i słowa "Twoja kobieta Cie namierza"
Na poczcie nagrałem sobie tekst "..niestety kochany żadnej roboty nie wezmę,nie wiem ,nie znam sie ,nie orientuje się ,zarobiony jestem" zawsze najpierw był śmiech a potem właściwa wiadomość na skrzynce:)

A Wy jakie dzwonki macie?
Bo to co oferują telefony to masakra jakaś :(

A na budziku był Czesio ze swoim słynnym "Dzieńdobryyyyy" :)

zgaduje, że masz około 14 lat... :) sorry, ale tak to się bawią moje dzieci.

temat z filmu The Good, the Bad and the Ugly miałem w polifonii na na najmniejszym wtedy telefonie komórkowym marki Bosh w 2001 r... Teraz nieco zmieniły mi się upodobania - mam od pewnego czasu bardzo specyficzne wyselekcjonowane dzwonki, które maja taki cechy jak - 1.niespotykane 2.dobrze słyszalne, ale dyskretne 3.ciekawe i nietuzinkowe 4.krótkie 5. nie zwierają słów, ani linii melodycznej powszechnie znanej piosenki czy utworu.

costi
10-02-2011, 12:35
No tak, bo jak ktos nie jest profesjonalnie sztywny i ma troche dystansu do tego kawalka krzemu i plastiku, to juz jest dzieciakiem...

puchbeary
10-02-2011, 12:49
Jako, że mój wątek został wyżej przywołany jako przykład że cafe jest o wszystkim to się wypowiem. Wyciąłem sobie 3 lata temu gdy odkryłem Nohavicę fragment "Gdy odwalę kitę"

Kx663Ld6xF4

i od tamtej pory nigdy nie zmieniałem mimo że telefonów miałem już ze trzy. Nie wyrywa mnie z butów w domu jak dzwoni, nie mam odruchu sięgania do kieszeni jak słyszę nokia tune czy inne old phone na ulicy i sam sobie go zmajstrowałem. Myślę, że jeśli za 10 lat dalej telefon będzie informował o połączeniu dzwonkiem to ja dalej będę słuchał "Gdy czarne papierowe buty rano już założę ... "
A sms ? Pik pik pik - wystarczy - jak nie zauważę to przeczytam w domu - nic ważnego dla zdrowia i życia nie przekazuje się smsem więc zlewka .

mariush777
10-02-2011, 17:53
zgaduje, że masz około 14 lat... :) sorry, ale tak to się bawią moje dzieci.
Tu niestety muszę Cie rozczarować dużo starszy kolego ;)

Nie wiem w co bawią się Twoje dzieci (wolę nie wiedzieć :) )
Mój syn się tak nie bawi jak tatuś ,
chociaż nie nazwał bym tego zabawą.
Przerabiałem już dzwonki typu Dryń Dryń albo Piku Piku albo Nynu Nynu i jakoś
wolałem zmienić na coś innego ,od siebie.
Ale to tylko kwestia własnego wyboru ja wole tak
a ktoś inny Piku Piku i ja to szanuję :)

Wybaczcie musiałem coś powiedzieć bo bez słowa sie nie da ;)

Mili, padło tu kilka tytułów utworów których jeszcze nie słyszałem
czyli trzeba będzie pokopać i posłuchać :)

lechu92
10-02-2011, 18:16
mam od pewnego czasu bardzo specyficzne wyselekcjonowane dzwonki, które maja taki cechy jak - 1.niespotykane 2.dobrze słyszalne, ale dyskretne 3.ciekawe i nietuzinkowe 4.krótkie 5. nie zwierają słów, ani linii melodycznej powszechnie znanej piosenki czy utworu.

Ja podobnie, aczkolwiek można to nazwać linią melodyczną, w sumie od dawna jest Waglewski Fisz Emade- coś odjęło się, jest ok, bo mam wersję w której słowa dopiero przy 50 sek. się zaczynają a to wystarcza do tego żebym odebrał, albo ktoś przestał dzwonić :)

Na sms mam takie 4 krótkie uderzenia pałeczkami od perkusji :)

kiedyś szukałem rzeczywistego sygnału pull up z samolotu ale nie mogłem znaleźć, więc od bardzo dawna jest ten zestaw.

jm
10-02-2011, 18:25
Me too. ;)

a u mnie sms to jedno cicho-głuche "klik":)

ale może się pobawię...?;)

Pawliko
10-02-2011, 19:24
WWO - Sen
na dzwonek :)

Pezet - Nie jestem dawno
na budzik, bo spokojne i nie drażni rano :d

i jakiś tam ori motyw z Playa na smsa, wbrew pozorom - nie denerwuje :)

hepihipi
11-02-2011, 00:29
@login

Nohavica jest super :)

A tak IMHO, ludzie którzy mówią że wiochą sa jakieś ulubione kawałki, a sami maja old-phone według mnie niczym się nie różnią od pozostałych. Według mnie to właśnie wszystkie old-phone'y sa wiochą ale to naprawdę IMHO :)
Piki dla smsów rozumiem i są ok ale old-phone kojarzy mi się ze straszna tandetą w stylu "halo, to ja twój telefon ....".

No to teraz moje :)
Na sms-a mam Nokia Tune (bo mnie się od razu kojarzy z Kilerów dwóch - nie mój, ani mój, ... ani tym bardziej mój)

Jak małżonka dzwoni to mam Changes 2Paca. Jak się tylko poznaliśmy to od razu go wstawiłem i jest do tej pory dla mnie git kawałek (a to już 8 lat :)), pierwszy dzwonek 2Paca to była jeszcze polifonia, jeśli ktoś pamięta tamte czasy :)

Jak do mnie dzwoni pewna super fajna klientka o imieniu Maria to mam na to Santanę Maria, Maria. Nawet jak dzwoni żeby mnie zbesztać, że coś nie działa, to i tak mi się micha cieszy po tym jak to słyszę :)

A dla całej reszty mam teraz własnej roboty "Te quiero puta" Rammsteina (wcześniej był Haifish).

Tak se przypominam, że miałem jeszcze ustawione następujące dzownki :
- Manamanam z Muppet Show jak dzwonili ludzie z firmy
- Team A jak dzwonili wspólnicy
- Wejściówka z Muppet show jak dzwoniła rodzina

W sumie trochę tego było ... i wcale nie uważam tego za dziecinne zabawy :) Po prostu rozpoznaję kto dzwoni po dzwonku właśnie. Jak Changes to wiem że zona i trzeba odebrać, jak muppety to tez luz, a jak Rammstein to moge się zastanowić (i nie żebym nie lubił Rammsteina, bo to moja ulubiona kapela, ale właśnie to najczęściej słyszę w telefonie :)).

rb_zg
11-02-2011, 14:27
Jak do mnie dzwoni pewna super fajna klientka o imieniu Maria to mam na to Santanę Maria, Maria. Nawet jak dzwoni żeby mnie zbesztać, że coś nie działa, to i tak mi się micha cieszy po tym jak to słyszę :)

Ty lepiej powiedz, że Ci się micha cieszy jak słyszysz fajną Marię, a nie dzwonek Santany ;-) ;-) ;-)

Polsar74
11-02-2011, 16:17
stoje sobie ostatnio w kolejce z rana w przychodni specj. dla dzieci. Naród zaspany bo jakaś 6:45 na zegarku wybiła. Ludzi cały korytarz. Stare budownictwo z wszelkimi instalacjami idacymi po zewnętrznej stronie sciany, aż tu nagle... leje sie woda. Jak nic rura pękła. Wszyscy zaczynają się nerwowo rozglądać... Okazalo się że ta "pęknięta rura" wyciągnęła telefon z kieszeni i mowi HALO.

Ale sie ludziska zdziwiły (ze mną włącznie). :D

Takie ludziom głupoty przychodzi do telefonów wgrywać

frostic
11-02-2011, 16:23
O w mordę! Tytuł wątku przeczytałem jako "Dziwki na telefon" ;););)
O czym ja myślałem??

Na swoim foniku mam ustawioną "gwizdankę" w Kill Bila
Genialny temat i mało kto używa... Poza moją żoną, niestety ;)
Ale na mojej E71 ładniej brzmi!

hepihipi
11-02-2011, 16:47
Ty lepiej powiedz, że Ci się micha cieszy jak słyszysz fajną Marię, a nie dzwonek Santany ;-) ;-) ;-)
No wiesz, to zależy kto co lubi. Ta Maria ma chyba ponad 50 wiosen, ale jest naprawdę równa Dziołcha :)

bahuone
11-02-2011, 18:55
Ja mam ustawiony dzownek z Crank (Adrenalina - film). Trzaska beret dobrze, i jak ktos zadzowni w nocy jest ogien http://w923.wrzuta.pl/audio/5GLbbHdvJj1/crank

mariush777
11-02-2011, 20:58
Ja mam ustawiony dzownek z Crank (Adrenalina - film). Trzaska beret dobrze, i jak ktos zadzowni w nocy jest ogien http://w923.wrzuta.pl/audio/5GLbbHdvJj1/crank

Przez długi czas był głównym motywem w telu :)
chyba wróci znów jak znudzi sie obecny ;)

krzysztof jot
13-02-2011, 00:26
O w mordę! Tytuł wątku przeczytałem jako "Dziwki na telefon" ;););)
O czym ja myślałem??

Na swoim foniku mam ustawioną "gwizdankę" w Kill Bila
Genialny temat i mało kto używa... Poza moją żoną, niestety ;)
Ale na mojej E71 ładniej brzmi!

bardzo dobrze myślałeś.. taki powinien być watek :) a nie o pii pii tuu tuu

Kill Bill słychać przynajmniej w osiemnastu różnych punktach, podczas jednego seansu w kinie - gdzie ty mieszkasz, że jest mało popularny ?

georghe
13-02-2011, 00:50
U mnie w smsie jest pi..pi.., a na dzwonku cichutkie, zdradliwe: pii..................... pii................pii.........pii......
(Niektórzy stratedzy i specjaliści od zdrad i i kombinacji małżeńskich twierdzą, że to pierwszy objaw tzw. "lewizny", ale mnie to nie dotyczy... :) )
Ot, niereformowalny, stary- pierdziel jestem....

szymony
13-02-2011, 01:09
Swego czasu miałem jako dzwonki kilka kultowych tekstów z sexmisji. Ale to dawno było. Od kilku lat jest "smoke on the water"

statler
13-02-2011, 03:55
kilka lat temu miałem 'koziołka matołka' przypisanego do nr pracy:) potem dorosłem, zgnuśniałem i przestałem nienawidzić swoją pracę, teraz zadowalam się tym co już jest w telefonie:)

frostic
13-02-2011, 10:31
bardzo dobrze myślałeś.. taki powinien być watek :) a nie o pii pii tuu tuu

Kill Bill słychać przynajmniej w osiemnastu różnych punktach, podczas jednego seansu w kinie - gdzie ty mieszkasz, że jest mało popularny ?

Do kina nie chodzę to nie wiem...
Do teatru też bo można wyłysieć (widziałem w jednym polskim filmie) ;)

conra
13-02-2011, 11:45
Me too. ;)

Kurcze, szukam tego dźwięku i nie mogę znaleźć, można poprosić o upload? ;)

hubik
13-02-2011, 13:45
Tak sobie przeczytałem wątek i doszedłem do wniosku, że z Vaderem w jednym i Lao Che w drugim telefonie, spokojnie mogę pójść do piaskownicy. :oops:

coroner
14-02-2011, 18:02
U mnie od paru miesięcy Iron Maiden - The Wicker Man, wcześniej Van Halen - Ain't Talkin' bout Love, Prodigy - Voo Doo People, temat z Gliniarza z Beverly Hills. Innych w tej chwili nie pamietam..
Na sms obecnie jakiś Nokiowski dzwonek budzika (seryjny z E52), wcześniej dźwięk, jakim Zordon wzywał przez zegarki Power Rangersów :D
Na budziku Red Hot Chilli Peppers - Snow.

mariush777
14-02-2011, 18:33
Przypomniałem sobie jeszcze bywał dzwiek syren z filmu Silent Hill
Muszę znów odkopać ;)

Tomeqp
15-02-2011, 22:03
U mnie na dzwonku jest charakterystyczny i łatwo rozpoznawalny dźwięk kolejowego radio-stopu. Uprzedzając pytania: Nie, nie mogę tym zatrzymać pociągu i nie zamierzam. :razz:
Na SMS mam bardzo głośne "piii", nie pamiętam dokładnie, ale to chyba wycięty sygnał końca nadawania.
Na budziku jeszcze głośniejszy i denerwujący brzęczyk "bzzzzzz". Najbardziej znienawidzony przeze mnie dźwięk. Podczas snu wydaje się, że dostałem młotem łeb. :mrgreen: