Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rainbow
Pierwszy raz obrabiałem zdjęcie z tęczą, nie wiem jak to wyszło, mam nadzieje, że nic nie spaprałem ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img708.imageshack.us/i/mg3379.jpg/)
Pozdrawiam.
krolewicz
08-02-2011, 13:08
brakuje czegoś na pierwszym planie, taką tęczę to co tydzień widzę
:mrgreen:
Ładna tęcza.
Nikonozaur
08-02-2011, 13:29
Kolory gitarka.
Dobra a teraz porownajcie sobie wykonanie tych dwoch zdjec o ktorych mowa.....mnie sie to podoba....
Locter......ale syfa zmatrycy usun!
jacekz40
08-02-2011, 14:17
Jest ładnie ale głównie za sprawą dalekiego planu :)
midnight
08-02-2011, 14:28
MZ gdyby odciąć ze 4cm z góry byłoby znacznie ciekawiej... ale i tak mi się podoba! Fajne miejsce :)
krzysztofz24
08-02-2011, 16:11
Pozwole sie nie zgodzic;-). Zarowno i na tamtym i na tym zdjeciu mamy horyzont mniej wiecej w 1/3 wysokosci-czyli rzeklbym klasycznie i podrecznikowo;-). Tylko ze tutaj nie ma monotonnej tylko i wylacznie tafli wody.
Omawiajac dalej pierwszy plan to jest brzeg(fajne to swiatelko po srodku, urozmaica to dobrze ten plan i po prostu ladnie sie prezentuje), linia oddzielajaca plaze od wody jest pod lekkim skosem, co dodaje troche dynamiki.
Jakas tam fala niesmialo sie rozbija o brzeg...dla mnie to wszystko starczy na pierwszy plan.
A co do dalszyej oceny zdjecia, to super to zestawienie przejrzystego blue sky z burzowa chmura. Bardze ladnie to wyglada, a tecza zdaje sie byc takim "pogodowym pomostem" laczacym czesc pochmurna nieba z przejasnieniem.
I jeszcze te gorki w tle, nie dosc ze tecza jak sie patrzy to jeszcze gorki :-) na dalszych planach.
Kolorki takze bardzo przyjemne dla oka.
Ogolnie to zdjecie bardzo mi sie podoba i wszystko mi tu gra.
Piekna tecze zlapales... w calosci :D
Przyjemne dla oka zdjęcie, przyjemne :).
jarekf34
08-02-2011, 21:23
Bardzo fajne z piękną tęczą.
Podoba mi sie.
borregaard
08-02-2011, 23:44
Fajnie wyszło...:)
Ładnie, tęcza fajna, wyrazista. :)
Ładny tęczowy kadr.Pozdrawiam