Zobacz pełną wersję : Ludzieeee!! Potrzebna Sigma 85 mm 1.4
shaddixx
08-02-2011, 02:58
Temat nagły mi wypalił. Dostałem do testów obiektyw i chyba w transporcie coś się stało bo AF tak świruje ze nie trafia w nic. Piszę artykuł a nie chciałbym opisać go nieobiektywnie tylko dlatego że coś się stało przy dostawie. Czy ktoś z warszawy i okolic może pożyczyć taką sigmę do nikona na 3-4 dni na oględziny?
Ja odwdzięczę się jakimś sprzętem na czas testów.
Jeżeli przeczytają to osoby prowadzące sklepy foto to na pewno pojawiłyby się podziękowania na łamach pisma za udostępnienie takiego szkiełka.
Jakby ktoś miał chęć pomóc to na priv zapraszam.
shadd.
Test dla czasopisma "Zoom" ? :)
marszull
08-02-2011, 11:57
A sigma nie pomoze? maja przeciez wypozyczalnie i chyba w ich interesie zeby taki test wypadl dobrze ;)
shaddixx
08-02-2011, 12:06
Prz3mo, tak;)
Generalnie z obiektywami do testów jest ciężko. Sigma ma jeden egzemplarz testowy i jechał do nas z siedziby K-Consult. W warszawie na żeromskiego nie mieli nic do oddania. Do składu tekstu zostało mało czasu i raczej Sigma się nie wyrobi z dosłaniem nam drugiego egzemplarza..
Paweł Kania
08-02-2011, 12:18
Daj znać Sigmie, że napiszesz art że Sigma zawaliła po lini, obiektyw kulawy i póki co nie polecasz ani obiektywu ani firmy.
Myślę że osobiście Ci podwiozą nowy :)
marszull
08-02-2011, 12:20
moze w watku o tej sigmie w obiektywach napisz? jak ktos ma to pewnie tam udziela albo przynajmniej czyta
shaddixx
08-02-2011, 13:39
coś się ruszyło w tej sprawie bo mam odebrać dzisiaj nowy egzemplarz z Żeromskiego;)
Jak się okaże że będzie git, to dam znak żeby wywalić temat w kosmos.
Rafał_Sz
08-02-2011, 13:46
Napisz prawdę, że Sigmy które są wysyłane są do niczego.
shaddixx
08-02-2011, 13:51
jak drugi egzemplarz będzie się zachowywał tak samo to nie będę mieć wyjścia;)
ale że na zachodnich forach raczej pochlebne są opinie o tym szkle, to nie chce zrobić siary jednym egzemplarzem.
Jeśli egzemplarz, który dostałeś _do testów_ (czyli wiadomy był powód dlaczego dostajesz ten egzemplarz) wykazywał loteryjnie działający AF... to strach się bać jak zachowują się egzemplarze na półkach w marketach.
Ja bym o tym wspomniał w artukule. Nawet, jeśli kolejny egzemplarz będzie działał ok. To kpina.
I to kpina z klienta.
Podpisano,
Klient.
Marta Baranowska
08-02-2011, 22:02
mówiłam że jest szalona :D i na prrrr nie reagowała ;D
shaddixx
09-02-2011, 12:37
OK, temat można wywalić w kosmos ;) Właśnie odebrałem obiektyw, tym razem osobiście z Warszawskiego Sigma ProCentrum ;] chłopaki w przeciwieństwie do kuriera który nawalił na całej linii zadziałali błyskawicznie. Z tego, co mówili, szykują reklamację bo przed wysyłką sprawdzali szkło i było OK., niestety kurierzy czasami potrafią "odpowiednio" potraktować paczkę.
Teraz obiektyw działa jak należy ! na pierwszy rzut oka żadnych zastrzeżeń, kawał szkła konkretna konstrukcja, Zapraszam do kolejnego Zooma, będziecie mogli poczytać więcej !