PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop CS2 eksportowanie zadań

mercmdm
07-02-2011, 14:10
Już czas robić wiosenne porządki i muszę zrobić czystkę komputera i systemu od dawna planowanego. Moje pytanie dotyczy Photoshopa CS2 w którym chciałbym zachować (wyeksportować) zadania własne które mam już utworzone (np. obracanie, cienie itp.) abym po ponownym zainstalowaniu systemu i Photoshopa mógł importować lub wgrać do odpowiedniego katalogu. Nie wiem czy taka opcja istnieje dlatego proszę o podpowiedź osoby które miały podobny dylemat.

mercmdm
10-02-2011, 14:34
czy na prawdę nikt nie może nic doradzić ?

dzygit
10-02-2011, 14:46
na infolini dluzej sie czeka na odpowiedz a tu 24 min i juz bys chcial
?? :)
chodzi o akcje ?? chyba sie domyslam - nie mam shopa tu ale moge powiedziec ze przelaczasz widok z guzikow na normalny i dajesz zapisz jako , ot caly sekret.
na przykladzie cs4 i cs5 i cs3 w 2 powinno byc tak samo .

Darek

de Fresz
10-02-2011, 15:00
czy na prawdę nikt nie może nic doradzić ?

Czy naprawdę przez 3 dni tak ciężko Ci było zajrzeć do helpa lub zwyczajnie poklikać myszką w poszukiwaniu tej opcji? Tak, jest taka możliwość – szukaj w opcjach palety Actions.

mercmdm
10-02-2011, 21:23
na infolini dluzej sie czeka na odpowiedz a tu 24 min i juz bys chcial
?? :)
chodzi o akcje ?? chyba sie domyslam - nie mam shopa tu ale moge powiedziec ze przelaczasz widok z guzikow na normalny i dajesz zapisz jako , ot caly sekret.
na przykladzie cs4 i cs5 i cs3 w 2 powinno byc tak samo .

Darek

dzięki za odp ale nie o to chodziło.

PS czekam już dłuższy czas a na forum 3 dni ;)

mercmdm
10-02-2011, 21:24
Czy naprawdę przez 3 dni tak ciężko Ci było zajrzeć do helpa lub zwyczajnie poklikać myszką w poszukiwaniu tej opcji? Tak, jest taka możliwość – szukaj w opcjach palety Actions.

Jak bym znalazł to bym nie pytał ! - a grzecznie prosiłem, tak podpowiedź to nie podpowiedź, pedagog z Ciebie żaden z całym szacunkiem ...

stig
10-02-2011, 22:24
dzięki za odp ale nie o to chodziło.Jesli "nie o to chodzilo" to moze oswiecisz ludzi, od ktorych oczekujesz pomocy, o co wlasciwie Ci chodzi?

mercmdm
11-02-2011, 16:59
zakładając ten post opisałem o co mi chodzi: po prawej stronie ekranu mamy zakładki np: warstwy, historia i zadania i właśnie o eksportowanie lub zapisanie tych zadań mi chodzi abym po przeinstalowaniu systemu nie musiał ich od nowa tworzyć.

stig
11-02-2011, 17:16
zakładając ten post opisałem o co mi chodzi: po prawej stronie ekranu mamy zakładki np: warstwy, historia i zadania i właśnie o eksportowanie lub zapisanie tych zadań mi chodzi abym po przeinstalowaniu systemu nie musiał ich od nowa tworzyć.No i dostales odpowiedz. Mozliwosc zapisania tychze, znajdziesz w menu tego panelu. Po tej odpowiedzi odpisales, ze nie o to Ci chodzi. Wiec o co?

mercmdm
11-02-2011, 22:04
No i dostales odpowiedz. Mozliwosc zapisania tychze, znajdziesz w menu tego panelu. Po tej odpowiedzi odpisales, ze nie o to Ci chodzi. Wiec o co?

Twoja odpowiedź była dużo bardziej precyzyjna, znalazłem menu palety i znalazłem opcję zapisz - dzięki za podpowiedź o to mi właśnie chodziło