Zobacz pełną wersję : indie....goa lub laos i okolice kto ostatnio byl?
Przyznac sie;)
Szukam swiezych informacji ceny, przejazdy etc
Planuje kwiecien maj na miesiac...wiem ze troche mokro moze byc ale tylko ten termin mam wolny
Byłem w Indiach ostatnio, ale glownym celem byl Kaszmir - swietne miejsce, nie sluchaj ludzi, ktorzy mowia, ze tam jest wieczna wojna i konflikty.
Nawet jesli jest protest to o Ciebie zadbaja, zebys byl caly;-) Moge Ci podac ceny z Kaszmiru i Delhi, bo reszta Indii mnie nie interesuje.
Bylem tez ostatnio w Kambodzy, moze to zamiast Laosu?
Bylem rok temu w Indiach, Delhi, Agra, Jaipur, Fatehpur Sikri i Goa, cenami Cie nie poratuje bo wszystko zorganizowal znajomy wlasciciel biura podrozy, w sumie wyszly grosze jak na taka wycieczke, cos kolo 10 000 za dwie osoby, wliczajac przeloty, hotele, fure z kierowca na trojkacie Delhi-Agra-Japur i przelot na Goa. O ile Indie nie zrobily na mnie jakiegos wiekszego wrazenia ( moja kobita byla w szoku jak widziala spacerujace swinie i zdechle szczury na ulicy, mnie nie interesuje Bollywood czy jakies enklawy bogaczy za zasiekami) o tyle Goa a zwlaszcza pogaduchy i kolacje z potomkami portugalskich kolonizatorow to chyba to czego bylo mi trzeba, zwlaszcza moj imiennik Gregório i jego granie na trabce . W sumie chyba tez wolalbym Laos
Bylem w Indiach 3 lata temu, na podobnej trasie goa-dheli-agra-goa-kerala, i moglbym tam pojechac nawet jutro raz jeszcze, Indie sa bardzo rozne, od biednych dzielnic i oplywajacych zlotem palacow dheli/agra, poprzez pelne zycia goa, az po przepiekne plaze i zatrzymujacy sie w miejscu czas w rejonach keralii, kazdy znajdzie cos dla siebie.
Cenowo pamietam ze bylo bardzo tanio, wszelkie taxi, wynajem auta/skuter to kwestie naprawde groszowe w porownaniu do europy, jedzenie bardzo dobre i tanie, w kwestii noclegow w goa ciezko mi powiedziec bo to byl pakiet, ale w dheli bylo to ok 2000 rupii za noc, w 3 gwiazdkowcu ;)
.:Look:.
08-02-2011, 00:56
Indie miazga, Laos miazga...byłem odpowiednio w 2004 i 2006 roku. Cenami aktualnymi Cię nie poratuję, ale jak już zadecydujesz gdzie pojechać to służę poradami praktycznymi:-)
Byłem w listopadzie laos i kambodża, służę informacjami względnie świeżymi
Dwa lata temu Wietnam i Laos:
http://okamgnienie.pl/blog/page/11/
Bardziej polecam Kambodżę. Laos potrafi dac w kosc.