PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szufladka

alfapasje
05-02-2011, 21:50
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/02/szuflandia_2_by_ty_rolkad33df10-3.jpg
źródło (http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2010/326/e/e/szuflandia_2_by_ty_rolka-d33df10.jpg)

Mich77
05-02-2011, 22:00
Bardzo ladny kadr, jedynie niebo bym przygasil - za bardzo skupia wzrok teraz.

tomgol
05-02-2011, 22:10
Kadr jest ok tylko szkoda że środek wypalony a
plamy czy paprchy uroku nie dodają.
pozdr.

Greg77
06-02-2011, 09:20
alfapasje.....swietne masz portfolio:D Albo to moze u mnie wyskakuje stronka z podrobka viagry

Hoobie
06-02-2011, 10:58
alfapasje.....swietne masz portfolio:D Albo to moze u mnie wyskakuje stronka z podrobka viagry

...nie ... u mnie wyskakuje to samo :lol: ;)

jatoja2
06-02-2011, 11:07
...nie ... u mnie wyskakuje to samo :lol: ;)

mi też:D

tbogdanowicz
06-02-2011, 12:12
Kadr bardzo mi się podoba, ale tak jak pisali koledzy warto lekko przygasić niebo i co najważniejsze usunąć ślady po zanieczyszczonej matrycy, są bardzo wyraźne i naprawdę przeszkadzają.
Przy okazji może warto wyczyścić również samą matrycę skoro już przy f11 takie kwiatki się pokazują?

alfapasje
06-02-2011, 15:54

poprawione. dzieki

Martix
06-02-2011, 16:54
Kadr jest bardzo fajny, pomysł z winietą również. Jedynie środek zbyt jasny.

harb
06-02-2011, 21:07

podpiszę się :)

Radek Radziszewski
06-02-2011, 21:17
a mi się podoba

Duder
07-02-2011, 03:15
Doprawdy czasem przecieram oczy ze zdumienia, co też szanowni koledzy wypisują. Co jest ładnego w tym kadrze? Ta wielka biała plama pośrodku, a może łajby bez ładu i składu? No ale są w mocnym punkcie.No i jest BW i winieta.

alfapasje
07-02-2011, 15:37
Doprawdy czasem przecieram oczy ze zdumienia, co też szanowni koledzy wypisują. Co jest ładnego w tym kadrze? Ta wielka biała plama pośrodku, a może łajby bez ładu i składu? No ale są w mocnym punkcie.No i jest BW i winieta.

kolego, to że Tobie się nie podoba wcale nie oznacza że nie może się podobać innym. Po pierwsze o gustach nie prowadzi się dyskusji, a po drugie nie mierz wszystkich swoim gustem. Jeśli nie odpowiada Ci idea forum jako wyrażania swoich opini to załóż sobie oddzielny wątek "duder komentuje".
Dzięki

Edit. Inną sprawą jest to, że totalnie nie rozumiem niechęci do czarno-białych kadrów z winietą- co zauważyłem również w poprzednich komentowanych przez Pana wątkach.

Duder
07-02-2011, 16:10
Ja nie dyskutuję o gustach, tylko wyrażam zdziwienie. Dotyczy ono niezrozumiałej niekonsekwencji w ocenianiu prac różnych autorów. Nikogo swoim gustem nie mierzę, mierzę prace, a te mierzę swoim gustem, bo niby czyim mam mierzyć? Chyba Tobie nie odpowiada idea forum jako wyrażanie SWOICH opinii, skoro proponujesz mi komentowanie w oddzielnym wątku.
Nie rozumiesz mojej niechęci? To proste, moim zdaniem - BW z winietą to pójście na łatwiznę. Obojętne jaka będzie zawartość kadru, pewna grupa osób uzna za dobre, ciekawe, a nawet artystyczne. Ostatnio skomentowałem podobnie kilka tego typu prac, moim zdaniem słabych i nieciekawych, tylko dlatego, że nie rozumiem akceptacji dla nich. Z zasady powstrzymuję się od komentowania prac z gatunków, których nie lubię, nie cenię czy nie czuję.

bronzeeyes
07-02-2011, 17:58
Kadr ok, ale srodek wypalony...

...iiiii usun paprochy! Sie postaraj bardziej next razem by bylo czysto zanim wrzucisz ;)

alfapasje
07-02-2011, 19:09
Ja nie dyskutuję o gustach, tylko wyrażam zdziwienie. Dotyczy ono niezrozumiałej niekonsekwencji w ocenianiu prac różnych autorów. Nikogo swoim gustem nie mierzę, mierzę prace, a te mierzę swoim gustem, bo niby czyim mam mierzyć? Chyba Tobie nie odpowiada idea forum jako wyrażanie SWOICH opinii, skoro proponujesz mi komentowanie w oddzielnym wątku.

Napisałeś o tym że nie rozumiesz ładu, a raczej bezładu na zdjęciu oraz jasnego środka przez co nie rozumiesz innych komentarzy. Myśle że komentarz miał charakter ofensywny w stosunku do innych.. jeśli nie wyprowadź mnie z błędu.

Nie rozumiesz mojej niechęci? To proste, moim zdaniem - BW z winietą to pójście na łatwiznę. Obojętne jaka będzie zawartość kadru, pewna grupa osób uzna za dobre, ciekawe, a nawet artystyczne.
No cóż... jeśli nawet to jedna z odmian fotografii to w czym problem? Kto powiedział, że muszą być same cukrasy? Jeśli jest grupa osób lubiących to, to co w tym złego?

Ostatnio skomentowałem podobnie kilka tego typu prac, moim zdaniem słabych i nieciekawych, tylko dlatego, że nie rozumiem akceptacji dla nich. Z zasady powstrzymuję się od komentowania prac z gatunków, których nie lubię, nie cenię czy nie czuję.
To że nie rozumiesz akceptacji dla nich, nie musi od razu oznaczać że są złe..

Wypowiadam się ogólnie.. nie tylko za siebie

sea21
07-02-2011, 19:14
O kurczak Ty żyjesz!!! :mrgreen:
Musimy się na jakiegoś spota ustawić:)
Pozdr!

alfapasje
07-02-2011, 19:28
O kurczak Ty żyjesz!!! :mrgreen:
Musimy się na jakiegoś spota ustawić:)
Pozdr!

No jasne... ja ostatnio rzadko korzystam z GG, gdzieś niedługo troche ochłone, bo jak narazie średnio stoje z czasme i trzeba by się gdzieś wybrać :)

rafalg78
08-02-2011, 23:18

Zgadza się, poza tym super kadr.