Zobacz pełną wersję : NX na Mac Intelu
Fotopolis poinformowalo ze istnieje juz beta capture NX na MAC intele. Koncowa wersja nie ma jeszcze daty, ale to i tak dobra wiadomosc.
Robert S.
16-01-2007, 15:23
Kurde, niech w końcu powychodzi oprogramowani ena Universal Binary, bo z prędkością działania dotychczasowych aplikacji to można sie pociąć :/
nie przesadzaj
mam macbooka 2ghz z 2gb ramu i smiga na wszystkim
Robert S.
17-01-2007, 22:59
eeeee, no ja mam MBP Pro 17'' 2,16GHz i 2Gb ramu i cóż.......PS zabija mnie swoją prędkością, przy większej ilości zdjęć NX też jest masakrycznie wolny :| Ale skoro uważasz, że jest ok, to odpal sobie to samo w windowsie pod bootcampem......rożnica ogromna, niestety :(
Ale i tak Apple rulez ;)
eeeee, no ja mam MBP Pro 17'' 2,16GHz i 2Gb ramu i cóż.......PS zabija mnie swoją prędkością, przy większej ilości zdjęć NX też jest masakrycznie wolny :| Ale skoro uważasz, że jest ok, to odpal sobie to samo w windowsie pod bootcampem......rożnica ogromna, niestety :(
Ale i tak Apple rulez ;)
Apple to rulezowało za Windozy 3.11 - wtedy na tle tego PC-towego g... to była "łorkstejszon" z prawdziwego zdarzenia!!! A teraz to już tylko taka peceta dla estetów, nawet LCD mają takie sobie - oglądałem ostatnio w iSpocie Cinemę 30", myślałem, że mnie zabije jakością - a tu... taki zwykły se elcedziaczek, tylko trochę spory, mój zasr....ny szajsung ma chyba lepszą matrycę... Wszyscy produkują coraz gorszą tandetę :(
Robert S.
18-01-2007, 00:27
No, ostatnio Apple w ch*** leci, ale generalnie to dobry sprzęt, jest mnóstwo darmowego, dobrego softu, sam pakiet startowy z Tigerem jest bogaty, więc luzik ;) Poza tym design, obudowa, wielkość (a raczej małość) lapków z serii MBP jest nie do łyknięcia prez inne firmy. O moim poprzednim HP, wolę się nie wypowiadać, a rozstanie z magnezowym Asus'em V6V też nie było bolesne, bo dostaje ostro po dupie od Apple ;)
A co do LCD, Cinema 30'' jest super, ale nie za taką cenę, za jaką chcą go popchnąć ;) Już wolałbym Della, choć ten nie jest już tak ładny jak Apple. Matrycę ma porównywalną z innymi markami.
Ja się tylko tak pocieszam, bo prawda jest taka, że te komputerki są po prostu przepiękne. To jest kawał designerskiego majstersztyku i chętnie bym wydał te chore pieniądze tylko dlatego, że ślicznie by wyglądały na moim biureczku. A do tego mam jeszcze w pamięci tą magię... Ale z zemsty i wyrachowania tego nie kupię, bo jak naprawdę były mi potrzebne (w czasach, gdy stanowiły o niebo lepsze i wygodniesze narzędzie pracy, nie wspominając o aplikacjach do DTP), to były idiotycznie drogie i dla mnie całkowicie nieosiągalne...
ale ani pshop, ani nx nie sa jeszcze natywne wiec nie ma co o nich gadac. pogadamy jak wyjda wersje na intela. aperture smiga swietnie wiec jest ok.
Robert S.
18-01-2007, 11:06
Ale ja coś Aperture strawić nie mogę, a najbardziej mnie wkurza zarządzanie bublioteką, blee
No to ja troche inaczej. Cholerycznie mi sie podoba Aperture ale uznalem za bezsens kolejna inwestycje skoro juz jest Photoshop i Bridge znakomicie spisujace sie w obrobce i zarzadzaniu zdjeciami :)
no ale obie powyzsze wypowiedzi mowia o gustach a nie o obiektywnych faktach:-)
Obiektywne fakty sa takie, ze IMHO jest to dobry program dla fotografa. Bardzo dobry. Wypunktowana wada bez watpienia moze byc jego jednoplatformowosc. A ty sie Olo nie czepiaj :)
Obiektywne fakty sa takie, ze IMHO jest to dobry program dla fotografa.
Twoje IMHO nie ma nic wspolnego z obiektywizmem. :) I w zasadzie kazde "IMHO".
A to ciekawe jest Stig co piszesz :) Czy to mam odczytac jako niemozliwosc wyrazenia: moim skromnym zdaniem obiektywnej opinii?
Samek przeczytaj swoją wypowiedź - w jednym zdaniu "obiektywne fakty" i "IMHO" - to chyba się ze sobą kłóci nieprawdaż?
a sie jasiu nie czepiam
swoja droga to ciekawe ze ostatnio rozmawiamy wylacznie przez forum.....
A to ciekawe jest Stig co piszesz :) Czy to mam odczytac jako niemozliwosc wyrazenia: moim skromnym zdaniem obiektywnej opinii?
Kazdy czlowiek, podczas wyrazania swojej opinii, zawsze kieruje się wlasnymi wymogami czy potrzebami względem tego, na temat czego wyraza swoja opinie (oczywiście w ogolnym pojeciu tego „problemu”). Wg Ciebie Aperture jest dobrym programem dla fotografa, bo znajdujesz w nim to, czego potrzebujesz. Inni wcale nie musza sadzic tak samo – dla innych praca z nim może być meczaca, wiec Twoja opinia nie będzie obiektywna, bo nie uwzglednia odczuc czy spostrzeżeń innych, a jedynie Twoje… ;)
Na tym polega wlasnie sprzeczność uzycia jednoczesnie zwrotow „obiektywna opinia” i „IMHO”. :)
obiektywnie mówiąc to subiektywnie uważam, że się mylicie w swych obiektywnych ocenach subiektywnych odczuć ;)
Kazdy czlowiek, podczas wyrazania swojej opinii, zawsze kieruje się wlasnymi wymogami czy potrzebami względem tego, na temat czego wyraza swoja opinie...
Albo jest idiotą...
Pozdrawiam