PDA

Zobacz pełną wersję : TV a sposoby odtwarzania filmów, zdjęć itp...

Strus
04-02-2011, 16:44
Takie małe podsumowanie tej kwestii bym chciał zorganizować. Wiele było pytań i wiele wątpliwości. Te ostatnie nadal mam bo ni cholery nie wiem jaka jest optymalna idea. Tak więc można

1 - podłączyć do TV jakiegoś playera typu box office :)
a) i odtwarzać po kablu HDMI pliki kopiowane na box'a przez wi-fi (bezpośrednio z PC przez kartę wi-fi lub przez router)
b) odtwarzać pliki skopiowane na box'a po kablu

2 - podłączyć do TV pen drive'a lub dysk twardy na USB i oglądać filmy/zdjęcia itp kopiowane na dysk po kablu z PC

3 - skorzystać z DLNA i przesyłać wszystko z PC na TV

Pominąłem coś ? Jak tak do dodajcie. Z jakiej formy korzystacie i dlaczego?

ropusz
04-02-2011, 17:19
Mam telewizor Sony i NAS Synology. Najsprawniej działa z Pena lub HDD przez USB. DLNA u mnie z NAS-a działa tylko z określonymi formatami filmów. W praktyce trzeba mieć filmy AVCHD czyli prawie wszystko trzeba konwertować. Nawet w przypadku Pena czy HDD są problemy. Mój TV nie obsługuje kontenerów w formacie .mkv, więc przy większości filmów 1080p lub 720p muszę się bawić ze zmianą do .mp4 lub jakiegoś sensownego .avi. Oczywiście dochodzą jeszcze problemy, jeśli ścieżka dźwiękowa jest w złym formacie np. DTS a nie AC3 itp.

Z uruchomieniem serwera multimediów z PC np. WMP jest nie najgorzej ale do tego musi działać komp.

sinner
04-02-2011, 17:27
ja mam podłączonego playera ( chyba wszystkie popularne formaty łącznie z mkv i rmvb jak również muzycznie flac ) do TV i też wypuszczony kabel z TV (USB)
rzeczy które oglądam tylko jednorazowo zapuszczam z pendriva
te które są ważniejsze kopiuje z karty sd lub pena na playera z wbudowanym hd
nie bawię się w przesyłanie z kompa do tv lub playera poprzez kable lub wifi
koncerty tylko z projektora ( udało mi się uzyskać w pokoju 116 cali )

konopia
04-02-2011, 18:23
PS3 podpięta do TV, i połączona po wifi z kompem (ps3 media serwer)
dzięki temu mam dostęp do wszelkich multimediów na kompie.

t0m3k
04-02-2011, 18:47
PS3 podpięta do TV, i połączona po wifi z kompem (ps3 media serwer)
dzięki temu mam dostęp do wszelkich multimediów na kompie.
przez WiFi u mnie nie chodzą filmy w HD, ale po połączeniu kablem LAN konsoli jest ok :)
Fajna sprawa bo filmy są od razu z napisami, można wybierać źródło dźwięku itp, czyli ripując płyty HD zachowujemy ich pełną funkcjonalność i nie mam plików wideo po 30 GB :)
Dodam dla problematycznych, że ripowanie zakupionych przez się płyt jest legalne i ich kopie możemy używać do własnego użytku.
Jest to jeszcze o tyle fajne, że mamy dostęp do całej kolekcji Wideo bez ruszania się z fotela ;)

No i można odpalić praktycznie każdy plik wideo ;)

costi
05-02-2011, 01:11
Ja mam Acer Aspire Revo 3610 z 1TB dyskiem i zainstalowanym XBMC, podlaczony do TV po HDMI. Zaden player nie ma startu :)

GeparD
05-02-2011, 02:49
Tak jak kolega wczesniej pisal, Sony potrzebuje "swojego" rodzaju plikow. Ja to ominalem instalujac na PC program Mezzmo. Odtwarza wszystko co sie da, konwertujac w locie wszystkie pliki nierozpoznawalne przez telewizor. Program posiada profile roznych telewizorow takze sam dostosowuje sie w trakcje konwersji. Niestety program nie jest darmowy. Mozna sciagnac darmowy, w pelni dzialajacy, 15 dniowy trial. koszt programu to jakies 30USD

Greg77
05-02-2011, 11:25
Ja mam samsunga i wszystko co do tej pory odtwarzalem dziala bez problemu, matrocha smiga ze hej i 1080p to zaden problem, wszystko ogladam z pendrivea lub hdd no i napisy czyta z polskimi znakami bez problemu.......tu trzeba samsunga pochwalic;)

JaroPienza
05-02-2011, 11:47
Ja po kabeleczku HDMI puszczam wszystko z kompa jak leci.Tv jak u Grzesia Samsung.

Strus
05-02-2011, 12:03
Coś mi się o uszy obiło że są jeszcze routery z opcją podpięcia dysku zewnętrznego po usb. Tylko że to strasznie drogie cholerstwo. Ale fajne rozwiązanie - fimiki lecą na dysk przez router a potem do TV kiedy chcemy. Ja mam , przyznam, spory dylemat jak to zorganizować. TV będzie Samsunga i najbardziej by mi pasowało dysk podpiąć po USB i już. Tylko wpienia mnie trochę konieczność kopiowania filmów z PCeta na dysk. Rozważam też podpięcie kompa po HDMI ale tu minusem jest że komp musi chodzić. Choć mój już tek wyciszony że go nie słychać w zasadzie.

pil74
05-02-2011, 12:29
Ze swoim sharpem bawiłem się na różne sposoby.
Z pena po usb niewygodnie i nie łapie wszystkich formatów. DLNA podobnie.
Skończyło sie na tym że podłączyłem hdd po usb do BR philipsa i śmiga prawie wszystko. Sporadycznie ma z czymś problemy. Bez bólu za to czyta nośniki w NTFS.
Jednak osobiście wydaje mi się że optymalnym rozwiązaniem jest podpięcie jakiegoś multimedialnego boxa np xtremera.
http://www.xtreamer.pl/Odtwarzacze_Xtreamer.html

Greg77
05-02-2011, 13:06
Strusiu, jak czesto ogladasz filmy z kompa? Ja czesto ogladam i mam na stale podpiety dysk, ale nie uzywam go bo to ciagle przenoszenie dysku i kopiowanie na niego mnie dobija. Kup wiekszy pendrive i po klopocie. Samsung sobie ladnie radzi a wejscie ma wygodne z boku TV

Strus
05-02-2011, 13:10
Hmmm A co za różnica czy przeniesiesz dysk np 2,5 cala czy pen drive'a? Ja nie widzę żadnej. Tak myślę że chyba po prostu podepnę zewnętrzny dysk na stałe pod kompa i będzie tylko na filmy. Jak będę chciał sobie coś obejrzeć to go po prosty przeniosę. ehhh

Greg77
05-02-2011, 15:04
No tak, tylko mnie wygodniej jest przenosic pena niz dysk, ale to szczegol jest;) Nie trzymam filmow na dysku, ogladne i kosz.

szymony
05-02-2011, 18:59
U mnie stanęło na 2,5" HDD.
Bezpośrednio z kompa, blaszak musi być włączony i być blisko TV (ile tego kabla można sztukować).
Przez dlna, jak wyżej, może po za bezpośrednią obecnością blaszaka i TV.
Pendrak, zbyt mała pojemność.
HDD mam podzielony i część wykorzystuję na PVR, a część na multimedia.
Playera nie testowałem, bo TV gada prawie z wszystkim, więc po co mi jeszcze jeden grat.

Tom_Killer
05-02-2011, 19:59
Dodam coś od siebie.
Mam coś takiego
http://www.hyundaimbox.pl/mBox_R650.html
w tym dwa dyski 2TB, odtwarzam wszystko łącznie z kopiami bezpieczeństwa blu-ray zapisanymi jako obrazy.
Jedyna wada, moim zdaniem, kiepski wyświetlacz - nie pokazuje struktury katalogów, a o zaletach jak torrenty, samba itd można doczytać w/w miejscu.

Zapomniałem dodać można również nagrywać na różne sposoby przez wejścia - ale tylko na jednym dysku.
Pozdro

costi
06-02-2011, 13:02
Coś mi się o uszy obiło że są jeszcze routery z opcją podpięcia dysku zewnętrznego po usb. Tylko że to strasznie drogie cholerstwo. Ale fajne rozwiązanie - fimiki lecą na dysk przez router a potem do TV kiedy chcemy. Ja mam , przyznam, spory dylemat jak to zorganizować. TV będzie Samsunga i najbardziej by mi pasowało dysk podpiąć po USB i już. Tylko wpienia mnie trochę konieczność kopiowania filmów z PCeta na dysk. Rozważam też podpięcie kompa po HDMI ale tu minusem jest że komp musi chodzić. Choć mój już tek wyciszony że go nie słychać w zasadzie.

Routery z USB maja z tego USB zenujace transfery. Slowo-klucz: NAS. ;)

Jednak osobiście wydaje mi się że optymalnym rozwiązaniem jest podpięcie jakiegoś multimedialnego boxa np xtremera.
http://www.xtreamer.pl/Odtwarzacze_Xtreamer.html
W wersji dla leniwych: tak. Ew. ten mbox podany wyzej. Swoja dorga, niewlozenie do tego mboxa gigabit LANu to jakis idiotyzm.

W wersji dla ciut mniej leniwych: maly komputerek na Atom+ION i instalacja XBMC lub Media Portal. Jak juz pisalem, zaden player nie ma startu.

No tak, tylko mnie wygodniej jest przenosic pena niz dysk, ale to szczegol jest Nie trzymam filmow na dysku, ogladne i kosz.
Bez przesady, dysk 2.5" jest nieduzy i wystarczy mu zasilanie z jednej wtyczki USB. Niczym sie nei rozni od pena poza gabarytami i pojemnoscia ;)

Greg77
06-02-2011, 13:07
Bez przesady, dysk 2.5" jest nieduzy i wystarczy mu zasilanie z jednej wtyczki USB. Niczym sie nei rozni od pena poza gabarytami i pojemnoscia ;)

Nie dodalem, ze nie mam przenosnego 2,5", nigdy nie uzywalem specjalnie przenosnych dyskow, nie mialem potrzeby, mam obudowe na dyski sata 3,5" i za pomoca tego cudu robilem kopie zapasowe i wciaz robie, tyle, ze jeden 500Gb lezy w szafie z kopia a drugi w obudowie uzywam do TV. Dlatego wole pendrive;)

Strus
06-02-2011, 16:15
Routery z USB maja z tego USB zenujace transfery. Slowo-klucz: NAS. ;)

Znaczy się że kupuję sobie np coś takiego -->> http://www.ebuyer.com/product/160490#reviews i co dalej ?Jak odbywa się transfer na drodze PC -> NAS -> TV ?

costi
06-02-2011, 20:24
Jak to jak? Po sieci, jak sama nazwa wskazuje (Network Attached Storage). A to co pokazales, to nie jest NAS, tylko jakas smieszna namiastka. To juz lepiej router z USB.
Przyjrzyj sie ofercie firm Synology czy QNAP. Troche taka zabawka kosztuje, ale za to ma ogromne mozliwosci - dysk sieciowy (w wersjach wielodyskowych z RAID), serwer DLNA, Shoutcast, iTunes, klient torrentow i emule i masa innych rzeczy.

Strus
06-02-2011, 21:22
Już dzisiaj widziałem Synology i Qnap. Od razu mi się odechciało. Ceny nie z mojej bajki. Jakbym miał kilka kompów w domu to może. Ale po to żeby sobie filmy z PC na TV oglądać... Musiałbym być zdrowo rąbnięty albo wyjątkowo rozrzutny.

costi
07-02-2011, 14:02
Nie no, jasne, do jednego TV to bez sensu. Chociaz z drugiej strony, na takim NASie robisz sobie od razu backupy i masz dostep do zawartosci z dowolnego kompa (a przy odpowiedniej konfiguracji - z dowolnego miejsca na Ziemi ;) ).

Swoja droga, XBMC xostalo przystosowane do AppleTV2, trzeba tylko jailbreaka zrobic. To jest calkiem ciekawa opcja do kompletu ze streamingiem danych po sieci - malutkie pudeleczko, estetyczne, niedrogie (99 baksow), podobno obsluguje 1080p (a skoro autorzy softu tak twierdza, to pewnie tak jest).

pil74
07-02-2011, 14:56
Już dzisiaj widziałem Synology i Qnap. Od razu mi się odechciało. Ceny nie z mojej bajki. Jakbym miał kilka kompów w domu to może. Ale po to żeby sobie filmy z PC na TV oglądać... Musiałbym być zdrowo rąbnięty albo wyjątkowo rozrzutny.
Ceny niestety są jakie są. Dlatego po poważniejszym rozważeniu za i przeciw zamiast jakiegoś boxa zdecydowałem się na BR+HDD i śmiga wszystko rewelacyjnie. Jak od wielkiego dzwonu coś nie chce pójść to po HDMI podpinam lapka i idzie.

Strus
08-02-2011, 11:14
BR mi zbedy bo i tak plyt nie mam i miec nie bede.

Ale tak sie zastanwiam - czy sa dyski zewnetrzne na 2 USB ? Tzn takie ktore mozna by podpiac na drodze PC-TV. Kabelek z PC do dysku i drugi z dysku do TV

costi
08-02-2011, 12:28
Nie ma. Taki dysk musialby miec jakis kontroler sterujacy dstepem do danych, zeby sie zawartosc nie rozleciala jak z obu zrodel bedzie szedl zapis albo jedno urzadzenie bedzie probowalo odczytac dane pisane przez drugie... takie zabawy to tylko po sieci.

sote
08-02-2011, 13:16
czy czasem xtreamer po dolozeniu HDD, nie dziala jako NAS?

rastula
09-02-2011, 16:28
ja wszystko odtwarzam z softmodowanej konsoli wii

mam też wpięty w sieci Zyxel NSA201 - ułatwia ale równie dobrze można odtwarzac dane z dysku usb , karty sd czy czegokolwiek co udostępniam przez router WIFI

ogólnie jakiś dobry odtwrazacz z interfacem sieciowym ( ja lepszego niż wii nie znalazłem) + dysk sieciowy i gra i buczy wszystko ...

PS

zapomniałem o wadzie jednak

wii nie daje rady z materiałami HD...
te odtwrazam bezpośrednio z usb podłączonego do telewizora samsung

Strus
09-02-2011, 19:24
Wada jakby dosc istotna bo mnie tylko i wylacznie format HD interesuje.

Suma sumarum chyba zostane przy jakims 2,5 cala dysku zewnetrzym podpietym pod TV

Sindbad
10-02-2011, 15:08
Wiecie co, tak Was czytam i OT tak sobie pomyślałem: dawniej świat był prostszy...
:-)

GeparD
12-02-2011, 05:45
teraz ludzie sa bardziej leniwi, kiedys trzeba bylo wstac, wsunac kasete VHS, potem ja wysunac wyjac, wlazyc druga, teraz to juz nawet nie chce sie isc i plyty wypalic do drugiego pokoju... wiem to z autopsji... na haslo syna tato wlacz mi bajke... leci i wlacza komputer w drugim pokoju i po kilku minutach wszystko jest w salonie na TV :D

jeszcze mysle tylko jak wyeliminowac te czynnosc wlaczania komputera ;)

Photoartbox
12-02-2011, 10:02
Ja uzywam tego - http://cgi.ebay.de/Ellion-Full-HD-Media-Player-Ellion-Labo-110-MKV-fahig-/160507361761?pt=DE_Computer_Peripherie_Netzwerk&hash=item255efbf9e1 dodatkowo mam dysk sieciowy na ktorym chodzi server FTP i na nim gromadze wszelakie pliki. Wszystko polaczone kablami z ruterem. Zwykly dysk zewnetrzny USB mozna sobie rowniez podlaczyc do tego ustrojstwa i wlaczyc na nim FTP, wtedy mozna filmy itp przerzucac przez siec na ten dysk a potem je z niego odtwarzac. Nie ma problemu z zadnym formatem, czasem przy Bluerayach krzaczy, ale to ze wzgledu na szybkosc sieci, bezposrednio przez USB nie ma tez problemow. Mkv 1080 nawet przez siec chodzi dobrze. Obsluguje napisy pl. Male, tanie a cieszy.

costi
12-02-2011, 13:38
jeszcze mysle tylko jak wyeliminowac te czynnosc wlaczania komputera ;)
Moj maly komputerek schowany za TV nie jest wylaczany nigdy - problem solved :) Pilotem od HTPC wlaczam tez TV, wiec nie musze wachlowac dwoma.

GeparD
12-02-2011, 19:40
co ty postawiles na tym HTPC? W sensie jaki OS?

ropusz
12-02-2011, 23:46
Na dysk NAS trzeba patrzeć nie tylko, jak na odtwarzacz multimediów. Ja mam Synology DS-210j na 2 HDD. Postawiłem na nim macierz RAID 0. Nie bardzo drogi, dobry transfer przy odczycie i zapisie. Dla mnie to przede wszystkim backup + RAID. Żałuję tylko, że nie kupiłem TV Samsunga bo było by łatwiej niż z TV Sony. W Sony to nawet, jak się uda włączyć napisy to czcionka jest taka, że się nie chce czytać ;) Chciałem uniknąć działającego kompa ale się nie udało póki co - może jakiś firmware wypuszczą nowy? Lapek działa przez WiFi, więc uruchamiam WMPlayera i z niego puszczam po sieci prosto na TV, który też jest w sieć wpięty.

GeparD
13-02-2011, 01:34
no niestety tak wlasnie jest z Sony, nie odtwarza wszystkiego bez problemu, posiada zlacze usb ale nie widzi nie wspieranych formatow plikow, troche dziwne bo mam rowniez nagrywarke DVD Sony i tam odtwarzam praktycznie wszystko (divx, mp3, jpg)

glisek
13-02-2011, 15:02
Przechodziłem też to piekiełko odtwarzania wszystkiego na TV.
Też nieuważnie zainwestowałem w TV soniacza i mocno byłem wściekły na siebie, że odtwarza on przez DLNA tylko Mpeg 1 i 2.
Zamontowałem NAS Synology, tam z powodzeniem odtwarzałem kopie filmów DVD. Inne formaty musiały lecieć po DLNA przez komputer z PS3 Media Server - to rozwiązanie radziło sobie bardzo dobrze ale tylko do filmów w jakości SD i HD 720p. W przypadku 1080i/p jak film był z małą ilością ruchomych szczegółów to też dawał radę, natomiast widok płynącej rzeki, liście na wietrze i inne bogate w szczegóły fragmenty filmu niestety bardzo się przycinały - soniacze przyjmują transfer tylko do 50MB/s.
Z PS3 Media server były czasami jeszcze problemy z rozjechanym dźwiękiem w stosunku do obrazu - ale tylko na niektórych filmach - nie umiałem tego opanować.
W tej chwili do całej tej infrastruktury podłączyłem HTPC z napędem BR i problemy się skończyły. Z tym, że lepiej taki film sobie przekopiować na dysk lokalny w HTPC niż odtwarzać go bezpośrednio z NAS.

costi
13-02-2011, 21:31
co ty postawiles na tym HTPC? W sensie jaki OS?

XBMC LiveCD (czyli odpowiednio skonfigurowane Ubuntu 10.04) zainstalowany na wewnetrznym HDD.

@ropusz - czemu do urzadzenia backupowego uzywasz RAID0? Przeciez to dwa razy wieksza wrazliwosc na awarie HDD.

W tej chwili do całej tej infrastruktury podłączyłem HTPC z napędem BR i problemy się skończyły. Z tym, że lepiej taki film sobie przekopiować na dysk lokalny w HTPC niż odtwarzać go bezpośrednio z NAS.
Pociagnij sobie kabel gigabitowy i problem powinien zniknac. Aczkolwiek nawet zwykla setka powinna bezbolesnie dac rade, w koncu filmy nawet 1080p maja gora ok. 30Mbit/s. No i do HTPC polecam oczywiscie olac serwer DLNA, tylko zmapowac dysk sieciowy i tyle.

ropusz
13-02-2011, 23:46
@ropusz - czemu do urzadzenia backupowego uzywasz RAID0? Przeciez to dwa razy wieksza wrazliwosc na awarie HDD.

Źle wpisałem. Miało być RAID 1 :)

glisek
14-02-2011, 16:18
Pociagnij sobie kabel gigabitowy i problem powinien zniknac. Aczkolwiek nawet zwykla setka powinna bezbolesnie dac rade, w koncu filmy nawet 1080p maja gora ok. 30Mbit/s. No i do HTPC polecam oczywiscie olac serwer DLNA, tylko zmapowac dysk sieciowy i tyle.

sieć GB jest w użyciu. Transfery jakie wyciągam przy ściąganiu plików z NAS na HTPC są w okolicach 100 MB/s.
Problem jaki zauważyłem przy próbie odpalenia filmu bezpośrednio z NAS na HTPC to bardzo długie startowanie tego filmu w odtwarzaczu mediów - prawdopodobnie sobie coś tam buforuje. Więc najwygodniejszą opcją jest ściągnięcie materiału na HTPC (zajmuje to kilka sekund) i odpalenie z dysku lokalnego.
Do oprogramowania Media Center jakoś się nie mogę przekonać, chociaż przyznam że obsługa pilotem jest w nim najwygodniejsza.
W tej chwili jestem na etapie poszukiwania jakiejś fajnej klawiatury połączonej z trackballem lub touchpadem, która będzie miała rozsądny zasięg (tak do 6-7m), będzie odpowiednio mała i nie będzie miała problemów z obsługą polskich znaków. Niestety nie ma zbyt bogatego wyboru na rynku w tym momencie, więc trzeba będzie pewnie jeszcze poczekać kilka miesięcy.

costi
14-02-2011, 17:29
Air Gear Gyration, Rii Mini, Dinovo Mini, jeszcze jakis wynalazek Lenovo... no chyba, ze nie musi byc az tak mala ;)

glisek
14-02-2011, 18:55
Air Gear Gyration, Rii Mini, Dinovo Mini, jeszcze jakis wynalazek Lenovo... no chyba, ze nie musi byc az tak mala ;)

no myślałem nad tymi sprzętami, ale Rii - idzie 2 tygodnie gdzieś z chin- więc jak padnie to o supporcie można pomarzyć, Dinovo Mini - nie działają na niej (ponoć) polskie fonty, bo nie ma prawego altu, Lenovo - ciekawe rozwiązanie i chyba nawet się skuszę. Rozważam jeszcze z większych Logitech diNovo Edge.
Na szczęście nie mam na te klawiatury dużego ciśnienia, bo jak na razie myszą i klawiaturą ekranową jakoś sobie daję radę, ale wiadomo człowiek to leniwa bestia :D...

sokrates
16-02-2011, 08:25
Wczoraj zakupiłem 40" Samsunga - podłączyłem pendrive i sprawdziłem "naście" filmów - odtworzył wszystkie bez zająknięcia.

camrak
16-02-2011, 08:52
W temacie plynnej konfiguracji. Qnap pare dysków w raid 5 serwuje pliki dla WDTV player Live sztuk kilka w domu po gigabitowym lanie, kilka tv ciągnie materiał w HD bez zajakniecia w tym samym czasie. Idą wszystkie formaty poza rvmb (co jest żadna strata) nawet polskie napisy lłyka jak młody pelikan, cieżko przebić ten konfig. Na początku bawilem się z dnla samsunga (starsza wersja w pierwszej flagowej serii Led 55' ) i mam nadzieje ze do tej pory samsung poprawił soft, bo nawigacja po bibliotece to była masakra, nie wspomnę o kapryszeniu z rozdzielczosciami plików przy odtwarzaniu. Mam jeszcze podpiety po wifi Apple Tv2 - ale to się nadaje do przeglądania trailerow z sieci i ładnego pokazu zdjęć. Poza tym lepiej to omijać z daleka, z qnapa nawet nie można pociągnąć danych z wbudowanego serwera iTunes bo Apple musi mieć uwierzytelnienie konta - wiec tylko przez włączony Mac/pc - zenada. A jak już ktoś wspominał Qnap to potęga i streaming mediów to tylko promil jego możliwości, a w parze z dobrym playerem po prostu wymiata konkurencje.

costi
16-02-2011, 09:41
Jak zrobisz ATV2 jailbreaka, to mozna na nim zainstalowac XBMC, bedziesz mial zabawke lepsza niz WD. ;)

messer
16-02-2011, 12:10
Ja z uporem maniaka będę pod niebiosa wychwalał Patriot Box Office z WiFi.
To urządzenie dało mi tyle frajdy, że zupełnie nie wiem jak dotąd żyłem bez niego :-)
To typowa klasa SOHO, ale w domu, do amatorskich zastosowań jest *idealne*.

Stabilne, ciche, szybkie, łatwe w obsłudze. Minus? No jest. Pilot. Mam już 4: TV, Dekoder tv, DVD i PBO :-)

costi
16-02-2011, 12:12
Rozwiazanie Twojego problemu nazywa sie Harmony ;)

sokrates
16-02-2011, 15:00
to by rozwiązało niejednego problem, tylko czemu tak drogo :-)

Strus
16-02-2011, 15:34
To zależy który model. Są od chyba 350zł do 1000

costi
16-02-2011, 22:41
Wystarczy najprostszy z wyświetlaczem (525 albo 555, różnią się tylko kolorami wykończenia) - wszystkie wyższe modele mają tylko więcej światłobzdryni - kolorowe, dotykowe wyświetlacze itp. zaś sam soft i baza sprzętu jest ta sama. 525/555 obsługuje do 12 urządzeń, jeśli ktoś nie ma tony elektroniki w domu to spokojnie starczy.
Jeśli chodzi o używkę, to brak klapki od baterii jest normą (urywa się zatrzask), ale poza tym są raczej ok.

Używamy tego u ojca w domu - piękna sprawa.

Azazel85
23-02-2011, 01:38
To i ja zapytać sobie pozwolę.

Z odtwarzaczy zewnętrznych, co byście polecili najprostrzego i taniego, bez dysku w sobie tylko z usb żeby podpiąć pendrive'a czy dysk, bez wifi i w ogóle sieci.
Urządzonko z przeznaczeniem wyłącznie do odtwarzania divx (ew. czasami mkv) z polskimi napisami w txt? Jak mkv nie będzie to też da się przeżyć. Ma być proste w obsłudze - będzie z tego korzystała osoba mało biegła w takiej technice :)

Sporo tego ogólnie w necie, ale może ktoś miał/ma coś takiego, testował, może powiedzieć więcej niż sama specyfikacja sprzętu.

Photoartbox
23-02-2011, 09:21
To i ja zapytać sobie pozwolę.

Z odtwarzaczy zewnętrznych, co byście polecili najprostrzego i taniego, bez dysku w sobie tylko z usb żeby podpiąć pendrive'a czy dysk, bez wifi i w ogóle sieci.
Urządzonko z przeznaczeniem wyłącznie do odtwarzania divx (ew. czasami mkv) z polskimi napisami w txt? Jak mkv nie będzie to też da się przeżyć. Ma być proste w obsłudze - będzie z tego korzystała osoba mało biegła w takiej technice :)

Sporo tego ogólnie w necie, ale może ktoś miał/ma coś takiego, testował, może powiedzieć więcej niż sama specyfikacja sprzętu.

http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2277198&postcount=31