Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W drodze na szczyt ......
......we mgle i padającym śniegu, na Kasprowy
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img204.imageshack.us/img204/8199/dsc7378bw1m.jpg)
pozdrawiam :)
Przestań już z tymi Tatrami, chcesz mnie w depresję wpędzić? ;) :D
Kadr - klasyk, że tak powiem. Dobrze oddałeś panujące warunki.
Długo czekałeś na wagonik?
wyjazd był zorganizowany i wagonik mieliśmy umówiony na konkretną godzinę :)
wyjazd był zorganizowany i wagonik mieliśmy umówiony na konkretną godzinę :)
No tak, taki to pożyje :)
Ja latem czekałem dwie godziny i był to najkrótszy czas z możliwych. Przy kasie byłem o 5 rano (a, nie byłem nawet w pierwszej dziesiątce) i wjeżdżałem pierwszym wagonikiem. A za mną stał już ogonek, niemal bez końca...
Nikonozaur
03-02-2011, 21:52
Elegancko jest, szerokim kątem robione, a tak prościutko... ;)
Elegancko jest, szerokim kątem robione, a tak prościutko... ;)
:) historia tego zdjęcia jest ciekawa, staliśmy przy szybie razem z Marcinem T trzymając w jednej dłoni aparat w drugiej plik husteczek higienicznych którymi szorowaliśmy zamarzającą wiecznie szybę, a miedzy czasie robiąc foty :)
No wiesz Janku .... Kolejką !!! ;)
No wiesz Janku .... Kolejką !!! ;)
jak byłem w Twoim wieku wjeżdżałem rowerem a wówczas nie było jeszcze górskich, ale teraz jako dziadek swojej wnuczki - cóż, ale pocieszam się bo jechali ze mną bardzo młodzi miłośnicy gór czyli nie ma się czego wstydzić :mrgreen::roll:
jacekz40
04-02-2011, 00:11
No i fajnie, jest inaczej, nie sztampowo :)
jak byłem w Twoim wieku wjeżdżałem rowerem a wówczas nie było jeszcze górskich, ale teraz jako dziadek swojej wnuczki - cóż, ale pocieszam się bo jechali ze mną bardzo młodzi miłośnicy gór czyli nie ma się czego wstydzić :mrgreen::roll:
Ale ja z zazdrości to napisałem ... ;) Liczy się "fun" w efekcie końcowym.
ostrytux
04-02-2011, 00:25
Liczy się "fun" w efekcie końcowym.
Tu popieram :D
A fotografia bardzo zacna, bardzo mi się podoba!
maniak666
04-02-2011, 00:29
Świetne!
Mały OT. Jakiej marki te chusteczki, że tak świetnie sobie dały radę?:wink:
Pumexior
04-02-2011, 00:48
Łaaadne :D
Świetne!
Mały OT. Jakiej marki te chusteczki, że tak świetnie sobie dały radę?:wink:
Smark PRO HOYIA do Nosa;)
Piekne zdjecie...
Widzę, że "walka" trwała nawet podczas wjazdu ;) I bardzo słusznie - też chciałbym mieć takie zdjęcie, a pewnie nawet nie wyciągnąłbym aparatu...
Fajna klimatyczna fota :-)
december
04-02-2011, 10:43
Technicznie jak zawsze nienagannie. Ale powiem szczerze: jak na tatrzańską fotę to temat średni, choć z drugiej strony nietypowo.
Karbulot
04-02-2011, 11:21
Co Ty tak wciąż ten BW i BW.
Pokaż coś w kolorze :) .
Co Ty tak wciąż ten BW i BW.
Pokaż coś w kolorze :) .
nieraz warto zaufać wyborowi autora, tym bardziej ze znasz moje fotografie zadko pokazuję b/w i zawsze w ocenie fotografii priorytet ma dla mnie kolor, na tym zdjęciu w kolorze był tylko skrawek LD i to jeszcze sino niebieski, szkło w przeciwieństwie do ludzkiego oka we mgle widzi znacznie więcej, w rzeczywistości wjechaliśmy w chmur w której naprawdę mało było widać, a już o kolorach można było tylko pomarzyć :) tak więc wybór konwersji dla tego ujęcia był oczywisty, inna sprawa to fakt ze wszystkie moje ostatnio prezentowane zdjęcia było robione około godz 14, trudno na nich o wspaniały kolor wschodu lub zachodu, a taki właśnie chciałbym pokazać, z reguły zdjęcia robione w kolorze o tej porze dnia, to lepsze lub gorsze widokówki, dlatego ja w większości ujęć wybrałem b/w, co mz. dla jak by nie było dość grożnych gór jakimi są w mojej ocenie Tatry jest to dobry wybór
oczywiście jest to moje zdanie - nie naciskam, ani nie propaguję identycznego spojrzenia komukolwiek, każdy ma prawo oceniać w/g własnych kryteriów :)
Karbulot
04-02-2011, 12:02
Wiesz Janku, ja jakoś nie lubię BW. Nie wiem czemu. Zdaje sobie sprawę, że wiele zdjęć po prostu lepiej się przedstawiają w BW, wiele artystycznych zdjęć jest w BW. A najlepiej wychodzą chmury, lepiej nawet niż w kolorze. Ale ja jestem miłośnik kolorów, kolorowych kwiatków, zwierzątek, świata makro, ładnych pejzaży i zachodów słońca. Fotografia czarno-biała do mnie jakoś nie przemawia. Chociaż czasem potrafi mnie zauroczyć, jak na przykład ta sepia w fotce naszego administratora :) .
No i kolejna, bardzo ladna odslona - podoba mi sie bardzo :)