PDA

Zobacz pełną wersję : Watpliwosci co do regulaminu konkursu

bronzeeyes
03-02-2011, 12:53
Witam,

mam watpliwosci co do punktu 7.5 regulaminu konkursu:

http://www.polskaniezwykla.pl/konkurs/regulamin.aspx

Czy jesli opublikuje, zalozmy, zwycieskie zdjecie na innych stronach badz udostepnie odplatnie jeszcze komus innemu oprocz organizatorowi, to ten ostatni bedzie mial prawo dochodzenia ode mnie roszczen? Nie wiem czy przez ten punkt 7.5 mam rozumiec, ze tylko organizator ma wylaczne prawo do dysponowania moim zdjeciem?

Za rozwianie watpliwosci bede wdzieczna, gdyz juz zaczynam miec metlik....

Pozdrawiam

Grzesiek_G
03-02-2011, 13:40
Nie, regulamin mówi tylko o tym że organizator de facto użyje fotografii jak chce i kiedy chce i bezpłatnie. Natomiast nie zastrzega sobie wyłączności na fotografię.

jamirq
03-02-2011, 14:26
kolejny konkurs na wymuszenie zdjęć. Niech ogranicza to tylko do prac ktore wygrały a nie każdej przeslanej

bronzeeyes
03-02-2011, 14:36
Dziekuje Grzesiu za rozwianie watpliwosci :-)

jamirq, tez mnie to denerwuje, ale coz zrobic. Malo jest porzadnych konkursow :-/

drk
26-02-2011, 11:37
kolejny konkurs na wymuszenie zdjęć. Niech ogranicza to tylko do prac ktore wygrały a nie każdej przeslanej

Otóż to! W ostatnim czasie startował jeden z nowych portali dot. wartości artystycznej. Po kontakcie z nimi, piękne maile, obiecanki, macanki ile to nie mogę zyskać etc., zachęcił mnie fakt, że byli dość poważnie wspierani przez TVP, w fajnym programie kulturalnym "Qadrans qltury", ale po przeczytaniu regulaminu, zrezygnowałem z zamieszczenia tam czegokolwiek. Praktycznie przekazanie praw autorskich, w sumie z właściciela stajesz się pośrednikiem offtopowym, wszystko pod przykrywką kultury, etyki, wsparcia, artyzmu.

Nie lubię tak.