Zobacz pełną wersję : Zaproszenie ślubne
Witam serdecznie tak się jakoś porobiło, że 12 lutego manfred się żeni. Dlatego mam prośbę jeśli ktoś posiada jakiś wzór fajnego zaproszenia ślubnego do wydrukowania albo jakiś pomysł byłbym niezmiernie rad za nieodpłatną pomoc. Przeglądałem zaproszenia ogólnodostępne i od tych wszystkich wzorów strasznie mnie zemdliło cokolwiek to znaczy. Pozdrawiam serdecznie
photoaction
01-02-2011, 19:46
a może zaproszenie ślubne w formie filmiku?
jacek.gold
01-02-2011, 19:51
tego roku?
trochę późno na zaproszenia :D
E tam późno ślub szybki bez żadnych fanfar na drukarce se wydrukuje parę sztuk.
Photoaction a jak ja mam to zrobić niestety moje aparaty sa bez HD ;-)
Skoro nie masz jeszcze zaproszeń to może to jakiś znak z góry? Nie ma zaproszeń, nie ma ślubu, przemyśl to zanim nie jest za późno ;)
fotograf58
01-02-2011, 20:03
masz jeszcze czas na zastanowienie się , przed tą głupotą , którą chcesz popełnić :)
Panowie i Panie w Cafe nie nabijamy postów. Ja naprawdę potrzebuje pomocy wiem że po łatwiźnie ale chce być szczery. A ślub planowaliśmy od roku ale na pierdoły nie miałem czasu. No i teraz pierdoła mnie przerasta.
jacek.gold
01-02-2011, 20:04
FHR dobre :D
jacek.gold
01-02-2011, 20:06
manfred (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=2234) wyślij sms-a do wszystkich ;) będzie prościej
I TY Brutusie przeciwko mnie?
photoaction
01-02-2011, 20:15
Photoaction a jak ja mam to zrobić niestety moje aparaty sa bez HD ;-)
są firmy które robią takie zaproszenia. Naprwade bardzo fajna sprawa ia jakoś specjalnie nie droga.
Kasandra
01-02-2011, 20:45
A ja myślałam, że nas wszystkich zapraszasz na ślubny zlot,a tu zonk
A mógłby być taki fajny szpaler z Nikonów... i co? I Lipton. :(
;)
myślę, że przy tak krótkim czasie - telefon do dalszych, objazd po bliższych zapraszanych a nie żadne tam wymuskane zaproszenia ręcznie robione :)
A mógłby być taki fajny szpaler z Nikonów... i co? I Lipton. :(
Już kiedyś był (http://img714.imageshack.us/img714/2171/dsc98371.jpg), planowanie cały dzień nam zajeło a miny PM i ich foto bezcenne
no ładnie planować ślub od roku i prawie zapomnieć zaprosić gości ;)
tak prawie na ostatnią chwilę to zostało Ci zaproszenie telefoniczne lub jak to u nas jest często praktykowane od
gościa do gościa z flaszeczką ...
jeśli już zdecydujesz się drukować to jakieś nieszablonowe Wasze zdjęcia z zaznaczonymi datami ślubu, imienin i urodzin co by goście nie zapomnieli kiedy walić z prezentami :)
Nie taki darko :) ja myślę o czymś takim: http://republika.pl/blog_cs_3897271/5537642/tr/20080124-092503.jpg tylko, że złożonym aparatów z teleobiektywami :)
photoaction
01-02-2011, 21:06
hahaha chyba z 600tkami :D
No weeeź ja mam tylko 70-200 :lol:
---
już mnie tu nie ma, co złego to nie ja ;)
Tak jak napisałam wyżej i jak napisał sinner - telefon w garść i dzwoń, dzwoń, dzwoń a do reszty z flaszką goń, goń, goń :)
Kasandra
01-02-2011, 21:12
VR???
wowwwwwwwwwwww
Ja swoje robilem z kory brzozowej, w ksztalcie rulonu przewiazane raffia.
Nie taki darko :) ja myślę o czymś takim: http://republika.pl/blog_cs_3897271/5537642/tr/20080124-092503.jpg tylko, że złożonym aparatów z teleobiektywami :)
Ani z szablami , maczetami i nie pod wodą a tym bardziej nikkorami. Aleście wymyslili ;-)
Ja swoje robilem z kory brzozowej, w ksztalcie rulonu przewiazane raffia.
To się chwali ale zaraz wszystkich weźmie na wspomnienia i zrobi się mega tasiemiec w stylu wszystko o ślubie lub moje ukochane szkło dlaczego 35 1.8. Aha - znalazłem fajny projekt w sieci pozwolę sobie go zmodyfikować i walnąć na super wydajnej drukarce HP1005. Pozdrawiam.
Kasandra
02-02-2011, 08:13
i dalej nas nie zapraszasz;(((((
niech Ci ziemia lekką będzie czy jak to szło przy życzeniach ślubnych;-)
Zaprosiłbyk was ale wy śliwowicy nie pijecie.
Hurraoptymista. ;)
Aha - znalazłem fajny projekt w sieci pozwolę sobie go zmodyfikować i walnąć na super wydajnej drukarce HP1005. Pozdrawiam.Myslalem, ze Ty naprawde czegos na poziomie szukasz ale po technice druku wnioskuje, ze chodzi Ci jedynie o graficzne wodotryski, a nie elegancko wykonane zaproszenie...
Iv69kB_e9KY
Stig - świetny materiał. Po słowach "It will die eventually", zastanawiałem się co ten facet powie... Dokończył "Because no one will know how to do it any more". Obecnie maszyny są śmiesznie tenie, ale wykonanie samej maski pod formę wymaga nie lada doświadczenia i praktyki. Do autora wątku - To jest właśnie idealny sposób na przekazanie komuś tekstu pisanego szczególnej wagi z klasą.
fotograf58
02-02-2011, 19:04
to tylko jest takie wymigiwanie się, pewnie Cie wąż w kieszeni szczypie :)
manfred a nie lepiej pocztą pantoflową wici rozpuścić? kto zechce ten przyjdzie ;)
Stig - fajny filmik, dzieki!
Ciekawe czy robi ktos w Polsce takie rzeczy jeszcze...
Stig - fajny filmik, dzieki!
Ciekawe czy robi ktos w Polsce takie rzeczy jeszcze...Robia, robia, tylko trzeba dobrze poszukac. Wiekszosc z takich firm, nie ma niestety nawet strony w internecie -- sa to przewaznie male, stare introligatornie, ktorym ostaly sie rozne takie maszyny. Nie maja aspiracji drukarni (bo jak tymi maszynami konkurowac z cyfra, juz nie mowiac o nowoczesnych Heidelbergach), zajmuja sie tylko oprawianiem prac dyplomowych i drukiem wizytowek dla starych klientow. Tak jak zrozumieli jakis czas temu, ze te technologie nadaja sie do lamusa, tak i teraz nie sa swiadomi, ze trend powraca. Za granica wykorzystuja te wiedze mlodzi designerzy, skupujac maszynki typo i inne stare urzadzenia i robiac niezla kase na zamoznych klientach. Widzialem jakis czas temu kilka zachodnich stron takich osob. Mlodzi, zdolni plastycznie i koncepcyjnie ludzie, przy pomocy tych maszyn tworza prawdziwe cuda z zakresu typografii i estetyki.
Ciekawe czy robi ktos w Polsce takie rzeczy jeszcze...
Robią, sam się bawiłem typo. Można nawet wkomponować rysunki dodając polimer na formę. Idę o zakład że ostało się jeszcze sporo maszyn w każdym większym mieście, trzeba tylko poszukać. Można zadzwonić albo zajrzeć do jakichś małych drukarni i popytać właściciela. W branży poligraficznej większość osób się zna, szczególnie ze starszych czasów. Jeżeli ktoś zaopatruje się w małe ilości materiałów w hurtowniach, czasami prościej pożyczyć od kogoś papier lub farbę. Powinni skierować do właściwej osoby.
Orientujecie sie czy mozna gdzies sie tego fachu teraz nauczyc?
zawsze mnie to interesowalo troszke ;)
Orientujecie sie czy mozna gdzies sie tego fachu teraz nauczyc?IMHO — tylko w takich zakladach. Jesli namierzysz gdzies blisko siebie taka firemke, po prostu sprobuj sie dogadac, ze za darmo bedziesz u nich praktykowal. Starsi ludzie sa mimo wszystko bardziej otwarci, a i darmowa pomoc na pewno im sie przyda. Ty zyskasz wiedze, ktora niedlugo zostanie w glowach naprawde nielicznych...
stig - tak mi sie wlasnie tez wydaje... niestety musialbym rzucic robote zeby moc sobie na to pozwolic;)
Cholerna szkoda ze takie profesje znikaja :(
pawelpiotrm
03-02-2011, 11:56
zawsze można się umówić na dodatkowe godziny albo soboty ;-)
stig - tak mi sie wlasnie tez wydaje... niestety musialbym rzucic robote zeby moc sobie na to pozwolic;)Eeee... Nie sugerowalem Ci tam przesiadywac po 8 godzin kazdego dnia. ;) Wystarczy ze wpadniesz na godzinke czy dwie popoludniami, albo chociaz w jakas sobote -- jesli akurat pracuja.
no no no... jeszcze chwila i mnie przekonacie ;)