PDA

Zobacz pełną wersję : Prezentacja zdjęć...

siwyyy77
01-02-2011, 17:12
Jak prezentujecie swoje fotografie w domu ? ramki, antyramy, tablice... a może jeszcze inaczej, szukam inspiracji pomysłu, czegoś nieszablonowego.

Pokażcie swoje ściany, ew linki do ciekawych pomysłów na prezentacje zdjęć w mieszkaniu.

wer
01-02-2011, 17:48
Ale to zależy od wystroju mieszkania, od rodzaju zdjęć, od tego jak pada światło. Jeśli na ścianę pada silne światło z okna, to antyrama będzie przeszkadzać odblaskami. Podklejenie na piance też nie wszędzie się sprawdza. Może najbardziej uniwersalne są passe-partout.

silverpaul
01-02-2011, 20:18
Witam!
Ja swoje zdjęcia ( kilka) prezentuję na ścianie sklepu, który prowadzę. Jestem jubilerem i nie jestem w stanie zatowarować gablot swoimi wyrobami, więc prezentuję na zdjęciach formatu 20-30cm swoje dziełka. Nawet nieźle to wygląda i klienci dość często przyglądają i pytają czy mogę powtórzyć wzór ze zdjęcia. Pozdrawiam, Paweł

bartekk
01-02-2011, 21:31
Antyrama ale tylko jeśli jest na nienasłonecznionej ścianie

malapawel
03-02-2011, 13:46
ja również mam swoje zdjęcia w antyramie, jak się zabrudzi wystarczy umyć szkło :)

McSimus
07-02-2011, 23:57
ja swoje mam ... pochowane ;) wolę żeby klienci za szybko nie wychodzili ;)

geryon
09-02-2011, 14:05
ja swoje zaaplikowałem do ramek znacznie większych od samych zdjęć.
tzn zdjęcia 20x30 wstawiłem do ramek 30x45 z białym podkładem pod zdjęcie.

swider
09-02-2011, 18:49
ja również mam swoje zdjęcia w antyramie, jak się zabrudzi wystarczy umyć szkło :)
Ja dla przykładu antyram nie znoszę. Szkło niestety jest o tyle problematyczne, że odbija światło i utrudnia odbiór zdjęć. :) Jeśli już ma być za szkłem to gruba, głęboka rama, najlepiej czarna z passe-partout w kolorze białym. Ale wszystko jest rzeczą gustu.

vince.vega
12-02-2011, 18:24
u mnie wiszą głównie w antyramach ale pracuję w stolarce więc kilka ram nietypowych zrobiłem sam np ramy na tryptyki.

pitupitu
12-02-2011, 22:20
Ja ma kolaż ze zdjęć w różnych formatach. Kupiłam dużą tablice korkowa i brystol czarny. Usunęłam z tablicy ramkę, bo niezbyt mi pasowała. Na tablicy korkowej przypięłam bristol, na którym wcześniej miałam ułożone i przyklejone zdjęcia.
Lubie antyramy ale nie miałam miejsca na nieoświetlonej ścianie, więc wybrałam taką opcję. Moi znajomi zamówili sobie ulubione zdjęcia drukowane na płótnie i też ładnie to wygląda, ale to już większy nakład finansowy.

vince.vega
13-02-2011, 19:41
takiego sposobu nie znałem http://fotoblogia.pl/2011/02/10/cala-sciana-w-prawdziwych-zdjeciach-i-udawanych-ramkach

Zegasso
15-02-2011, 10:28
ja prodokowalem glownie do neta. Ale juz chyba czas powiesiac cos na scianie. Trafilem wiec zupelnie niechcacy na jakas stronke w necie z bardzo kreatywnym pomyslem. Wykonanie jest tanie ale wymaga odrobiny pracy... Byla to zwykla gladka, bala sciana z narysowanymi roznego rozmiaru ramkami a w nie powklejanymi zdjeciami. Pomysl oczywiscie ma kilka wad, jesli np. zaajdzie potrzeba zmiany ustawienia fotek lub usuniecia ich masz sciane do malowania. Ale szablonowy napewno nie jest.

Yova
15-02-2011, 11:22
Mi bardzo do gustu przypadły ostatnio zdjęcia podklejona za akrylem, jedyny minus taki, że niemożna wysłać gotowego wydruku żeby podkleili tylko trzeba zamówić całe zdjęcia w FJ na super endurze. Zamówiłem sobie na probe 3 sztuki 30x45 i prezentuje się to to naprawdę bardzo fajnie no i jest po całości podklejone więc mam nadzieje że się nie będzie falowało.

vince.vega
15-02-2011, 13:03
Zegasso zajrzyj do linka z poprzedniego mojego postu, czy to nie o tym właśnie napisałeś?

wer
15-02-2011, 20:21
ja prodokowalem glownie do neta. Ale juz chyba czas powiesiac cos na scianie. Trafilem wiec zupelnie niechcacy na jakas stronke w necie z bardzo kreatywnym pomyslem. Wykonanie jest tanie ale wymaga odrobiny pracy... Byla to zwykla gladka, bala sciana z narysowanymi roznego rozmiaru ramkami a w nie powklejanymi zdjeciami. Pomysl oczywiscie ma kilka wad, jesli np. zaajdzie potrzeba zmiany ustawienia fotek lub usuniecia ich masz sciane do malowania. Ale szablonowy napewno nie jest.

Ścianę wypada co jakiś czas pomalować, więc wtedy i tak zdjęcia idą do /dev/null.

siwyyy77
20-02-2011, 05:06
Na razie padło na antyramy:) foto wołałem z "passe-partout"

BUNCOL7
21-02-2011, 22:12
A ja właśnie dziś wywierciłem w kuchni siedem dziurek w ścianie 6-steczką wiertłem i powiesiłem siedem antyram formatu A4. Wszystkie układają się w jedną dużą ramkę 100 X 80 cm. Ściana już nie straszy jak wcześniej, zawsze miło zerknąć na nią:)