PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na szczycie .....

harb
29-01-2011, 23:24
........zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/img37/4126/dsc7728kbwm.jpg)

pozdrawiam :)

krzysztofz24
29-01-2011, 23:38
Hmm., no ladnie jest. Widac ostre swiatlo ale bardzo dobrze sobie z nim poradziles. BW takze przednie, takie akurat, nie za szare i nie za bardzo kontrastowe tylko akurat;-). Sam widok takze ladny, kadrowanie tez mi pasuje...no spoko jest tak ogolnie:-). I jeszcze fota ma ta charakterystyczna gorska przestrzen...

Sebastianito
29-01-2011, 23:39
Mówią, ze forum techniczne jest... wiec ja będę technicznym hopokryta... przepaly sa a poza tym.. PIEKNIE jest!

JaroPienza
29-01-2011, 23:49
I Klasa

harb
29-01-2011, 23:52
Mówią, ze forum techniczne jest... wiec ja będę technicznym hopokryta... przepaly sa a poza tym.. PIEKNIE jest!

nie będę się upierał, u mnie na monitorze na granicy, i w/g mnie nie ma, ale do galerii poprawię aby nie było wątpliwości :p

ps. foty w pełnym słońcu i bardzo świecił śnieg

Nikonozaur
29-01-2011, 23:53
Pierwszy raz plenerek w górach, a takie zajedobre foty dajesz.
Ja tu widzę, że z wyżeraczami tematu spokojnie mógłbyś stanąć w zawody... ;)

borregaard
30-01-2011, 00:11
Dziadek,Ty tam wlazłeś....Super,:)

harb
30-01-2011, 00:13

wnieśli mnie :mrgreen::mrgreen::mrgreen:, zapytaj Grega jak było w Irlandii kiedy biegaliśmy po górkach :p

Proac150
30-01-2011, 00:16
Ślicznie wyszło.

Szuwar
30-01-2011, 00:16
Janku pierwsza klasa.

Ja przepałów nie widzę, a nawet jakby były, to jest to jedno z takich zdjęć, gdzie przepały są najmniej istotne.

Świetna fotografia, uwielbiam takie światło i tak zapodane.

jarek222
30-01-2011, 00:17

Może wyciąg był :-)

A gdzie to jest? Karkonosze?

Zdjęcie super.

d80
30-01-2011, 00:17
Widok zachwycający ale zdjęcie tego widoku jeszcze bardziej.

harb
30-01-2011, 00:18
Janku pierwsza klasa.

Ja przepałów nie widzę, a nawet jakby były, to jest to jedno z takich zdjęć, gdzie przepały są najmniej istotne.

Świetna fotografia, uwielbiam takie światło i tak zapodane.

trochę się bawię w przygaszanie jaśniejszych miejsc ale widzę ze fota traci pazur, tak więc ta wersja jest optymalna :)

Al - mam jeszcze parę kadrów, w kolorze będzie z lewej, ale trzeba to obrobić, ostatnio odrabiam dni wolne które wziąłem na Zakopiec i mam deficyt czasowy :)

Al Koholik
30-01-2011, 00:18
A nie dało się ująć tego słupka (?) na innym tle? Zlał się z nim i jest słabo widoczny, a mógł być niezłą wisienką do tych mgieł w tle...

wpkx
30-01-2011, 00:26
Janie i Reszto, wszystko pięknie... Góry, niebo, śnieg, konwersja, kontrast...
Ale nie napiszę: "Bdb, gratki".
Bo czy nie razi Was zlewanie się centralnego "ostańca" z resztą? Mnie, niestety, razi. Mógłby się wyróżniać wystając ponad horyzont, albo głębia ostrości mogłaby być płytsza...
No, ale ja się nie znam przecież... ;)

Martix
30-01-2011, 00:33
Bardzo ładna fota. Ten słupek rzeczywiście trochę w niefortunnym miejscu ale widok piękny. Przepały nadają klimat, przyciemnianie nie ma sensu.

Szuwar
30-01-2011, 00:46
Bo czy nie razi Was zlewanie się centralnego "ostańca" z resztą? Mnie, niestety, razi. Mógłby się wyróżniać wystając ponad horyzont, albo głębia ostrości mogłaby być płytsza...

Wojtku,
Ja uważam, że wystawienie "ostańca" ponad horyzont zrobiłoby z tego zdjęcia: "ostaniec" i z tyłu reszta :)

Tak jak jest w tej chwili stanowi on integralną część krajobrazu. OK, lekko sie wyróżniającą, ale nie nachalnie. Nie na tyle, żeby nie skusić do spojrzenia w dal, na drugi plan. Nie wiem czy taki był zamysł Janka, ale ja tak odbieram ten kadr.

A mała Go w tym wypadku zrobiłaby całkowicie inne zdjęcie. Byłby tylko "ostaniec" i biała papka z tyłu. Pewnie ładnie by wyglądał, ale tak jest wiecej do zobaczenia.

harb
30-01-2011, 00:51
Wojtku,
Ja uważam, że wystawienie "ostańca" ponad horyzont zrobiłoby z tego zdjęcia: "ostaniec" i z tyłu reszta :)

Tak jak jest w tej chwili stanowi on integralną część krajobrazu. OK, lekko sie wyróżniającą, ale nie nachalnie. Nie na tyle, żeby nie skusić do spojrzenia w dal, na drugi plan. Nie wiem czy taki był zamysł Janka, ale ja tak odbieram ten kadr.

A mała Go w tym wypadku zrobiłaby całkowicie inne zdjęcie. Byłby tylko "ostaniec" i biała papka z tyłu. Pewnie ładnie by wyglądał, ale tak jest wiecej do zobaczenia.

dokładnie tak było, tytuł wyjaśnia spojrzenie na ten motyw, może rzeczywiście ten słupek lekko koliduje - wkrótce zapodam wam w kolorze w trochę innym ujęciu :)

wpkx
30-01-2011, 00:56
Wojtku,

dokładnie tak było, tytuł wyjaśnia spojrzenie na ten motyw, może rzeczywiście ten słupek lekko koliduje - wkrótce zapodam wam w kolorze w trochę innym ujęciu :)

Jarku, biała papka? ;) Pomiędzy F22 a F1.0 są wartości pośrednie. :D
Jak napisałem poprzednio, razi mnie, że on się zlewa, choć powinien odrobinę "wyłazić" - byłoby tym bardziej "na szczycie".

darko
30-01-2011, 00:59
Panie Janie normalnie dostaniesz zakaz wyjazdów z trójmiasta :mrgreen:

wkrótce zapodam wam w kolorze
I na to z chęcią zaczekam

Szuwar
30-01-2011, 01:20
Jarku, biała papka? ;)
Jak napisałem poprzednio, razi mnie, że on się zlewa, choć powinien odrobinę "wyłazić" - byłoby tym bardziej "na szczycie".

Wojtku, gdy piszesz mniejsza GO, to ja znając Ciebie myślałem max. o 1.4 no ... 1.8 :) I wtedy byłaby biała papka :)

Dla mnie po prostu nie jest on centralnym punktem zainteresowania na tej fotografii. Jest dodatkowym elementem.

Pomiędzy F22 a F1.0 są wartości pośrednie. :D

Popatrz, a ja się kiedyś zastanawiałem po cholerę na obiektywach tyle cyferek :lol::lol::lol:

rafalg78
30-01-2011, 16:56
Bardzo fajne zdjęcie, gratuluje.

martinez
30-01-2011, 17:17
Podoba mi się to zdjęcie Janku, bardzo dobra konwersja BW :)

barbi
31-01-2011, 21:11
Można by rzec pięknie, ale nie pasi mi kadr do końca. To skrzydełko anioła nie pasuje mi w tym miejscu - powinno być bardziej z lewa. Ale to są tylko uwagi maluczkiego amatorka.:)

Sowulus12
31-01-2011, 21:14
wnieśli mnie :mrgreen::mrgreen::mrgreen:, zapytaj Grega jak było w Irlandii kiedy biegaliśmy po górkach :p

W lektyce! Zdjęcie świetne, nie bardzo mogę ogarnąć gdzie to jest.

harb
31-01-2011, 21:17
[QUOTE.... Zdjęcie świetne, nie bardzo mogę ogarnąć gdzie to jest......[/QUOTE]

u podnuża Kasprowego, patrząc w prawo w kierunku Giewontu :)

pes
31-01-2011, 21:22
Aż się chce na narty :) A mozna w kolorku poprosić? :)

harb
31-01-2011, 21:27
Aż się chce na narty :) A mozna w kolorku poprosić? :)

ni ma kolorku :) i nie będzie, są kadry gdzie b/w jest wręcz do nich przypisane mz. to jest właśnie jeden z nich :)

Radek_1
31-01-2011, 21:28
Z ciekawości - ile stałes w kolejce czekając na kolejkę ... ? ;D

pes
31-01-2011, 21:30
Rozumiem ;) Btw. znam doskonale to miejsce, lubię popatrzeć z niego na świat, jak tam jestem :) Ehh... trzeba urlop brac i ruszac w nasze góry :)

harb
31-01-2011, 21:48
Z ciekawości - ile stałes w kolejce czekając na kolejkę ... ? ;D

byłem gościem zaproszonym na zlot Stowarzyszenia Polskich Fotografów Lotniczych AIR-ACTION, mieliśmy wszystko zorganizowane i wykupiony bilet na konkretną godzinę :)

Radek_1
31-01-2011, 21:49
to tylko pozazdrościć ...
Pozdr

barbi
31-01-2011, 22:20
Januszku! Odpowiadasz kolegom po moim wpisie, a mnie pominęłeś. Jak mam to rozumieć? Pamiętaj o zasadzie kobiety wzgardzonej:twisted: :cry: :)

wpkx
31-01-2011, 22:36
Januszku! Odpowiadasz kolegom po moim wpisie, a mnie pominęłeś. Jak mam to rozumieć? Pamiętaj o zasadzie kobiety wzgardzonej:twisted: :cry: :)

Basiu, jak miło stać z boku i widzieć, że nie tylko ja mogę dostać od Ciebie parasolką po głowie! :mrgreen::D

harb
31-01-2011, 22:38

Basiu ja już odniosłem się do takiej uwagi wcześniej na stronie nr 2. tego wątku

napisał harb

.....dokładnie tak było, tytuł wyjaśnia spojrzenie na ten motyw, może rzeczywiście ten słupek lekko koliduje - wkrótce zapodam wam w kolorze w trochę innym ujęciu .

uznałem ze nie ma sensu powtarzać tego samego wielokrotnie, stąd brak mojej odpowiedzi, i nie jest to lekceważenie Twojej osoby - JAK BYM SMIAŁ :):):)

Pozdrawiam :)

barbi
01-02-2011, 22:41
Basiu ja już odniosłem się do takiej uwagi wcześniej na stronie nr 2. tego wątku

napisał harb

uznałem ze nie ma sensu powtarzać tego samego wielokrotnie, stąd brak mojej odpowiedzi, i nie jest to lekceważenie Twojej osoby - JAK BYM SMIAŁ :):):)

Pozdrawiam :)

Znasz mnie na tyle, wiesz, że nie czytam komentarzy innych. Zapodaj jak najszybciej, bo to tej pory go nie widzę, a za bardzo byłoby go szkoda, jest przepiękny. :)