Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Nowoczesny chrzest
Proac150
29-01-2011, 21:54
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img716.imageshack.us/img716/971/grz9844b.jpg)
Pozdrawiam
Znowu kolor ? ? ? nie wiem co Wy tam bierzecie ale macie dobry towar :mrgreen:
Generalnie jestem na tak ale jak dla mnie szkoda tych wypalonych okien
Proac150
29-01-2011, 22:07
jak dla mnie szkoda tych wypalonych okien
E tam wypalone. A co byś chciał tam zobaczyć ?
Może jakieś ciekawskie twarze ?
Proac150
29-01-2011, 22:14
Może jakieś ciekawskie twarze ?
Ty dobiero masz niezły towar :) :) :)
No, to mi studenta przypomina :D Też tak mam przed egzaminem...
eutanator
29-01-2011, 22:27
mega ta seria
pełen podziw
Ty dobiero masz niezły towar :) :) :)
Cola z biedronki, polecam nieźle trzepie
Też tak mam przed egzaminem...
Znaczy zarost ? ? ? ;)
Dobra już nie robię zamieszania
nie wiem co Wy tam bierzecie ale macie dobry towar :mrgreen:
jak to nie wiesz ?
przecież ma w nicku - prozac :)
a fota zajefajna choć wolałbym to widzieć w skali powiedzmy 120 cm po dłuższym boku ...
Zarost to ja mam zawsze :D Dorabiam w cyrku jako kobieta z brodą...
Masz jeszcze jakieś? Naprawdę jest fajnie :)
The Structorr
29-01-2011, 23:21
szkoda tych wypalonych okien
Dlaczego? Uważasz, że to co było za oknem (cokolwiek to było) wniosło by coś wartościowego do kadru. Ja uważam że nie, przez wypalone okna otrzymujemy dużo bardziej czytelny i klarowny kadr. Czasem warto wyjść poza książkowe regułki. Jeśli znasz zasady to możesz je łamać i tu autor zrobił to w sposób świadomy i przemyślany (to nie przypadkowy pstryk, wszystko było ustawione i przygotowane do tego ujęcia więc kolejna klatka z ekspozycją na okno byłaby banalna, jednak tego nie zrobił) i moim zdaniem poprawiło to czytelność zdjęcia.
Bardzo ciekawa seria. Gratuluję :)
A dla mnie to jedno ze słabszych z cyklu. Chaos, chaos i chaos. W świetle, w rekwizytach w scenie. Nawet nie wiem co ma wyrażać. O co chodzi? Co model trzyma w dłoni? Skąd ta czerwień? A światło w kineskopie i na projektorze? Też jakieś dziwaczne. Krótko mówiąc poza samym faktem aranżacji kadru i być może zebrania eksponatów, nie widzę tu nic interesującego.
Proac150
29-01-2011, 23:36
mOSAd tym razem mam inne zdanie :) W dłoni książka (jaka?), czerwień to światło od projektora (im dalej tym mniej intensywne, więc mocniejszy kolor). Co nie tak ze światłem w kineskopie i projektorze? One są włączone i je emitują, tak to wygląda :)
Dlaczego?
Ponieważ za bardzo dają po oczach jak dla mnie
Jeśli znasz zasady to możesz je łamać i tu autor zrobił to w sposób świadomy i przemyślany (to nie przypadkowy pstryk, wszystko było ustawione i przygotowane do tego ujęcia więc kolejna klatka z ekspozycją na okno byłaby banalna, jednak tego nie zrobił) i moim zdaniem poprawiło to czytelność zdjęcia.
tu już posuwasz się za daleko w swoich domysłach a to co chciałbym zobaczyć napisałem już wcześniej
Caly secik bardzo przyjemny :)
Świetne zdjęcie ze świetnej serii. Gratulacje.
rafalg78
30-01-2011, 17:08
Bardzo fajne zdjęcie, jak zresztą wszystkie Twoje poprzednie tego typu.
Okno absolutnie mi nie przeszkadza.
MisterToy
31-01-2011, 00:54
Ciekawe ujecie, taki chaos kontrolowany. Sprawia ze trzeba sie zatrzymac przy zdjeciu na dluzsza chwile aby to wszystko ogarnac. Wazne aby sie nie zastanawiac dlaczego tak to tu wyglada a nie inaczej, bo mozna zwariowac. Tak jak zwariowal ten czlowiek w wannie, prawdopodobnie jakis pracownik biurowy albo prawnik. Mozna wywnioskowac po garniturze i tej stercie ksiazek w oknach. Praca tak odbila sie na jego psychice, ze ucierpialo na tym rowniez jego mieszkanie. Juz nawet jego mozg chce uciec za pomoca drabiny.
Jest OK.
świetna fota, o czym również świadczy publikacja na portalu 1x.com
http://1x.com/photos/latest-additions/39214/
gratuluję autorowi :)
gratuluję autorowi :)
i ja się do gratulacji przyłączę
Rewelacja, świetny kadr, dobry kolor czy jego brak ;p A wypał okien, mz tak powinno to wygladac :)