Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] zimowa sarenka
zprkangur
29-01-2011, 20:09
notoryczny brak czasu :(
z dzisiejszej krótkiej przejażdżki rowerowej ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img593.imageshack.us/img593/5120/dsc7591ab.jpg)
Podoba mi sie.
jak byles blisko?
Jaka ubrana i zaciekawiona :-).
zprkangur
29-01-2011, 22:26
U-CUT tak po zejściu z rowerku podchodziłem ja z 10 minut i podszedłem na około może z 15 metrów
brawo jak zwykle na taka przejażdżkę pisałbym się
ciekawe, czy taki dobry jesteś w podchodzeniu, czy sarenka otępiała na mrozie ? ;)
sama była?, zwykle w grupach wędrują, u mnie sporo tego jest, ale nigdy z bliżej, jak dwieście metrów to się nie udało sfocić
luzaczek82
30-01-2011, 14:41
Udana wycieczka rowerowa :) bardzo fajne zdjęcie
Ładnie zapozowała. Światło widzę też dopisało.
rafalg78
30-01-2011, 16:14
Fajne zdjęcie. Bardzo wymowną minę ma ta sarenka.
zprkangur
30-01-2011, 18:44
rotor - nie wiem czy jestem dobry w podchodzeniu ale wydaje mi się że fotografofanie saren z 200 metrów to masakra :( chyba że się ma 600 mm ale i to pewnie nie wystarczy ;)
Sarenka była sama wyszła sobie z młodnika na małe co nieco - w lesie często mozna spotkać samotne sarenki, czasmi chodzą parami. inaczej jest na polach gdzie rudelek liczy częto od kilku do kilkunastu a czasami i kilkudziesieciu sarenek i je podejść jest znacznie trudniej - co kilkadziesiąt par oczu i uszu to nie jedne ;)
Te w lesie jeśli jest sprzyjjajacy wiatr i odpowienie podłoże a także ma sie cierpliwość, duzo cierpliwości aby obserwować ja co robi i małymi kroczkami podchodzić tak np. z 30 minut to mozna podejśc bardzo blisko.
Popatrz na fotografie innych jakie tu "trofea" wstawiają i maja tak jak ja 70-300 lub do 400 mm.
sekta - światełko (słoneczko) akurat wyszło na parę minut i uczynnie poświeciło :)
rafalg78 - minkę dlatego ma tak poczieszną bo sobie akurat przeżuwała to co naskubała ;)
podoba mi się i podziwiam, że tak blisko udało się podejść
Ładne zdjęcie:), pięknie się ustawiła:).
W oczach sarny widać, że nie byłeś dawno w lesie, patrzy takim zdziwionym wzrokiem:).
jajacek44
30-01-2011, 21:48
Trochę ciasnawo, ale przyjemnie :smile:
borregaard
30-01-2011, 23:17
Pogratulować.Super zwierzaczek.:)
15 m no gratulacje , musiałeś faktycznie mieć dobry wiatr .
Mi najbliżej udało się podejść na jakieś 50-60 m.
Fajnie wyszła.
G
Podoba mi się, ja tam mam sarenki za płotem, są często :)
sarenka fajna, 15 m to rzeczywiście blisko