Zobacz pełną wersję : 417 - Expectation Failed (Opera)
No właśnie...
Od kilku tygodni nie mogę pisać postów na naszym Forum, bo po kliknięciu "Wyślij" strona stoi... mieli... i po dwóch minutach wyświetla się "417 - Expectation Failed".
Teraz nie mogę się nawet zalogowć (po co się wylogowywałem!?).
Co ciekawe dzieje się tak tylko na Nikoniarze.pl i tylko na moim kompie stacjonarnym. Na Lapku jest okej.
Oglądarka: Opera 11
Antywir: NOD32 (wyłączałem go i zaporę i nic).
System: WinXP
Na FajerzeFoksie działa, ale nienawidze tej oglądarki... Może ktoś wie co Opera mogła namieszać?
Sorki za lamerskie pytanie, ale z komputera znam tylko "fajer i eror" ;)
Hmm dziwna sprawa, moze sprobuj usunac cookies? Dlatego Opera jest fee, tylko lisek :) zadnych problemow.
Hmm dziwna sprawa, moze sprobuj usunac cookies? Dlatego Opera jest fee, tylko lisek :) zadnych problemow.
No właśnie usuwanie łakoci też nic nie daje :(
Nie masz przypadkiem ustawionego jakiegoś proxy w operze?
Nie masz przypadkiem ustawionego jakiegoś proxy w operze?
Też nie... Od tego zacząłem ;)
skibek, zacznij od najprostszych metod, czyli usuń operę, a następnie zainstaluj ponownie. Zachowaj sobie tylko swoje "ulubione" etc...
skibek, zacznij od najprostszych metod, czyli usuń operę, a następnie zainstaluj ponownie. Zachowaj sobie tylko swoje "ulubione" etc...
Hjehje. Wczoraj zaktualizowałem z Opera 10 do Opera 11. Myślałem, że pomoże... Lipa.
Spróbuję ją zupełnie odinstalować i zainstalować ponownie.
Skoro aktualizacja nic nie dała, to prawdopodobnie diabeł siedzi w profilu, i to jego wystarczyłoby wykasować, ale wszystkie swoje preferencje stracisz.
ale wszystkie swoje preferencje stracisz.
Czy to znaczy, że przestanę być gejem? O nieee.....
Hjehje. Wczoraj zaktualizowałem z Opera 10 do Opera 11. Myślałem, że pomoże... Lipa.
Spróbuję ją zupełnie odinstalować i zainstalować ponownie.
Ale usuń ręcznie wszystkie pliki, które zostaną po deinstalacji starej wersji. Nie znam Opery, nie wiem gdzie przechowuje swój profil, więc to już musisz się dowiedzieć.
Nie pomogło... :(
Nie wiem już. Chyba tu się kończy moja przygoda z Nikoniarze.pl
Sprawdzę jeszcze czy na CanonBoard też tak jest. Najwyżej tam się przepiszę ;)
nelchael
28-01-2011, 20:10
chrome ;)
hydra_nt
29-01-2011, 00:25
Z tego co wyczytałem kiedyś tam, problem jest na tą chwilę nie do rozwiązania. Zależy to od serwera na którym stoi forum. Nie podam ci źródła , bo nie pamiętam , albo inaczej musaiłbym poszukać - naprawde lepiej FF lub chrome - z tym, że to moje zdanie.
malasana
29-01-2011, 14:19
Hmm, uzywam opery 11.01 na Ubuntu i nie mam podobnego problemu...
Uzywam Opery w najrozniejszych wersjach odkad jestem na forum i nigdy nie mialem takich numerow. Problem na pewno nie lezy w przegladarce jako takiej ani w ustawieniach serwera (no chyba, ze Twoje IP wyladowalo na jakiejs blackliscie albo co), tylko cos jest u Ciebie.
Probowales usuwac recznie katalogi z ustawieniami Opery (informacja o ich lokalizacji jest w opera:about)? Nie trzeba reinstalki robic, jak je wykasujesz, to przy nastepnym uruchomieniu Opera zalozy je na nowo z domyslnymi ustawieniami. Zbackupuj sobie tylko wszystko, co sie da, za pomoca Opera Link, zeby sie nie bawic w przywracanie.
piotr_74
30-01-2011, 23:32
spróbuj może na stronie forum:
prawoklik na stronie: Preferencje dla witryny > Sieć ustaw 'Przedstawiaj się jako FF' lub nawet 'Maskuj się jako FF'.
No i obowiązkowo wyczyść historię:
Menu>Ustawienia>Preferencje>Zaawansowane
Przepraszam, że tak łopatologicznie :)