PDA

Zobacz pełną wersję : "Szum" na matrycy laptopa

hawk
28-01-2011, 00:56
Kilka dni temu kupiłem laptopa Toshiba L630. Niestety dzisiaj zauważyłem, że na matrycy wystepuje dość dziwny "szum" jesli można to tak określić. Szczególnie dobrze to widać na ciemnych kolorach, lub jednolitych tłach, gdzie zazwyczaj pojawia się taka jakby faktura
Wyglada to mniej więcej tak: http://dl.dropbox.com/u/430510/DSC_5414.JPG

Dodam że raczej wykluczam kwestię sterowników lub ustawień (próbowałem przeinstalowywać, ale bez rezultatu)

Byłby w stanie ktoś powiedzieć co to jest lub też czy kwalifikuje się to do oddania laptopa w ramach gwarancji? Dzięki

ku6i
28-01-2011, 20:39
Skoro nie przeinstalowałeś sterowników dlaczego wykluczasz ich winę? Jeśli nie stery to oddałbym go na gwarancję, ale to pewnie im Berlin oder München.

Johanan
28-01-2011, 21:16
To wygląda na wadę sprzętową, więc tylko serwis.

hawk
28-01-2011, 22:19
Przeinstalowałem sterowniki, chodziło mi o to że nic to nie zmieniło. Teraz jestem już prawie pewien że to wada sprzętowa ponieważ na innym systemie operacyjnym (OpenSuse) jest dokładnie to samo.
Jestem po rozmowie z centrum pomocy Toshiby i poradzili żeby oddać do serwisu.
Mam tylko jedno pytanie natury formalnej. Jako że kupiłem laptopa przez internet, lepiej samemu załatwić to z serwisem Toshiby (w moim mieście jest punkt przyjęć autoryzowanego serwisu) czy załatwiać to przez sprzedawcę (co pewnie i tak skończy się tym że oni odeślą do serwisu), bo chyba jedyną rzeczą na jaką mogę się teraz powołać to niezgodność towaru z umową, a dojdzie mi jeszcze strata czasu na wysyłkę sprzętu do nich?

ku6i
28-01-2011, 22:24
Option eins, herr hawk.