Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Po drugiej stronie lustra.
Co powiecie na takie coś?
http://img257.imageshack.us/img257/3458/rabbitshole2.jpg
Inkognito
27-01-2011, 23:33
No mówiłem, że lepsze...
Największy atut tego zdjęcia to nieregularne odbicie, takie jak w zmącanej wodzie ;)
rafalg78
28-01-2011, 19:52
Bardzo mi się podoba. Widzę tylko delikatne niedociągnięcia w geometrii: po chodniku i górnych oknach leci lekko w lewo.
No mówiłem, że lepsze...
Mówiłeś. Pełna zgoda. :)
Największy atut tego zdjęcia to nieregularne odbicie, takie jak w zmącanej wodzie ;)
Też mi się to podoba.
.. Widzę tylko delikatne niedociągnięcia w geometrii: po chodniku i górnych oknach leci lekko w lewo.
Co do okien wydaje mi się, że jest OK. "Nierówność" krawężnika wynika z tego, że to jest kawałek nadbrzeża. Rzeka w tym miejscu skręca i ta krawędź nie jest równoległa do ściany budynku. Oddala się od niego, stąd takie wrażenie.
rafalg78
28-01-2011, 21:03
faktycznie linia okien leci prosto, sprawdziłem, sorki. Jeszcze raz podkreślę, że bardzo mi się podoba fotka.
urbanned
28-01-2011, 22:45
zły moment jeśli chodzi o ludzia. Obróbka zbyt agresywna. Miejsce jednakże z potencjałem.
Obróbka agresywna trochę z konieczności. Materiał wyjśicowy był tak blady i mdły, że gdyby potraktować go delikatniej niewiele byłoby widać. Z drugiej strony dzięki takiej własnie obróbce wyszedł obraz mocno odrealniony. Nie ukrywam, że to akurat mi pasuje. Przyznam jednak, że sporo rzeczy mnie w tym zdjęciu drażni. Nie zmienię jednak tego już teraz.
Mam nadzieję, że bedę miał okazję kiedyś tam wrócić i zmierzyć się z tematem raz jeszcze.
Takie coś... ja jestem na TAK :)
"dzięki takiej własnie obróbce wyszedł obraz mocno odrealniony"
MZ to podstawowa zaleta. Nowa obrobka daje nieco lepszy odbior,
ale chodzi glownie o jakosc obrazka.
Szybko nie zniknie z mojej pamieci.
twarzoch
30-01-2011, 12:45
Jedno z najbardziej zapadających w pamięć w tym dziale. Pozwalam sobie wracać do niego.
Dziękuję dobrzy ludzie za miłe słowo. :)
Quakerek
31-01-2011, 23:38
Bardzo mi się podoba, fajnie jest.
nazwałbym to efektem Salvadora Dali
i ciąłbym z dołu w połowie krawężnika
... świetnym efektem
jacekz40
03-02-2011, 17:28
Podoba się jest ok, przyciąga wzrok :)
Widzę że skorygowałeś obróbkę zdjęcie znalazło się tutaj :
http://1x.com/v2/#photos/architecture/38693/
Powinieneś się pochwalić ta lepsza wersja :)
malasana
05-02-2011, 12:25
Rewelacja. Kadrowo i kolorystycznie mnie zachwyca.
Widzę że skorygowałeś obróbkę zdjęcie znalazło się tutaj :
http://1x.com/v2/#photos/architecture/38693/
Powinieneś się pochwalić ta lepsza wersja :)
To przez nieuwagę. Robiłem kilka prób i wstawiłem nie ten plik. :)
Rewelacja. Kadrowo i kolorystycznie mnie zachwyca.
Miło Cię widzieć. Cieszę się, że Ci się podoba.
Ładne.
To co poniżej napiszę proszę nie brać zbyt poważnie.
Można by spróbować przeciąć: z prawej strony - 2 kratki, z lewej 3,5.
Zdjęcie zmieniło by orientacje na pionową i pokazało skałę mały człowiek - duży budynek.
Zostało by podzielone: góra błękitna, dół zielonkawy; dwie mocne pionowe linie, kółko przesunięte w lewo (z człowiekiem) zrównoważone "wyższą częścią" zielonego.
itd